Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΔΑΡΑΣ

Ο Γιώργος Ποδαράς γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1972. Κατάγεται από το χωριό Βρύση το οποίο ανήκει στον τωρινό Δήμο Κονιστρών. Η ποδοσφαιρική του «Οδύσσεια» ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 15 ετών, καθώς το μεγάλο ταλέντο και η όρεξη για δουλειά που τον διακρίνει ακόμα και σήμερα, τον οδήγησαν στις ακαδημίες της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας λειτούργησαν ως ένα μεγάλο σχολείο για τον Γιώργο Ποδαρά αφού αποκόμισε αρκετές εμπειρίες από τα έξι περίπου χρόνια που παρέμεινε στους πράσινους.
Το 1993 πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Κορίνθου, που αγωνιζόταν εκείνη την εποχή στη Β’ και μετέπειτα στη Γ’ Εθνική. Στην ομάδα αυτή έμεινε τρια χρόνια καθώς το 1996 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Παλευσινιακού. Η σεζόν 1998-99 του επιφύλλασε επιστροφή στην Παιανία και συμμετοχή στο ρόστερ της ομάδας του Παναθηναϊκού με προπονητή το Βασίλη Δανιήλ. Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του κατα σειρά: Απόλλων Σμύρνης, Εθνικός Αστέρας, Κασσάνδρα, Βύζας Μεγάρων και Ασπρόπυργος. Είναι διεθνής με συμμετοχές στην Εθνική Νέων.

Το καλοκαίρι του 2007 επιστρέφει στη γενέτειρά του, ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα του Προέδρου του συλλόγου ΑΟ Κονιστρών, με σκοπό να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το πλήρωμα του χρόνου είχε ήδη έρθει και ο Γιώργος Ποδαράς αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έχοντας ως στόχο να μεταδώσει την εμπειρία και τις γνώσεις του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του τόπου του. Ο πάγκος όμως δεν μπορούσε να τον κρατήσει και πολύ αφού αρκετά συχνά χρησιμοποιούταν και ως παίκτης. Το αποτέλεσμα αποδεικνύεται θεαματικό αφού καταφέρνει μέσα στα δυο επόμενα χρόνια ισάριθμες ανόδους, φέρνοντας έτσι την ομάδα του τη σεζόν 2009-10 στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΕ.


Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΟ Χαλκίς "www.aoxalkisfc.gr"