Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Από τη στιγμή που, μέσα στο λιοπύρι του καλοκαιριού, έφτασε η είδηση της αλλαγής διοικητικού συμβουλίου στην ομάδα του ΑΟ Χαλκίδος, για εμάς που τον υποστηρίξαμε και έχουμε βάλει σκοπό να τον υποστηρίζουμε και στο μέλλον ήταν μια όαση. Μια ελπίδα για να ξεφύγει η ομάδα από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει τα τελευταία έτη, αγωνιζόμενη στα αλώνια της Α' και Β' ΕΠΣ Ευβοίας , και να φτάσει ξανά στα σαλόνια της Γ' Εθνικής, εκεί που βάση ιστορίας και δυναμικότητας ανήκει δικαιωματικά.

Από την άλλη, η είδηση της ανανέωσης του Δ.Σ με άτομα που δήλωναν (και απέδειξαν στην πορεία ακράδαντα οτι είναι) φανατικοί ΑΟΧάρες, με γερές τσέπες και φιλότιμο, έπεσε σαν κεραυνός σε κάποιους άλλους. Αυτοί οι άλλοι, είτε ανεπίσημα
και κρυφά όντες απλοί Χαλκιδαίοι στα καφενεία, είτε επίσημα, γράφοντας στον τοπικό τύπο και σχολιάζοντας στα ραδιόφωνα του νομού προσπάθησαν επανειλλημένως, προσπαθούν και κατα πώς φαίνεται θα προσπαθούν να βάλλουν επιχειρώντας άστοχες επιθέσεις κατα πάντων που σχετίζονται με την ομάδα του ΑΟ Χαλκίδας, είτε είναι οπαδοί είτε παίκτες είτε μέλη του Δ.Σ. Κοντεύουν σχεδόν 6 μήνες απο τη στιγμή που ο Βασίλης Ταρνανάς πήρε τα ηνία της ομάδας και απο τότε, αδίκως, οι διαφορες Κασσάνδρες κάνουν τη δουλειά τους σαν το σαράκι, προσπαθώντας να ροκανίσουν την ομάδα που οπως αποδεικνύεται είναι φτιαγμένη απο μέταλλο άρα ανεπηρέαστη.
Το άσχημο της υπόθεσης δεν είναι η γκρίνια και η απάθεια μιας μεγάλης μερίδας Χαλκιδέων και όχι μόνο για τον ΑΟΧ, της ομάδας που του έχει χαρίσει στο παρελθόν στιγμές που καμία μέχρι στιγμης ομάδα του νομού δεν έχει καταφέρει (μακάρι να είχαμε αλλες 4-5 ομάδες στις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες της χώρας που να πρωταγωνιστούσαν). Στο κάτω κάτω ο κόσμος στήριζε τον ΑΟΧ στο παρελθόν στις προηγούμενες προσπάθειες και γύρισε (δικαιολογημένα) την πλάτη όταν αυτές οι προσπαθειες απεδείχθησαν φιάσκα. Σύν τοις άλλοις οι Χαλκιδαίοι, είμαι προσωπικά πεπεισμένος, οτι θα επιστρέψουν (καποιοι το εχουν κανει ήδη) στην ομάδα οταν με το καλό ξεφύγει απο το Α' Τοπικό και λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Δ'Εθνικής πρωτίστως.
Τουναντίον το άσχημο της υπόθεσης τελικά, και το γεγονός που ίσως επηρρεάζει και τον ίδιο τον κόσμο, είναι η προσπάθεια διεμβόλισης της ομάδας από τους στόχους της από τον τύπο της πόλης. Είναι κοινό μυστικό εξάλλου πως στο παρελθόν, εφημερίδες και ραδιόφωνο δεν 'επαιζαν με ισους ορους' τον ΑΟΧ προτιμώντας να αβαντάρουν τις αλλες ομαδες γραφοντας γι αυτες, ακόμα κι οταν η ομάδα βρισκόταν ψηλά. Με λύπη διαπιστώνω οτι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος απο κάποιους που πίσω από την προστασία της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας, αφήνουν στην άκρη τη βασική αρχή του δημοσιογράφου, δηλαδή την αντικειμενικότητα, και επιτιθονται οπως προείπα κατα παντός υπευθύνου που σχετίζεται με τον ΑΟΧ.
Πρέπει λοιπόν να μάθουνε όλοι αυτοί που σχολιάζουνε κακοπροαίρετα, και κυρίως οι δημοσιογράφοι (όχι όλοι αλλά μία μεγάλη μερίδα), πως τουλάχιστον στο πέρας της φετινής προσπάθειας, κανείς από μας δε ζήτησε διαιτητικές αβάντες ούτε μεταχείρηση στα πούπουλα από τους δημοσιογράφους, ούτε εκθειασμούς και πομπώδεις λόγους ανευ σημασίας. Ζητάμε εμείς, ο κόσμος του ΑΟΧ, γιατί ο κόσμος είναι το βασικό στέλεγχος ενός σωματείου, να βγάλουν ολοι οι κακοπροαίρετοι τα οπαδικά γυαλιά τους και να δούν πως αυτή η ομάδα με τα γαλανόμαυρα έχει μια σταθερή μεχρι τώρα διοίκηση, που ξοδεψε αρκετά για τα δεδομένα της κατηγορίας και έφερε πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της και πραγματοποιεί μια πολύ καλή μέχρι τώρα πορεία στην Α' ΕΠΣΕ όντας αήττητη και πρώτη λίγο πρίν συμπληρώσουμε το 1/3 της φετινής πορείας του πρωταθλήματος.
Στην τελική δε γίνεται, (οπως πληροφορήθηκα και μπράβο στην τηλεόραση του Σταρ Κεντρικης Ελλάδας) ενας σταθμός απο τη Λαμία να καλεί τον προπονητη Βαγγέλη Βλάχο να μιλήσει για την επιτυχημένη πορεία της ομάδας και τα τοπικά μέσα (προς Θεού όχι όλα αλλα η πλειονότητα τους) να βγάζουν χολή όπως λέμε.
Αυτές οι γραμμές γράφονται με ένα τόνο πικρίας από έναν φίλο του ΑΟΧ που δυσανασχετεί με ολη αυτή την -άδικη είναι η αλήθεια- αντιμετώπιση πρός την ομάδα του και πρός τον ίδιο εμμέσως, απο τον τύπο αλλα και από τον κόσμο, καθώς είναι παρών μαζί με πολλούς άλλους καθε δεύτερη Κυριακή στις εξέδρες του σταδίου να χειροκροτήσει και να φωνάξει υπέρ της ομάδας του.

Υπάρχουν όμως και σταθμοί και εκπομπές που στηρίζουν αυτή την νέα επιστροφή του ΑΟΧ.
Συγκεκριμένα το Ράδιο Εύβοια 104,1 και η εκπομπή "Δυνατά Αθλητικά" έχει στηρίξει όχι μόνο την ομάδα της Χαλκίδας αλλά και έχει προβάλει τις προσπάθειες του Συνδέσμου φιλάθλων Χαλκίδας. Ο Εύριπος 90 fm και η εκπομπή "Τόλις Νίκος & Γκολ" έχει συνεργαστεί με το blog αλλά και έχουν καταβάλει προσπάθειες για τον Σύνδεσμο φιλάθλων Χαλκίδας. Το www.evianews.com είναι παρόν σε κάθε αποστολή του ΑΟ Χαλκίς και μάλιστα βιντεοσκοπεί κάθε αγώνα, αποτέλεσμα να έχουν όλοι οι φίλαθλοι του ΑΟΧ την δυνατότητα να βλέπουν τα γκολ. Υπάρχουν και άλλα site και εφημερίδες που προβάλουν θετικά τον ΑΟΧ αλλά το κείμενο ξαναλέμε δεν απευθύνετε σε αυτούς. Αλλά σε αυτούς που δυσφημούν την επίσημη ομάδα της Χαλκίδας. Τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.