Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΠΕΝΤΑΡΑ

Στο Νέο Πύργο, ο ΑΟ Χαλκίς επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, περνώντας σαν σίφουνας από την έδρα των Ωρεών επικρατώντας με 1-5 της ομώνυμης ομάδας. Έχοντας τον Δημήτρη Βεζυρτζόγλου σε δαιμονιώδη φόρμα, η ομάδα της Χαλκίδας γύρισε το μaτς σε 5 λεπτά αποδεικνύοντας ότι είναι ομάδα φτιαγμένη για πρωταθλητισμό και πως δεν καταλαβαίνει από δύσκολες καταστάσεις.

Τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα δεν φάνηκαν στην αρχή καθώς οι Ωρεοί χάρη σε μια λάθος συνεννόηση της άμυνας του ΑΟΧ από τον Τσούτη και τον Μόνο, ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Χριστόπουλου.

Στα επόμενα λεπτά ο ΑΟΧ πίεσε αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και ο δυνατός αέρας δυσχέρανε τις προσπάθειες των ''Νερατζούρι'. Οι Ωρεοί έπαιζαν πολύ σκληρά τον ΑΟ Χαλκίς μέχρι να δεχτούν το πρώτο γκολ. Τελικά το ρόδι έσπασε στο 42' όταν ο Αγγελάτος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Κάπου κει το κανόνι της Χαλκίδας αλλά και της Α1 κατηγορίας ανέλαβε δράση. Στο 45ο λεπτό έκανε το 1-2 μετά από γύρισμα του Βασίλη Μπακρή (πολύ καλή εμφάνιση από τον μικρό), στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 47', έκανε το 1-3 ενώ κλείδωσε το ματς λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους σημειώνοντας το 1-4.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μιχάλη Βλάχου αντάλλασαν πάσες μεταξύ τους, προσπαθώντας να συντηρήσουν δυνάμεις ενόψει της επίπονης συνέχεια, με τη βοήθεια των γηπεδούχων βέβαια που μετά το 1-3 είχαν πετάξει λευκή πετσέτα και ουσιαστικά δεν πρόβαλλαν ουδεμία αντίσταση, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Στο 80' ο ΑΟΧ κέρδισε πέναλτι όπου το εκτέλεσε ο Μάνεσης. Ο τερματοφύλακας των Ωρεών απέκρουσε το πέναλτι και στην επαναφορά ο Μάνεσης έστειλε την μπάλα άουτ. Το σκορ έκλεισε στο 88ο λεπτό ο Βεζυρτζόγλου με το 4ο προσωπικό του τέρμα, ολοκληρώνοντας μια τρομερή μέρα γι αυτόν και για τη Χαλκίδα.
Μελανό σημείο του αγώνα η επίθεση σε ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χαλκίς από ανεγκέφαλους φιλάθλους των Ωρεών κατά την μεταβίβαση τους στο πούλμαν της ομάδας.

Άξια αναφοράς ήταν και η παρουσία 300 φιλάθλων από τους οποίους 40 περίπου ηρωικών οπαδών του ΑΟ Χαλκίς που αψήφησαν το γιορτινό των ημερών και την αρκετά μακρινή απόσταση και έδωσαν το παρόν ενισχύοντας τις προσπάθειες των πρωτοπόρων της Α1 Ευβοίας.

Το 2010 ο ΑΟΧ έκανε καλό ποδαρικό και πέρασε νικηφόρα από τους Ωρεούς, ενώ δέχθηκε και ένα ''δώρο'' που χαρακτηρίζεται βέβαια ευπρόσδεκτο. Ο συνδιεκδικητής του τίτλου της Α1, Λήλας Βασιλικού, δεν κατάφερε να σκοράρει στον Πάλιουρα και παρεχώρησε λευκή ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Ένωση Διρφύων. Έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αυξήθηκε στους 6 πόντους.

Οσο αναφορά τον Δημήτρη Βεζυρτζόγλου, ο 21χρονος φορ, αποδεικνύεται σημαντική μονάδα για την ομάδα του, καθότι έχει σημειώσει τα 16 από τα 34 συνολικά γκόλ της ομάδας λίγο πρίν τη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος

Την επόμενη αγωνιστική ο Αθλητικός Όμιλος Χαλκίδας, φιλοξενεί την Ερέτρια στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας παίζοντας το πρώτο μάτς απέναντι στο κοινό της για τη νεα χρονιά, ένα μάτς που κλείνει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 14ης Αγωνιστικής

Ερέτρια 2-1 Ταμυναϊκος

Κύμη 1-0 Αυλωνάρι

Ολυμπιακός Χαλκίδας 3-1 ΠΑΟ Κανήθου

Όλυμπος Γυμνού 1-0 Προποντίδα

Αγιος Νικόλαος 0-3 Αρτάκη

Ένωση Διρφύων 0-0 Λήλας Βασιλικού

Δροσιά 3-2 Κονίστρες

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΟ ΩΡΕΟΙ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ









ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ