Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΝΙΚΗ Η ΑΓΕΧ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία των κορασίδων της ΑΓΕΧ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. Οι Χαλκιδέες κέρδισαν χθες στο τελευταίο παιχνίδι την ομάδα του Πανιωνίου με σκορ 59-52 και φυσικά δίκαια μπορούν να είναι ικανοποιημένες με την θέση τους και την πορεία τους. Πρωταθλητής βγήκε η ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια της Χαλκίδας για την πολύ καλή τους παρουσία και στον νεαρό προπονητή Παναγιώτη Μιχαήλ, για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 59
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 52

Δεκάλεπτα: 9-21, 22-30, 39-42, 59-52
Διαιτητές: Θεοδώρου-Τσουμαχίδης
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(Μιχαήλ): Θεοδώρου 2, Μπασούκου 5, Κούκου, Πριονά 27(2), Τάρλα 13, Αλεπίδη, Κονιαλή 9, Βαρκα 3, Βατικάλου, Κλεονάκου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Αναγνωστόπουλος): Ερμείδου 12(1), Πούλιου, Χατζημιχάλη 15(1), Νεστορίδη 2, Καψάλη 4, Ρίζου Χ. 1, Μιχαλοπούλου 4, Γρηγορίου 7(1), Παπαλεωνιδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ 52
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. 50
Δεκάλεπτα: 15-10, 29-22,37-38, 52-50
Διαιτητές: Μανουσόπουλος-Παπαδημητρίου
ΠΑΟΚ(Μελετιάδης): Σουλιώτη 9(1), Κυρατζή 2, Παπαδοπούλου 12, Γράψα 1, Γαβρίλη, Σταμολάμπρου 9(1), Καζαντζή Στ. 8, Αγγελίδου 3, Νάστου Τσελεμπή 8.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ.(Κυνηγοπούλου): Χωλοπούλου 4, Αθανασιάδου 5, Παπαβασιλείου 10(2), Κυρατζή 18(1), Πισιάνη, Λογδανίδου 2, Παπαδοπούλου 8.

ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 46
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 75
Δεκάλεπτα: 7-27, 20-43, 38-62, 46-75
Διαιτητές: Σοφιανόπουλος-Στρέμπας
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ(Τσουκαλάς): Γκριτζά 2, Γαβρήλου, Τσουκαλά 2, Ανδριανοπούλου 4, Λαγού 2, Γκοβερινού, Καλομιτσίνη 8, Αλατσά, Βλάμη, Σπυροπούλου 27, Φέλλιου 1, Μούρλα.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ(Γιαννουλάκης): Θεοδωροπούλου 8, Τσέρο 4, Σιδέρη 24(3), Λιόση 4, Αποστόλου 2, Γιαγτζόγλου 4, Ιωαννίδου 5, Τοπούλου 4, Κιουκλάκη 3, Μάρκου 6, Ρουμελιώτη 8, Φάρου 3.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ 9
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 8
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 8
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. 7
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 6

Η τελετή λήξης (www.basket.gr)
Μετά τη λήξη του τελευταίου παιχνιδιού οι έξι ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του κλειστού της Νέας Ιωνίας. Πριν την έναρξη των απονομών ο Πανιώνιος παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον Δήμο Νέας Ιωνίας και στην ΕΣΚΑΘ. Πρώτη σκόρερ των αγώνων αναδείχθηκε η Γεωργία Σπυροπούλου της Αμιλλας Τρίπολης με 106 πόντους. Την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Νομαρχίας Μαγνησίας Αλέκος Μεταφτσής. Πολυτιμότερη παίκτρια των αγώνων αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία των έξι προπονητών η Βασιλική Τάρλα της ΑΓΕ Χαλκίδας που πήρε το σχετικό αναμνηστικό από το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Κώστα Κορομηλά. Στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων αναδείχθηκαν εκτός από την προαναφερόμενη οι Ελένη Κυρατζή του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, Νικολίνα Ιωαννίδου των Ανω Λιοσίων, Γεωργία Σπυροπούλου της Αμιλλας Τρίπολης και Σοφία Γρηγορίου του Πανιωνίου. Τα κύπελλα παρέδωσε το μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ Κώστας Παπαχαραλάμπους. Εκτη ομάδα στους αγώνες αναδείχθηκε η Αμιλλα Τρίπολης που πήρε το αναμνηστικό από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Βασίλη Δαμασιώτη. Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Πανιώνιος που παρέλαβε το κύπελλο από τον Κώστα Κορομηλά, ενώ τέταρτος κατετάγη ο Απόλλωνας Πτολεμαΐδας με το έπαθλο να απονέμεται από τον Αλέκο Μεταφτσή. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα Ανω Λιόσια που παρέλαβαν τα χάλκινα μετάλλια από τον αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας Κώστα Σακελλαρίου, ενώ δεύτερη κατετάγη η ΑΓΕ Χαλκίδας που πήρε τα μετάλλια από τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Νίκο Φαρμάκη. Τέλος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ τα μετάλλια παρέδωσε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίλης, ενώ το κύπελλο του πρωταθλητή ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος.