Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

0 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2010

Ανασκόπηση για την χρονιά του 2010. Καλές η κακές στιγμές και πράγματα που κρατήσαμε και συζητήθηκαν περισσότερα από κάθε άλλο. Το www.chalkidafans.tk, σας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα που έγιναν το 2010, για τον ΑΟ Χαλκίς, για όλα τα αθλήματα των ομάδων της Χαλκίδας (Μπάσκετ, ΑΓΕΧ, Αβαντίδες, ΝΟΧ) και πολλά άλλα ακόμα που έμειναν και συζητήθηκαν περισσότερο.


Ιανουάριος 2010:
Ο ΑΟ Χαλκίς, ανακοινώνει την μεγάλη μεταγραφή του Γιώργου Σταμπουλή. Πανελλαδική είδηση η κλοπή στα αποδυτήρια του Ταμυναϊκού, στο στάδιο της Χαλκίδας την ώρα που γινόταν το παιχνίδι ΑΟ Χαλκίς - Ταμυναϊκός. Προϊόντα του ΑΟ Χαλκίς στην αγορά, στο μαγαζί Outlet. Συνέλευση όλων των ομάδων μπάσκετ της Χαλκίδας (ΑΓΕΧ, ΓΠΣΧ, ΑΕΕΠ), με θέμα το μέλλον του μπάσκετ της Χαλκίδας.

Φεβρουάριος 2010:
Το μεγάλο ντέρμπι στην Κύμη μεταξύ του ΑΟ Χαλκίς και της τοπικής ομάδας μπορεί να ήρθε ισόπαλο 1-1, αλλά στην ιστορία έμεινε η πολύ καλή εξέδρα των 100 φιλάθλων της Χαλκίδας που δεν σταμάτησε να τραγουδά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και τα πανηγύρια μετά το τέλος του αγώνα, αφού η ισοπαλία, βόλευε τους νερατζούρρι.

Μάρτιος 2010:
Η ήττα σοκ μέσα στο Αυλωνάρι με 3-1, πήγε να στοιχίσει το τρόπαιο του ΑΟ Χαλκίς. Ο Μιχάλης Βλάχος απομακρύνεται από τον πάγκο της Χαλκίδας και την θέση του παίρνει ο Γιώργος Ποδαράς. 2 αγωνιστικές πριν ο ΑΟ Χαλκίς έρχεται ισόπαλος με 1-1, μέσα στο Βασιλικό από τον Λήλα, με μικροεπεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των 2 ομάδων και έναν Χαλκιδέο τραυματία. Ο Γυμναστικός Χαλκίδας, κερδίζει τον Ερμή Σχηματαρίου στον τελικό με 77-64 και κερδίζει την άνοδο στην Γ' Εθνική μπάσκετ, σε ένα παιχνίδι φιέστα με πάνω από 300 φιλάθλους. Το πρωτάθλημα Α' Εθνικής, του γυναικείου ποδοσφαίρου τελείωσε και οι Αβαντίδες τερμάτισαν στην 5η θέση του νότιου ομίλου.

Απρίλιος 2010:
Το μεγάλο διπλό μέσα στην Νέα Αρτάκη κρατάει ζωντανό τον ΑΟ Χαλκίς με 150 φιλάθλους της Χαλκίδας να φωνάζουν σε όλο τον αγώνα κι έναν Γιώργο Μάνεση με το δεύτερο του γκολ στο 86', να κάνει το 1-2 και να λυτρώνει τους κυανόμαυρους. Η μεγαλύτερη ήττα της ΑΓΕΧ γράφετε την 25η Απριλίου όπου χάνει μέσα στην έδρα της από τον Ιωνικό Νίκαιας με 45-172 (127 πόντοι διαφοράς). Ο ΝΟΧ παρέμεινε στην Β' Εθνική στα μπαράζ που έγιναν στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας. Στις 19 Απριλίου, ξεκίνησε η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή των φιλάθλων της Χαλκίδας. Ο τίτλος της "Nerazzurri στα fm", στον Εύριπο 90 fm.

Μάιος 2010:
Ο μήνας που ο ΑΟ Χαλκίς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Ευβοίας και την άνοδο στην Δ' Εθνική κατηγορία. Με 400 φιλάθλους ο ΑΟ Χαλκίς στην Ερέτρια, κέρδισε τον Απόλλων με 1-0 και γύρισε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 6 χρόνια. Το πούλμαν επέστρεψε στην Χαλκίδα και με κόρνες των φιλάθλων έβαψαν την πόλη στα κυανόμαυρα. Μία αγωνιστική πριν ο ΑΟ Χαλκίς είχε συντρίψει τους Ωρεούς με σκορ 9-0. Την κούπα σήκωσαν οι νερατζούρρι στην φιέστα που έγινε με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα στο στάδιο της Χαλκίδας. Το σκορ για την ιστορία 0-0. Το πρωτάθλημα για την Γ' Εθνική μπάσκετ τελειώσε και η ιστορική ΑΓΕΧ, σε μία σεζόν που ήταν η χειρότερη στην ιστορία της και διασύρθηκε με μεγάλες ήττες, οδηγείτε στο τοπικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑΣΕ.

Ιούνιος 2010:
Σε λειτουργία τα νέα γραφεία του ΑΟ Χαλκίς στην οδό Χαϊνά, με την διοίκηση να προχωράει στις πρώτες μεταγραφές και ανανεώσεις για την Δ' Εθνική. Η ΑΓΕΧ δεν δηλώνει σημμετοχή στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΣΕ και στην ουσία ενώνετε με τον Γυμναστικό. Ο Κολτσιδόπουλος, πρόεδρος του ΓΠΣΧ αποκτά και τις ακαδημίες της ΑΓΕΧ. Βανδαλισμοί στο κλειστό Κανήθου. Κάποιοι ανεγκέφαλοι μπήκαν το βράδυ της 1 Ιουνίου και άδειασαν τους πυροσβεστήρες σε όλο το γήπεδο.

Ιούλιος 2010:
Ο Δημήτρης Γατόπουλος κλείνει ως γυμναστής στον ΑΟ Χαλκίς. Ξεκινάνε οι προπονήσεις του ΑΟ Χαλκίς για την νέα σεζόν. Η ομάδα πραγματοποιεί μεγάλες μεταγραφές όπως ο Δασκαλάκης και ο Παπαϊωάννου. Οι κορασίδες της ΑΓΕΧ τερματίζουν δεύτερες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ξεκινάνε οριστικά οι διαδικασίες για τον σύνδεσμο φιλάθλων Χαλκίδας.

Αύγουστος 2010:
Προετοιμασία του ΑΟ Χαλκίς στα 3-5 πηγάδια της Νάουσας, κερδίζοντας εκεί σε φιλικό παιχνίδι τον Ιωνικό Νικαίας (Β' Εθνική) με 2-1 και τον Ατρόμητο Γεροσκήπου (Β' Εθνικής Κύπρου) με 1-0. Παρουσίαση της νέας φανέλας του ΑΟ Χαλκίς στο Μίστ. Πρώτες προπονήσεις για ΓΠΣΧ και Αβαντίδες. Πρεμιέρα για τους Nerazzurri στα fm, για την νέα σεζόν.

Σεπτέμβριος 2010:
Πρεμιέρα για τον ΑΟ Χαλκίς με το Δήλεσι στο στάδιο της Χαλκίδας. Οι νερατζούρρι με 700 φιλάθλους, αν και κέρδισαν 1-0 δεν πήραν τελικά τους 3 βαθμούς, λόγο της ένστασης που έγινε από τους Βοιωτούς, λόγο του ότι ο Γιογιός, έπαιξε ενώ ήταν τιμωρημένος. Στην δεύτερη αγωνιστική στην Θήβα, η ομάδα της Χαλκίδας έχασε με 2-0 αλλά αυτό που έμεινε περισσότερο, ήταν η σύλληψη 2 φιλάθλων του ΑΟ Χαλκίς για κατοχή μερικών πυρσών. Η σύλληψη θεωρήθηκε υπερβολική σχεδόν από όλους όσους έμαθαν το γεγονός, ακόμα και από σωστούς φιλάθλους της Θήβας. Οι φίλαθλοι πέρασαν ένα βράδυ κρατητήριο και η δίκη, αναβλήθηκε για το 2011. Με 2 νίκες κατά της Δόξας Προκοπίου και του Παντριαδικού, ο ΑΟ Χαλκίς περνά στους 8 του κυπέλλου Ευβοίας. Παρουσίαση της ομάδας και όλων των ακαδημιών του Γυμναστικού Χαλκίδος και της ΑΓΕΧ.

Οκτώβριος 2010:
Η κακή αρχή για τον ΑΟ Χαλκίς, με αποκορύφωμα την μεγάλη ήτα εντός έδρας από τον Αστέρα Μαγούλας με 1-4, και η ως τότε συγκομιδή των μηδέν βαθμών, που βρίσκαν την ομάδα της Χαλκίδας στην τελευταία θέση, ήταν η αιτία για το διαζύγιο του Γιώργου Ποδαρά με τον ΑΟ Χαλκίς. Μία μέρα αργότερα έφυγε από την θέση του τεχνικού διευθυντή ο Νταβόρ Γιακόβλεβιτς. Νέος προπονητής για τον ΑΟ Χαλκίς, ο Γιάννης Γεωργαράς.

Νοέμβριος 2010:
Άρχισε να ανεβαίνει ο ΑΟ Χαλκίς. Με 2 νίκες (Λουκίσια, ΠΑΟ Λουτρακίου) και 2 εκτός έδρας ισοπαλίες (Δάφνη και Παναργειακό), ανέβηκε και βαθμολογικά και ψυχολογικά, αλλά το κυριότερο ότι βρήκε τον καλό του εαυτό ξεπερνώντας τις κακές εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Ο Θανάσης Γιαπλές, ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Γυμναστικό Χαλκίδος. Στις 10 Νοεμβρίου, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 58 ετών, ο Νίκος Παλαμάρας, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο πιστούς φιλάθλους του ΑΟ Χαλκίς.

Δεκέμβριος 2010:
Μετά από ενάμισι χρόνο στον ΑΟ Χαλκίς, ο Δημήτρης Βεζιρτζόγλου, αποτελεί παρελθόν από τον ΑΟ Χαλκίς και πηγαίνει με μεταγραφή στην ομάδα της Κύμης. Με 2 νίκες (0-3 εκτός τις Βρασιές και 2-0 εντός τον Παναρκαδικό), ο ΑΟ Χαλκίς ανεβαίνει αρκετά βαθμολογικά και φτάνει την 4η θέση. Στο κύπελλο Ευβοίας, περνάει το εμπόδιο της Νέας Αρτάκης και φτάνει στους 4 του θεσμού. Λόγο κακών εμφανίσεων του Γυμναστικού, ο πρόεδρος Τάσος Κολτσιδόπουλος δηλώνει παραίτηση αλλά τελικά δεν γίνετε δεκτή από το Δ.Σ. της ομάδας μπάσκετ της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: