Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

0 ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το δεξί υποδέχτηκαν χθες το 2011 οι ομάδες μπάσκετ της Χαλκίδας. Ο Γυμναστικός Χαλκίδας, πέτυχε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην Λέσβο, κερδίζοντας τον Παπάδο Γέρας με 73-78 και η Έξω Παναγίτσα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει στην έδρα της τον Αργοναύτη Τρίγλιας με 92-83. Ο Γυμναστικός δείχνει να ανεβαίνει αγωνιστικά, ψυχολογικά και βαθμολογικά μετά από τις κακές εμφανίσεις που είχε, ενώ η ΑΕΕΠ, κάνει μία πολύ καλή σταθερή πορεία.

Παρά το γεγονός πως ο κόσμος Της ΓΕΡΑΣ που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες (350 φίλαθλοι) , προσπάθησε παρα πολύ να βοηθήσει την ομάδα του στην πολύ καυτή έδρα και παρα το ότι η Γέρα ήταν καλύτερη στο Α' ημίχρονο, ελέγχοντας το ματς, οι πάικτες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να φύγουν νικητές.
Η Γέρα μπήκε δυνατά στο ματς και με τον Τσολάκη σε μεγάλη μέρα, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στα μέσα της Α' Περιόδου. Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ βρήκε λύσεις και κάτω από το καλάθι με τον Γέρεμιτς , αλλά και στην περιφέρεια με την βοήθεια των Γεωργίου και Σαμουρέλη , αλλά και τα εντυπωσιακά επιθετικά ρημπάουντ του Κατσούλα , και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 22-22. Στη Β' Περίοδο, οι παίκτες του Στέφανου Μαρίνου διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και με τρίποντες βόμβες του Τσολάκη από τα 6,75μ πήρε διαφορά μέχρι και οκτώ πόντων (41-33). Όμως στο τελευταίο 1,5 λεπτό, ο Γυμναστικός κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, και με ένα 7-0 να μειώσει στον ένα πόντο και να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 41-40 υπέρ της Electronet Γέρας.
Το Β' Ημίχρονο όμως είχε διαφορετική εικόνα, με τους παίκτες της ομάδας μας να βελτιώνουν την άμυνά τους πάνω στον Τσολάκη , με κυριότερο «δράστη» τον ΠΟΥΛΟ ο οποίος πραγματικά έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον καλύτερο και πιο επικίνδυνο παίκτη των γηπεδούχων , και επίσης με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, σε κρίσιμα σημεία του ματς, πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ετσι ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ για πρώτη φορά προηγήθηκε στο τέλος της Γ' Περιόδου με 53-58, δείχνοντας ότι έχει την εμπειρία να οδηγήσει το παιχνίδι και να το κερδίσει .
Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα, οι παίκτες της Γέρας έκαναν μεγάλη προσπάθεια να πλησιάσουν στο σκορ με την σημαντική βοήθεια του κόσμου τους , που προσπάθησε να τους ενισχύσει , και προς στιγμήν το κατάφεραν στο τελευταίο τρίλεπτο, μαζεύοντας τη διαφορά στο -3. Οι παίκτες μας όμως με ένα σερί 0-5, πήραν και πάλι διαφορά οκτώ πόντων. Και παρά τις τελευταίες απόπειρες των παικτών του Μαρίνου, ο οποίος πολύ σωστά στο τέλος πίεσε με ZONE PRESS ο Γεωργίου με τον Καπελέρη ήταν πολύ εύστοχοι και το κυριότερο ψύχραιμοι και έτσι πήραμε το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 73-78.
Η Γέρα πλήρωσε το γεγονός πως δεν έχει βάθος στον πάγκο και άντεξε μόνο όσο άντεξε και ο Τσολάκης στο παρκέ. Λιγοστές οι βοήθειες από τον πάγκο και στα κρίσιμα σημεία του ματς, το άγχος φαινόταν πως είχε κυριεύσει το μυαλό των παικτών, που είχαν κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.
Αντίθετα ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ απέδειξε ότι έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και να καλύψουν όποιον συμπαίκτη τους είναι σε κακή μέρα (ΦΩΤΙΟΥ) , και μάλιστα ότι μπορεί κάποιος παίκτης ακόμη και χωρίς να σκοράρει μπορεί να είναι από τους κορυφαίους (ΠΟΥΛΟΣ) .Αλλωστε ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ήταν η μόνη ομάδα που κατέβηκε στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ με 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες.
Ακόμη και ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ , με τον ΚΑΠΕΛΕΡΗ στα ΓΚΑΡΝΤ , αλλά και οι δύο ψηλοί της ομάδας ΓΕΡΕΜΙΤΣ και ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ήταν συγκλονιστικοί.
Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ιδιαίτερα και η αλλαγή του τρόπου άμυνας της ομάδας μας στο Β΄ημίχρονο , στο οποίο ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ κέρδισε κατα κράτος τον προπονητή των γηπεδούχων εγκλωβίζοντας τον ΤΣΟΛΑΚΗ στις ΑΜΥΝΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ , και παίζοντας στην επίθεση με τον τρόπο που έπρεπε , κράτησε το σκόρ απο το Γ΄δεκάλεπτο και μετά.
Τέλος σημαντική ήταν και για πρώτη φορά η παρουσία στον πάγκο του νέου MANAGER της ομάδας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΛΑΚΗ.

Παπάδος Γέρα - Γυμναστικός Χαλκίδας 73-78
Δεκάλεπτα: 22-22, 41-40, 53-58, 73-78
Διαιτητές: Αντερριώτης - Ιατρού
ΓΕΡΑ: Γ. Ζεστός 13 (1), Τσολάκης 34 (5), Χολέβας 4, Ιμπέζα 12, Σαρήμπαλης 7 (1), Χατζηντάνος 3, Μιτζίκας, Χρυσός, Κακαγιάννης
ΧΑΛΚΙΔΑ: Κατσούλας 8, Σαμουρέλλης 19 (2), Γέρεμιτς 10, Καπελέρης 12 (2), Γεωργίου 20 (3), Φωτίου 9 (1), Πούλος, Βελισσαράκος.

Εφτάψυχη για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε η Έξω Παναγίτσα. Κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έχανε με 14 πόντους στο Α' ημίχρονο και να κερδίσει με 9 πόντους.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά αλλά ο Αργοναύτης προηγήθηκε με 17-21. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίγλιας, ήταν πολύ καλύτερη και έφτασε την διαφορά στους 14 πόντους (35-49). Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως μπήκε στο γήπεδο μία άλλη Παναγίτσα. Πιέζοντας τον αργοναύτη κατάφερε να ισοφαρίσει στο τρίτο δεκάλεπτο με 59-59 και να πάρει στο τέλος το ροζ φύλλο του αγώνα κερδίζοντας με 92-83.

Έξω Παναγίτσα - Αργοναύτης 92-83
Διαιτητές: Μαρνελάκης - Λιότσος
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 35-49, 59-59, 92-83
ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Τσαούσης): Κουτσογιάννης 14 (4), Μπέλλος, Ρουμελιώτης 2, Παπακώστας 31 (2), Περούλης 14 (1), Τσίτσης 2, Γυφτονικολός 22, Καλλέργης, Χατζηστάμου 7 (2)
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Μάντης): Προκόπης 9 (1), Μπαλαμπάνης 8, Κορκοσούρας 9 (1),Σπηλιόπουλος 7 (2), Στράγκας 9, Δαγκλής 14, Τσιριγωτάκης 27 (7)

Η Έξω Παναγίτσα βρίσκεται στην 4η θέση με 16 βαθμούς μαζί με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας ενώ ο Γυμναστικός Χαλκίδας, ανέβηκε στην 6η θέση με ένα βαθμό λιγότερο, μαζί με τον Παπάδο Γέρας, Το Ψυχικό, τον Αργοναύτη Τρίγλιας και την Λιβαδειά. Στην πρώτη θέση είναι ο Φιλαθλητικός και το Ηράκλειο, έχοντας από 19 βαθμούς ενώ τρίτη είναι η Ένωση Ιλίου με 18 βαθμούς.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 18:00, ο Γυμναστικός Χαλκίδας, φιλοξενεί στο Κανήθου τον Ίκαρο Ικαρίας, ο οποίος έχασε στην έδρα του από τον Ιωνικό Ν.Φ. με 46-101 και είναι στην τελευταία θέση χωρίς νίκη. Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 17:00, η ΑΕΕΠ, θα αγωνιστεί εκτός έδρας με αντίπαλο την Λιβαδειά, η οποία έχασε εκτός έδρας από το Ψυχικό με 66-63.

Ρεπορτάζ του αγώνα "Παπάδος Γέρας - ΓΠΣΧ" από http://www.chalkidabasket.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: