Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

0 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΨΑΕΙ

Για άλλη μία φορά ο κόσμος της Χαλκίδας, απέδειξε ότι διψάει για μπάλα και θέλει να δει τον ΑΟ Χαλκίς ψηλά. στο παιχνίδι με την Θήβα, ήταν ο 12ος παίχτης και μάλιστα σε μία φάση της ομάδας που δεν διεκδικεί κάποιο τίτλο. Αν και το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, αυτό που κανείς είδε ήταν η οργανωμένη εξέδρα και το πάθος των φιλάθλων. Εξέδρα που δεν έχουμε δει στον όμιλο αυτό της Δ' Εθνικής. Από τους παλιούς φιλάθλους, που έχουν δει την ομάδα της Χαλκίδας σε μεγάλες κατηγορίες, μέχρι τους νεαρούς που την μαθαίνουν και διψάνε να την δουν ψηλά.
Ο ΑΟΧ δεν ξεχάστηκε και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο, αλλά και στην κοινωνία της Χαλκίδας που αρχίζουν έστω και κάποιοι δύσπιστοι, να ρωτάνε, να διαβάζουν και να συζητούν για τον ΑΟ Χαλκίς.
Τα πέτρινα χρόνια άφησαν συντρίμμια στην ομάδα που όλοι μαζί σιγά σιγά μαζεύουμε. Η ομάδα περνάει το πιο κρίσιμο στάδιο της. Το τελευταίο σκαλί που θα την ανεβάσει σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά και το πρώτο σκαλί που θα ανέβει σε αυτή.
Όλοι όμως πρέπει να αναρωτηθούμε αν θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Δεν είναι μόνο η δυνατή διοίκηση και τα πολλά λεφτά. Είναι και το πάθος των φιλάθλων που θα πρέπει να δείχνουν ότι τους ενδιαφέρει αυτή η ομάδα. Τα εισιτήρια είναι κέρδος για την ομάδα. Κέρδος είναι και η δυνατή παρουσία του κόσμου σε κάθε παιχνίδι που θα κάνει έναν τρίτο να πει την φράση "η Χαλκίδα έχει κόσμο και θα πρέπει να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία". Ο κόσμος της Χαλκίδας, πρέπει να κερδίσει αυτή την εκτίμηση των τρίτων και μέρα με την μέρα να προσελκύσει, με όλο αυτό το θέαμα καλής ποιοτικής μπάλας και δυνατής εξέδρας, περισσότερο φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας και της Εύβοιας.
Αρνητικό είναι κάποια προβλήματα που στέκονται εμπόδιο στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ΑΟ Χαλκίς. Το βασικότερο είναι η αδιαφορία της τοπικής αρχής. Το γήπεδο είναι σε πολύ άθλια κατάσταση και δυστυχώς κανείς δεν κάνει τίποτα. Τραγική ειρωνεία του δημάρχου όπου στον προεκλογικό του αγώνα θεώρησε έργο το Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ταρτάν που τοποθέτησε στο ετοιμόρροπο στάδιο της Χαλκίδας. Για τις εξέδρες δεν κάνει τίποτα και δυστυχώς ούτε ασχολείται με το τι κάνει ο ΑΟ Χαλκίς. Για άλλη μία φορά μόνο ο κόσμος μπορεί να απαιτήσει έστω μία αναβάθμιση του γηπέδου. Όταν θα το γεμίσει και δεν θα υπάρχει κόσμος και όταν θα το ζητήσουν, τότε μπορεί να ξυπνήσουν την τοπική αρχή.
Υπάρχουν πόλεις μικρότερες σε πληθυσμό από την Χαλκίδα, που έχουν ομάδες με κόσμο σε Α', Β' και Γ' Εθνική. Γιατί και η Χαλκίδα να μην γίνει μία από αυτές. Να έχει μία ομάδα που να ασχολείται η πόλη και να μην έχει ανάγκη να στηρίζουν τις μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες. Πρέπει ο ΑΟ Χαλκίς να γίνει το καμάρι μας και να όταν πηγαίνουμε σε άλλες πόλεις να λέμε ότι έχουμε κι εμείς μια μεγάλη ομάδα.
Σκοπός του κειμένου αυτού είναι να βάλουμε σε σκέψη όλους τους κατοίκους της Χαλκίδας. Να δούμε αν θέλουμε η όχι να πάμε μπροστά τον αθλητισμό μας, να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο μας και να αγαπήσουμε την ομάδα της πόλης μας. Τα ψέμματα τελείωσαν. Πάει η ομάδα του τοπικού. Τώρα έχουμε μία αξιοπρεπή ομάδα που ποζάρει στις 5 πρώτες θέσεις της Δ΄Εθνικής. Υπάρχουν σχέδια για άνοδο. Τώρα είναι η ώρα να πλησιάσουμε τον ΑΟ Χαλκίς, να τον στηρίξουμε και να νιώσουμε περήφανοι για την ομάδα της πόλης μας. Οι φίλαθλοι είναι αυτοί θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: