Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

0 ΗΤΤΑ ΓΠΣΧ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΕΠ

Με ήττα γύρισε ο Γυμναστικός Χαλκίδας από την Λιβαδειά και με πολλές γκρίνιες, αφού το αποτέλεσμα δυσαρέστησε την διοίκηση της ομάδας της Χαλκίδας. Ο ΓΠΣΧ, γνώρισε την ήττα από την Λιβαδειά με σκορ 87-76 και τον περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια. Από την άλλη η Έξω Παναγίτσα κέρδισε άνετα τον Παπάδο Γέρας στο γήπεδο Πειραϊκής - Πατραϊκής με σκορ 87-62 και έφτασε στην βαθμολογία τον Γυμναστικό Χαλκίδος.

Μια ήττα που ίσως στοιχίσει στην πορεία του πρωταθλήματος , έκανε σήμερα ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ στην ΛΙΒΑΔΕΙΑ απο μια ομάδα που σίγουρα ήταν ένα επίπεδο πιο κάτω , απο την ομάδα μας. Η ήττα αυτή δεν ήταν σίγουρα αναμενόμενη , ήταν ακόμη μία ήττα απο αυτές που έχει κάνει η ομάδα μας , εκτός προγράμματος , και ίσως αποδειχθεί ακόμη καί μοιραία.
Ο Γυμναστικός παρουσιάστηκε στο παιχνίδι , εντελώς απροετοίμαστος και "αδιάβαστος" και εκτέθηκε αμυντικά απο μια ομάδα που είναι πολύ προβλέψιμη στο τρόπο του παιχνιδιού της. Ετσι λοιπόν απο το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα , οι παίκτες της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ βρήκαν τον τρόπο να επιβάλλουν το παιχνίδι τους , και με συνεχή τρίποντα βρέθηκαν μπροστά στο σκόρ στο πρώτο δεκάλεπτο με το "εκκωφαντικό" 33-26!!!!
Στην επίθεση ο ΓΥΜΑΝΣΤΙΚΟΣ σε αυτό το δεκάλεπτο έιχε να αντιπαρατάξει τις επιθετικές εξάρσεις μόνο του ΦΩΤΙΟΥ ο οποίος σε αυτο το χρονικό δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικός (!!!)} και με συνεχόμενους πόντους κρατούσε την ομάδα μας κοντά στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το επιθετικό "κρεσέντο" της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ συνεχίστηκε , και με την βοήθεια των αμυντικών κενών του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ αλλά και τα πολλά προσωπικά λάθη , οδήγησαν στο μεγάλο σκόρο του ημιχρόνου στο 53-47.
Στο τρίτο δεκάλεπτο , η επιθετικότητα των γηπεδούχων συνεχίστηκε , όχι βέβαια με την αποτελεσματικότητα του πρώτου ημιχρόνου , αλλά "κόλλησε" και επιθετικά ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ αφού ο ΦΩΤΙΟΥ κουράστηκε απο την πολύ πιεστική άμυνα που έκαναν επάνω του οι γηπεδούχοι , αλλά και απο την αστοχία των άλλων παικτών με αποτέλεσμα η διαφορά να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο 75-57.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο , κάποιοι παίκτες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ αφυπνίστηκαν και πίεσαν περισσότερο στην άμυνα , αφού οι πάικτες της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ είχαν πλέον κουραστεί , και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ .Στο σημείο όμως που το σκόρ ήταν 79-74 , οι πάικτες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ έχασαν ένα σίγουρο καλάθι στον αιφνιδιασμό που μετατράπηκε στην αντίστοιχη επίθεση της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ σε καλάθι και φάουλ και το σκόρ πήγε στο 82-74 και κάπου εκεί χάθηκαν όλα.Απλά στο τέλος το μόνο που κατάφεραν οι πάικτες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ήταν να κρατήσουν την διαφορά των 10 πόντων του πρώτου αγώνα στην ΧΑΛΚΙΔΑ, η οποία θα φανεί χρήσιμη σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το τελικό 87-76 , δεν αφήνει περιθώρια , για την καθαρή νίκη της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ (οι παίκτες της οποίας πέτυχαν συνολικά 14 τρίποντα!!!) αλλά προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους της ομάδας του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ για τους παρακάτω λόγους ...
1)Ακολουθεί μια τριάδα αγώνων "πραγματική φωτιά" με ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ εντός , ΙΩΝΙΚΟ εκτός και ΙΛΙΟΝ εντός , παιχνίδια που πρέπει επειγόντως να τα κερδίσει η ομάδα , γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα "μπλέξει" σε περιπέτειες.
2)Ο σοβαρός τραυματισμός του ΜΙΛΑΝ ΓΕΡΕΜΙΤΣ ο οποίος χάνει σίγουρα την φετινή χρονιά προκαλεί ανησυχία στισ τάξεις της ομάδας και έντονο προβληματισμό.
3)Η ψυχολογία των παικτών δεν είναι και η καλύτερη και αυτό φάνηκε ΄σημερα και στον αγώνα με την ΛΕΙΒΑΔΙΑ.Πρέπει άμεσα να αλλάξουν κάποια πράγματα που θα μεταβάλλουν προς το καλύτερο και την ψυχολογία όλων.
4)Οι συνεχείς συγκρούσεις προπονητή και κάποιων παικτών αλλά και παικτών μεταξύ τους , έχει δημιουργήσει πολλά εσωτερικά προβλήματα που "ξαναχάλασαν" την καλή ψυχολογία και συνοχή που έιχε δημιουργηθεί ειδικά μετά και απο το εκπληκτικό παιχνίδι με την ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

Ρεπορτάζ ΓΠΣΧ από http://www.chalkidabasket.gr

Α.Ε. Λιβαδειάς - Χαλκίδα 87-76
Διαιτητές: Μαντίλας - Καρακάσης.
Τα δεκάλεπτα: 33-26, 53-47, 75-57, 87-76.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Αριδάς):Ταμπίτσικας 12, Αλεξίου 12, Τερματζίδης 18 (4), Καρτσωνάκης, Μουρατίδης 20 (5), Κουλουριώτης 2, Κατσαλίγγος ,Σκορδάλης 17 (5), Κρασόπουλος 6.
ΧΑΛΚΙΔΑ (Βελισσαράκος): Γεωργίου 9, Φωτίου 29 (5), Πούλος, Κατσούλας 15, Καπελέρης 4, Σαμουρέλης 19, Μελισσαράκος, Μπακάμης.

Η Έξω Παναγίτσα, πέτυχε μία σπουδαία νίκη στην έδρα της, κερδίζοντας τον Παπάδο Γέρας με σκορ 87-62. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου και έληξε με σκορ 19-17. Η ομάδα της Χαλκίδας όμως στην συνέχεια, μπήκε δυνατά φτάνοντας το σκορ 45-25 στο ημίχρονο και 69-42 στο τρίτο δεκάλεπτο για να φτάσει στην άνετη νίκη με την λήξη του αγώνα, με σκορ 87-62.

Έξω Παναγίτσα - Παπάδος Γέρας 87-62
Διαιτητές: Δαρλαμήτσος - Ζανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 45-25, 69-42, 87-62.
ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Τσαούσης): Δέδες 11 (1), Κουτσογιάννης 12 (2),Μπέλλος 6, Νικολάου 2, Ρουμελιώτης, Παπακώστας 19, Περούλης 13, Τσίτσης 12 (2), Γυφτονικολός 7, Καλέργης 5, Γκέκας.
ΠΑΠΑΔΟΣ (Μαρίνος): Σαρήμπαλης, Χολέβας 26 (5), Χρυσός, Γ. Ζεστός 14 (1), Γρ. Ζεστός 9, Μητζίκης 3 (1), Ιμπέζα 10, Χρυσός, Χριστοδούλου.

Την επόμενη αγωνιστική, 13 Μαρτίου στις 17:00, ο ΓΠΣΧ φιλοξενεί τον δεύτερο βαθμολογικά Φιλαθλητικό και η ΑΕΕΠ, θα ταξιδέψει στην Ικαρία, όπου θα αντιμετωπίσει στις 12:00, τον τελευταίο βαθμολογικά χωρίς νίκη, Ίκαρο.

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες): Ηράκλειο 33, Φιλαθλητικός 32, Ένωση Ιλίου 31, Ιωνικός Ν.Φ. 28, Χαλκίδα 26, Ψυχικό 26, Έξω Παναγίτσα 26, Λιβαδειά 25, Παπάδος Γέρας 24, Εργοτέλης 24, Σπόρτιγκ 23, Αργοναύητς Τριγλίας 23, Π. Φάληρο 19, Ίκαρος Ικαρίας 17.

Επόμενη αγωνιστική (18η, 13/03): Εργοτέλης - Λιβαδειά, Π. Φάληρο - Αργοναύτης Τριγλίας, Παπάδος Γέρας - Ηράκλειο, Ίκαρος Ικαρίας - Έξω Παναγίτσα, Σπόρτιγκ - Ψυχικό, Ιωνικός Ν.Φ. - Ένωση Ιλίου, Χαλκίδα - Φιλαθλητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: