Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

0 ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Το στάδιο μιας πόλης 110.000 κατοίκων. Το μεγαλύτερο γήπεδο μιας πόλης 110.000 κατοίκων. Το γήπεδο με το τσίγκινο σκέπαστρο στην εξέδρα των επισήμων, με τις ετοιμόρροπες εξέδρες, με μόλις 1200 καθίσματα, αλλά με το υπερσύγχρονο (...αυτό μας μάρανε) ταρτάν στίβου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτή την εικόνα παρουσιάζουμε τα τελευταία χρόνια και γινόμαστε πανελλαδικός ρεζίλι. Κι όμως αυτό το στάδιο είναι το ότι καλύτερο μπορεί να δείξει η Χαλκίδα, όχι όμως και η Εύβοια (...ευτυχώς). Ας δούμε κάποιες υποσχέσεις και κάποια προβλήματα που ακούμε και βλέπουμε εδώ και καιρό.

ΣΤΑΔΙΟ 25000 ΘΕΣΕΩΝ
Από που να ξεκινήσω; Να ξεκινήσω από την υποτιθέμενη έρευνα των 3.000.000 € την περίοδο του 2009; Αυτά δεν ήταν τα χρήματα τα οποία είχε δώσει ο δήμος Χαλκιδέων σε έρευνα ώστε να γίνει το δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας χωρητικότητας 25.000 θέσεων; Τι έγινε τελικά με την έρευνα; Πήγαν τσάμπα τα λεφτά η μήπως θέλατε ιδική έρευνα για να πειστείτε ότι στάδιο γύρω από δρόμο και σπίτια σε κοντινή απόσταση, δεν μπορεί να γίνει 25000 θέσεων. Κι όμως αν όσο γελοίο μας φαίνεται αυτό το αστείο που είχαν πει από την δημοτική αρχή, τόσο παράξενο μας φαίνεται αν όντος έχει δοθεί τέτοιο ποσό για μία έρευνα απάτη. 2 χρόνια μετά κανείς δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση για το τι έχει γίνει με αυτό το θέμα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΔΡΑ
Να πούμε για μία εξέδρα που περιμένουμε από την δεκαετία του '90; Τώρα πάλιωσε αυτό. Μία εξέδρα χωρητικότητας πάνω από 5000 θέσεων την γκρέμισαν ένα ωραίο πρωινό, με την υπόσχεση δημιουργίας καλύτερης. Δυστηχώς φρόντισε η τότε δημοτική αρχή να "φάει" την χορηγία και να μείνουμε μέχρι σήμερα να κοιτάμε τον φαντάρο στην σκοπιά του στρατοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο. Όσο για μια νέα εξέδρα που λένε πως θα φτιάξουν, φυσικά είναι επιπλέον μερικές υποσχέσεις που δεν δίνουμε πλέον ούτε εμείς σημασία.

ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ
Ας πάμε σε κάτι πιο λογικό. Το σκέπαστρο στην δεξιά μεριά της εξέδρας. Αυτό το σκέπαστρο πολύ φίλαθλοι σχολιάζουν και περιμένουν πότε θα γίνει. Όχι τσίγκο δεν έχουν τοποθετήσει. Ούτε ένα καραβόπανο. Φτάσαμε να παρακαλάμε να κάνουμε την υποτιθέμενοι εξέδρα τσαντίρι και δεν είναι ικανοί ούτε γι αυτό. Δικαιολογίες έχουμε μαζέψει πολλές. Μία ότι το γήπεδο δεν έχει άδεια για μια τέτοια οικοδόμηση, μία ότι η εξέδρα δεν μπορεί να κρατήσει τέτοιο βάρος 2 κομματιών τσίγκου. Τελικά γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν κάτι εκατοντάδες ευρώ έστω για μία τέτοια τέντα. Τόσο πολύ αδιαφορία;

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΑΡΤΑΝ
Μέσα σε αυτό το χάλι, είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν κάτι καλό για το στάδιο. Εδώ οι εξέδρες είναι ετοιμόρροπες, το γρασίδι έτοιμο να σαπίσει, οι τοίχοι καταρρέουν σιγά σιγά και ο Δημαρχάρας μας πήρε την πρωτοβουλία και έφτιαξε ένα ταρτάν στίβου ευρωπαϊκών προδιαγραφών με 10 διαδρόμους, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Δηλαδή "εδώ δεν έχουμε να σπίτι, η Μερσεντές μας έλειπε". Ίσως η μεγαλύτερη γκάφα που έχει κάνει μέχρι στιγμής. Βάζει ένα πολύ καλό ταρτάν, μέσα σε ένα σάπιο γήπεδο. Τι να το κάνει; Ούτε πανελλαδικούς αγώνες δεν μπορεί να φιλοξενήσει, ούτε πανευρωπαϊκούς. Ας μας πουν ένα λόγο που έκανε αυτό το ακριβό ωραίο έργο, σε ένα ετοιμόρροπο γήπεδο.

ΧΩΡΑΦΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 
Με 4 ομάδες πως περιμένεις να είναι το γήπεδο. Λογικό να έχει έδρα ο ΑΟΧ το στάδιο. Λογικό να το έχει και η γυναικεία ομάδα του ΑΟΧ (αν και αυτή μάλλον θα έχει το διαλυμένο Κανήθου) που αγωνίζεται Β' Εθνική. Άντε και ο Ολυμπιακός Χαλκίδας λόγο του ότι είναι ιστορική ομάδα (αν και δεν έχει φιλάθλους και μάλλον θα αγωνίζεται στα Φύλλα, όταν και αν φτιαχτεί και αυτό το γήπεδο). Ξαφνικά από το πουθενά βλέπουμε να μπαίνει και η Προποντίδα στο στάδιο της Χαλκίδας. Από πότε η Προποντίδα είχε έδρα το στάδιο και να το πάρει και φέτος. Κόσμο δεν έχει, έδρα δεν το χε ποτέ. Σκεφτείτε πόσες ομάδες κάνουν προπονήσεις. Αν πάτε και δείτε το γρασίδι, θα δείτε τεράστιες καφέ λακκούβες. Κοινώς χωράφι.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΑΒΑΛΗ
Ο Σταμάτης Γκάβαλης είναι στο Δ.Σ. του ΑΟ Χαλκίς και είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Είναι επίσης αντιπεριφεριάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί να βοηθήσει με το θέμα του γηπέδου. Και αν δεν μπορεί, τότε γιατί δεν βγαίνει να πει για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η απραξία. Σίγουρα είμαστε σε περιόδους οικονομικά δύσκολες αλλά τα είδαμε και τα έργα προ οικονομικής κρίσης. Ας βγει με ένα δελτίο τύπου, μια ανακοίνωση, μια συνέντευξη και να ξεσκεπάσει αυτό το μαύρο πέπλο που καλύπτει εδώ και δεκαετίες την υπόθεση αυτή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να πούμε. Δεν ξέρω τι φταίει και η Χαλκίδα, μια πόλη 110000 κατοίκων να μην μπορεί να έχει ένα σωστό αθλητισμό με σωστές εγκαταστάσεις. Όλοι είναι εξοργισμένοι σε αυτή την πόλη. Πάμε σε γήπεδα Δ' Εθνικής και τα ζηλεύουμε. Βλέπουμε γήπεδα δίπλα στην Χαλκίδα (Εύβοια) και είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα δικά μας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται από το Δήμο και τον Αθλητισμό της Χαλκίδας. ΚΑΝΕΙΣ!
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα, εκτός από την απραξία, είναι τα λόγια του αέρα και η κοροϊδία. Η κοροϊδία του υπερσύγχρονου γηπέδου 25000 θέσεων. Η απραξία σε ένα σκέπαστρο, η κοροϊδία με υποτιθέμενες εξέδρες. Η κοροϊδία με το Ταρτάν (λες και δεν ξέρουμε τι παίχτηκε με αυτό το θέμα). Όλοι τους είναι μόνο για τις φωτογραφίες και για το θεαθήναι. Γι αυτό και όλες η ομάδες της Χαλκίδας έχουν διαληθεί. Από την αδιαφορία του ΔΗΜΟΥ.
- ΑΟ Χαλκίς (2οο4 από Γ' Εθνική στο Β' Τοπικό)
- ΑΓΕ Χαλκίδας (2007-09 Από Α2 στην Γ' Εθνική, 2009-11 από Γ' Εθνική στην Β' ΕΣΚΑΣΕ)
- ΝΟ Χαλκίδας (Από Α1 και από Ευρώπη στην Β' Εθνική)
Αυτά είναι τα χάλια μας. Ποτέ δεν έδωσε σημασία ο Δήμος για την Ιστορία των ομάδων αυτών. Γιατί ο Δήμαρχος είναι πολύ μικρός και πολύ λίγος για να αδιαφορεί για τον ΑΟ Χαλκίς. Μόνο σε φιέστες έρχεται. Πείτε μου πότε βοήθησε ο Δήμος τον Αθλητισμό. ΠΟΤΕ!
Και τι περιμένουμε εμείς οι φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς; Σκέπαστρο; Γήπεδο;
Ώρες ώρες νιώθω πως ο Δήμος Χαλκιδέων δεν θέλει να προχωρήσει στον Αθλητισμό. Σαν να έχουν σκοπό την υποβάθμιση του αθλητισμού. Σαν να έχουν στόχο να μην αφήσουν τον ΑΟΧ να ανέβει ψηλά. Σαν να τους το επιβάλουν κάποιοι άλλοι. Πείτε μου είναι σωστό να νιώθεις έτσι για την ίδια σου την πόλη; Και αν είναι αλήθεια
Μέσα σε όλα αυτά είναι και η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς, που αισθάνεται άσχημα απέναντι στους φιλάθλους όταν δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γιατί και αυτοί δυστυχώς ακούνε τα ίδια παραμύθια που ακούμε κι εμείς. Μόνο υποσχέσεις δηλαδή τους δίνει ο δήμος Χαλκιδέων. Και από έργα ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ. ΤΟΝ ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: