Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

0 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ώρες ώρες απορείς με ποιον τρόπο σκέφτονται φίλοι του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφοι της Χαλκίδας. Διάβασα από εδώ, διάβασα από εκεί και είδα πως όλοι είχαν σκοπό να προωθήσουν τον δικό τους άνθρωπο για την επιλογή του προπονητή. Μία εβδομάδα φωνάζανε, να μην πάρει ο ΑΟΧ Αθηναίο, αλλά Ευβοιώτη προπονητή. Μάλιστα κάποιοι στο άκουσμα του Νίκου Παντέλη, αντί να συγχαρούν την διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς για την επιλογή της, γράφουν για λάθος της διοίκησης πριν καλά καλά δουν τα αποτελέσματα.
Καταρχήν όταν μία ομάδα έχει διοίκηση, είτε το θέλουμε, είτε όχι, εκείνη κάνει τις επιλογές και εκείνη θα κριθεί γι αυτές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει σε επιλογή της διοίκησης. Το μόνο που κάνουμε είναι να κρίνουμε αυτή την επιλογή, να συγχαρούμε η να αποδοκιμάσουμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ομάδες όπως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με εκατομμύρια φιλάθλους, λάμβαναν υπόψιν τους οι διοικήσεις την κάθε μπαρούφα που αμολάει ο κάθε φίλαθλος. Έχουμε βαρεθεί στην Χαλκίδα τα ίδια τόσα χρόνια. Πάρε αυτόν, πάρε εκείνον, όχι αυτός..... ε λοιπόν ας έμπαιναν αυτοί στην διοίκηση του ΑΟΧ να διάλεγαν. Και αν οι φίλαθλοι θέλουν να προτείνουν προπονητή, ας το κάνουν με τον τρόπο που έκανε ο Ολυμπιακός που σε αγώνα του φώναζαν με σύνθημα το όνομα του Βαλβέρδε.
Ο Παντέλης είναι εξαιρετική επιλογή. Τα τελευταία χρόνια προπονούσε ομάδες Β' Εθνικής, πέρσι Εθνικό Αστέρα και φέτος ξεκίνησε στον Βύζα Μεγάρων αλλά έφυγε λόγο οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Πείτε μου τι περισσότερο ξέρει ένας προπονητής της Εύβοιας, από αυτούς που πατρονάρατε. Την κατηγορία; Τους ποδοσφαιριστές; Εγώ δεν έχω δει κανέναν από αυτούς στο γήπεδο. Οπότε τι περισσότερο να ξέρουν από έναν άνθρωπο με πείρα όπως ο Παντέλης. Άλλωστε αν έχεις πείρα σε μεγαλύτερες κατηγορίες, δεν χρειάζεται να παίρνεις προπονητή που να ξέρει μόνο την κατηγορία αυτή. Άλλωστε ξένη προπονητές που παίρνουν στην Ελλάδα πρωταθλήματα, δεν νομίζω να ήξεραν ανέκαθεν το Ελληνικό πρωτάθλημα.
Τέλος για να μην κρυβόμαστε. Από καιρό φίλαθλοι και διοίκηση φλέρταραν τον Παντέλη για να έρθει στον ΑΟΧ. Ας μην κρυβόμαστε ο Τασιόπουλος έκανε τραγικά λάθη. Αν ούτε ο Παντέλης δεν μπορεί να βάλει στον σωστό δρόμο την ομάδα, τότε η ομάδα δεν είναι αντάξια τον προσδοκιών που των στόχων που έχει βάλει η διοίκηση. Όποιος δηλαδή ποδοσφαιριστής δεν αποδώσει και δεν τιμήσει πρώτα την βαριά φανέλα του ΑΟΧ και δεύτερον τα λεφτά που παίρνει, καλύτερα να πάρει τον δρόμο για την έξοδο από την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: