Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

0 Ο ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΡΝΑΝΑ

Ήταν Αύγουστος του 2009, όταν σε αθλητική εφημερίδα, ο τότε νέος πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς, Βασίλης Ταρνανάς, έχοντας μια ομάδα στο Α' τοπικό, δήλωσε πως θα την ανεβάσει σε 3 χρόνια στη Γ' Εθνική κατηγορία. Ήταν αισιόδοξος και με όρεξη για δουλειά. Με μόλις 1 χρόνο καθυστέρηση (4 χρόνια μετά) ο ΑΟΧ, με τον Βασίλη Ταρνανά στο τιμόνι, προβιβάζει την ομάδα στη Γ' Εθνική.
Αυτό φυσικά θα γινόταν πάνω στα 3 χρόνια, αν κάποιοι πέρσι δεν αποφάσιζαν να ανεβάσουν την Κόρινθο, από την αρχή της χρονιάς. Ο ΑΟΧ, στην 3η χρόνια του Ταρνανά, όπου είχε δηλώσει σαν στόχο ότι θα ανέβαινε η ομάδα κατηγορία, τερμάτισε 2ος πίσω από μια ομάδα που "σπρώχτηκε". Έτσι η άνοδος πήρε παράταση για μια χρονιά.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή:

Η δήλωση του Ταρνανά
(Αύγουστος 2009)
2009: Ο Ταρνανάς αναλαμβάνει τον ΑΟΧ από την Α' Ευβοίας. 
2009-10: Στην πρώτη χρονιά της προεδρίας του Ταρνανά, ο ΑΟΧ κατακτά το πρωτάθλημα της Α' Ευβοίας και ανεβαίνει στην Δ' Εθνική. 
2010-11: Ο ΑΟ Χαλκίς, κάνει μια αναγνωριστική σεζόν στη Δ' Εθνική κατηγορία. Τερματίζει 7ος και παραμένει άνετα στη κατηγορία, με μια καλή παρουσία. Κατακτάει το κύπελλο Ευβοίας.
2011-12: Ο ΑΟ Χαλκίς, τερματίζει 2ος στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής κατηγορίας, 4 βαθμούς πίσω από την Κόρινθο, μια ομάδα που "έσπρωχναν" απ' την αρχή της σεζόν, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου. Ο ΑΟΧ δεν είχε να κάνει μόνο με έναν αντίπαλο ποδοσφαιρικά, αλλά και με ενάντια όλου του ποδοσφαιρικού συστήματος, όπως για παράδειγμα η σφαγή του ΑΟΧ στην Κόρινθο, από τον διαιτητή Ρατσιάτο. Ο ΑΟΧ τερμάτισε 2ος και αν δεν υπήρχε η Κόρινθος (που έπεσε από τη Γ' Εθνική λόγο ψεύτικων εγγράφων), θα τερμάτιζε 1ος και ο Ταρνανάς, θα είχε εκπληρώσει τον στόχο του, ακριβώς στα 3 χρόνια που είχε κάνει τη δήλωση. Κατακτάει το 2ο συνεχόμενο κύπελλο Ευβοίας.
2012-13: Ο ΑΟΧ ξεκινάει πολύ καλά τη σεζόν και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Όμως η ανακοίνωση της ΕΠΟ, ότι από τον όμιλο του ΑΟΧ (και σε κάθε όμιλο της Δ' Εθνικής αντίστοιχα), θα υποβιβάζονται 4 ομάδες και θα προβιβάζονται 7, καταργώντας τη Δ' Εθνική, έκανε τον ΑΟΧ και την διοίκηση να πάρει πιο χαλαρά το πρωτάθλημα, αποχωρώντας και κάποιοι παίχτες. Εν τέλη ο ΑΟΧ, τερμάτισε στην 5η θέση και από τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική κατηγορία. Κατακτάει και το 3ο συνεχόμενο κύπελλο Ευβοίας. 

Από τον ερχομό του Ταρνανά στον ΑΟΧ, από την δήλωση του ότι θα ανεβάσει την ομάδα της Χαλκίδας στη Γ' Εθνική κατηγορία, μέχρι και τον αγώνα της 16ης Μαρτίου του 2013, όπου ο ΑΟΧ κερδίζει με 4-0 τον Πέλοπα Κιάτου και ανεβαίνει και μαθηματικά στη Γ' Εθνική κατηγορία. 
Ένα ταξίδι για τον Βασίλη Ταρνανά, με χαρές και με λύπες, με σωστές κινήσεις και λάθη, με ενθουσιασμό και αποδοκιμασίες. Πάνω από όλα όμως η στήριξη σε αυτόν τον άνθρωπο από όλους τους φιλάθλους της Χαλκίδας, που έφερε την επιστροφή του ΑΟΧ στη Γ' Εθνική, μετά από 9 χρόνια. 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΡΝΑΝΑΣ. Άπειρος στην αρχή, με όρεξη για δουλειά. Στη συνέχεια ωρίμασε, από τα λάθη που έκανε στην πορεία. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Τον πρόδωσαν, τον έστησαν  πολλές φορές αλλά έμεινε όρθιος. Και τώρα έφτασε τον ΑΟΧ εκεί που είχε πει... στη Γ' Εθνική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ όμως, είναι αυτή που θα περιμένουμε με αγωνία μετά το Πάσχα. Έχοντας ξοδέψει αρκετά χρήματα, αδυνατεί να συνεχίσει μόνος του και ψάχνει για συμπαίχτη. Αν συνεχίσει ο Ταρνανάς, θα ξεκινήσει μια νέα σελίδα, καθώς στην παλιά, έγραψε ιστορία και εκπλήρωσε τον στόχο του. Όλα λοιπόν θα τα μάθουμε τις προσεχές ημέρες....

Ένα όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πούμε όλοι οι φίλαθλοι...

ΤΑΡΝΑΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Έφερες τον ΑΟΧ εκεί που τον χάσαμε πριν 9 χρόνια.

Ότι και να αποφασίσει από εδώ και πέρα, πρέπει να πούμε πως ότι και να έκανε μέχρι τώρα, θεωρείται επιτυχία. Ευχόμαστε στον Ταρνανά, να πάρει από εδώ και πέρα τη σωστή απόφαση, τόσο για εκείνον, όσο και για την ομάδα, στην οποία δεν είναι άλλη από το να βρει έναν "συμπαίχτη" και να συνεχίσει στον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: