Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

0 ΑΓΕΧ: Διαχωρισμός του Βόλλεϊ, ΝΑΙ για Ίκαρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση της ΑΓΕ Χαλκίδας, με 2 κύρια θέματα. Το πρώτο ήταν ο διαχωρισμός του ανδρικού τμήματος βόλλεϊ και το δεύτερο η συγχώνευση με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Η συνέλευση ξεκίνησε στις 20:20, και καλησπέρισε τον κόσμο ο Τάσος Κολτσιδόπουλος. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο δικηγόρος, κος Ντούρμας, ο οποίος ανέλυσε τα νομικά της συνέλευσης. 

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΛΕΪ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΜΗΜΑ
Το πρώτο θέμα το οποίο συζητήθηκε, ήταν ο διαχωρισμός του τμήματος βόλλεϊ, με το υπόλοιπο τμήμα της ΑΓΕΧ. Οι άνθρωποι του βόλλεϊ ανδρών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα (με το όνομα ΟΠΕ Χαλκίδας), θέλουν να διαχωριστεί η ομάδα βόλλεϊ από το υπόλοιπο τμήμα της ΑΓΕΧ, να συγχωνευτεί με την ΟΠΕΧ και να κατέβει στο πρωτάθλημα, με το όνομα ΟΠΕΧ και όχι με το όνομα ΑΓΕΧ. Αυτό όπως είπαν, το κάνουν γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το Δ.Σ. της ΑΓΕΧ, που ρίχνει όλο το βάρος στο μπάσκετ και θέλουν να λειτουργήσει αυτόνομα. 
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καραντάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΑΓΕΧ, που ασχολείται με το βόλλεϊ, ανέφερε: "Είμαστε 7-8 άτομα, που με πολλούς αθλητές, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, έχοντας πολλές διακρίσεις. Δεν οφείλουμε τίποτα, δεν χρωστάμε τίποτα και είμαστε καλά οικονομικά. Υπάρχει όμως μια δυσλειτουργία με το να είμαστε μαζί με το μπάσκετ της ΑΓΕΧ. Η διοίκηση δεν δίνει σημασία στο βόλλεϊ, παρά μόνο στο μπάσκετ. Πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε μόνοι μας." 
Αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση, ήταν ο κος Καρλής, μέλος της ΑΓΕΧ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Ο ίδιος ανέφερε: " Είμαι ένα από τα ιστορικά μέλη που δημιούργησαν την ΑΓΕΧ. Όταν πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, θέλαμε μια ενιαία ομάδα της Χαλκίδας που να έχει τμήματα σε μπάσκετ, βόλλεϊ και στίβο. Δεν μπορώ τώρα να ανεχτώ ότι κάποιοι θα αποσπάσουν το βόλλεϊ, από τα υπόλοιπα τμήματα."
Ο κος Ρουσσόπουλος ανέφερε: "Δεν μπορεί να υπάρξει αυτονομία κάτω από το ίδιο Α.Φ.Μ."
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κος Γραμματικόγιαννης, μέλος του Δ.Σ. της ΑΓΕΧ, ο οποίος αντέδρασε φανερά σε μια τέτοια αποκοπή του τμήματος βόλλεϊ και ανέφερε: "Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα μεταξύ των τμημάτων του μπάσκετ και του βόλλεϊ. Αυτό που βλέπω είναι ότι θέλετε να διαλυθεί η ΑΓΕΧ στο βόλλεϊ. Αν θέλετε συνεχίστε στο 2ο σωματείο σας που έχετε φτιάξει (ΟΠΕΧ). Δεν θέλουμε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Για 1 χρόνο τουλάχιστον, δεν θα υπάρχει ΑΓΕΧ στο βόλλεϊ." 
Η κόντρες συνεχίστηκαν αλλά η ψηφοφορία και η συνέλευση, αναβλήθηκε για την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 19:00, στο Lucy. 

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΙΚΑΡΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Στην ουσία δεν είναι συγχώνευση. Είναι η μετακίνηση της ομάδας στη Χαλκίδα, όπου μετά από 1 χρόνο θα γίνει συγχώνευση.
Ο Τάσος Κολτσιδόπουλος, ξεκίνησε και συζήτησε το θέμα: "Η φετινή χρονιά ήταν επιτυχημένη, παρόλο που το ανδρικό τμήμα έπεσε κατηγορία. Όλες οι ακαδημίες βγήκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΣΕ ενώ το παιδικό έφτασε στα τελικά του Πανελληνίου. Ο Αγγελόπουλος είπε το ΝΑΙ και ζητάμε και την δικιά σας έγκριση να συνεχίσουμε. Η ομάδα του Ίκαρου, θα μετακομίσει στη Χαλκίδα και θα λέγεται Ίκαρος Χαλκίδας, ενώ από τη νέα χρονιά, θα συγχωνευτεί και θα μετονομαστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε ΑΓΕΧ. Υπάρχουν 360.000 ευρώ σε μετοχές, όπου ο Αγγελόπουλος τις πουλάει φθηνά, και έχουν εξασφαλιστεί ένα μεγάλο μέρος από Ευβοιώτες επιχειρηματίες. Ο Δήμος βοήθησε αρκετά, ενώ θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στο κλειστό Κανήθου, όπως μια συρόμενη εξέδρα, στο χώρο της σκηνής του θεάτρου του κλειστού (νότιο πέταλο)." 
Ο Γραμματικόγιαννης που πήρε τον λόγο, ανέφερε τα εξής: "Όποιοι θέλουν μπορούν να μπουν στη διοίκηση της ΑΓΕΧ, με αρχικό ποσό 500 ευρώ. Η ΑΓΕΧ θα κατέβει κανονικά στη Γ' Εθνική και θα αποτελείτε από παιδιά των ακαδημιών, άσχετα με το τι θα κάνει ο Ίκαρος."Υπήρχε ένα πρόβλημα που ανέφεραν με τον Ηρακλή Χαλκίδας, όπου οι άνθρωποι του έκαναν προπονήσεις στο κλειστό και αργούσαν, με αποτέλεσμα να καθυστερούσαν τις προπονήσεις της ΑΓΕΧ. Ο Κολτσιδόπουλος δεσμεύτηκε λέγοντας πως αν έρθει ο Ίκαρος στη Χαλκίδα, τότε ο Ηρακλής θα φύγει απ' το Κανήθου.  

Τέλος οι περισσότεροι συμφώνησαν πως μια τέτοια κίνηση, να έρθει ομάδα Α1 στη Χαλκίδα, πρέπει να ωφεληθούν τα παιδιά της Χαλκίδας (ακαδημίες) και πρέπει η ΑΓΕΧ να κατέβει ξεχωριστά στη Γ' Εθνική, ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Όλοι συμφώνησαν στην κίνηση ένωσης Ίκαρου - Χαλκίδας και στηρίζουν ανοιχτά την τωρινή διοίκηση για την επιλογή της. 

Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 19:00, στο Lucy, θα γίνει ξανά συνέλευση, με την ψηφοφορία νέου Δ.Σ. της ΑΓΕΧ, αλλά και ψηφοφορία για το αν το τμήμα βόλλεϊ, θα αποσπαστεί από το υπόλοιπο τμήμα της ΑΓΕΧ. 

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:







Δεν υπάρχουν σχόλια: