Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

0 ΣΤΗΝ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Ιστορική η χθεσινή μέρα για το Χαλκιδέικο και Ευβοϊκό μπάσκετ. Το θρίλερ για την μετακόμιση του Ίκαρου στη Χαλκίδα είχε αίσιο τέλος και χθες έπεσαν και οι τελικές υπογραφές. Η Χαλκίδα με την νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει ομάδα στην Α1 κατηγορία και θα αγωνίζεται μαζί με μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως ο Παναθηναϊκός και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. 
Όπως είχαμε αναφέρει, δεν υπάρχει συγχώνευση, αλλά μετακόμιση. Ο Ίκαρος Καλλιθέας, αφήνει την Αθηναϊκή γειτονιά και μετακομίζει στη Χαλκίδα. Η νέα ομάδα, για αυτή την αγωνιστική περίοδο, θα λέγεται Ίκαρος Χαλκίδας, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-15), αν όλα πάνε καλά, η ομάδα θα συγχωνευτεί με την ΑΓΕΧ και θα πάρει το όνομα της πιο ιστορικής ομάδας μπάσκετ της Χαλκίδας και της Εύβοιας. Αν δεν συγχωνευτεί με την ΑΓΕΧ, η ομάδα από την αγωνιστική περίοδο 2014-15, πάλι θα μετονομαστεί σε ένα όνομα που θα έχει σχέση με τη Χαλκίδα.
Πληροφορίες λένε πως στα πλάνα είναι και η ανακατασκευή του Κλειστού Κανήθου, ώστε να προστεθεί μία επιπλέον εξέδρα.
Παράλληλα, κατά πάσα πιθανότητα, η Χαλκίδα BC, που αγωνιζόταν πέρσι στη Β' Εθνική και υποβιβάστηκε στη Γ', θα δηλώσει φέτος συμμετοχή, στη Γ' Εθνική και η ομάδα θα λέγεται ΑΓΕΧ.
Όλοι λοιπόν φέτος, θα περιμένουμε με αγωνία, το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας για να απολαύσουμε τη Χαλκίδα, απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος και της Ευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: