Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

0 Α1... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Η ιστορική στιγμή για το μπάσκετ της Χαλκίδας, έφτασε και από την Παρασκευή, η Χαλκίδα θα βρίσκεται στην μεγαλύτερη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Από την νέα αγωνιστική περίοδο (2013-14), η Χαλκίδα θα έχει ομάδα στην Α1 κατηγορία. Ότι δεν κατάφερε η ΑΓΕΧ, 7 χρόνια στην Α2, κυρίως το 2004-05 όπου τερμάτισε 3η, μια θέση πίσω από την άνοδο στην Α1, το κατάφερε η διοίκηση της ΑΓΕΧ, πείθοντας τον πρόεδρο του Ίκαρου Καλλιθέας, Δημήτρη Αγγελόπουλο, να φέρει την ομάδα στη Χαλκίδα, καθώς υπήρχαν προβλήματα με την Καλλιθέα.
Οι άνθρωποι της Χαλκίδας, είχαν να συναγωνιστούν και να πείσουν τον Αγγελόπουλο, από μεγάλες ομάδες που είχε προτάσεις, όπως ΑΕΚ, Περιστέρι, Άρη, ενώ κέρδισαν και το ενδιαφέρον του, περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννενα. 
Το πρώτο βήμα πέτυχε. Ο Ίκαρος θα έχει έδρα τη Χαλκίδα και συγκεκριμένα το κλειστό Κανήθου, θα αγωνιστεί για μια χρονιά ως Ίκαρος Χαλκίδας και με την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-15), η ομάδα θα μετονομαστεί, πιθανόν σε ΑΓΕ Χαλκίδας, μέσω πιθανής συγχώνευσης.
Παρά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ίκαρου, ότι δηλαδή η ομάδα θα επιστρέψει μετά από ένα χρόνο στη Καλλιθέα, οι διοικούντες της ΑΓΕΧ, διαβεβαιώνουν ότι η ομάδα ήρθε για να μείνει και να εδρεωθεί στη Χαλκίδα, χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στην παλιά της έδρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ομάδα της Χαλκίδας και της Εύβοιας, θα αγωνίζεται στην Α1 μπάσκετ. Θα αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα, όπως την κορυφαία ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας και μια από τις κορυφαίες της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει 33 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα Ελλάδος και 6 Ευρωπαϊκά και τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι για 2η συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης. 
Αναμένετε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές στο κλειστό Κανήθου, όπου θα γίνουν και οι κατάλληλες εργασίες, με δημιουργία νέας εξέδρας, βλέποντας την ομάδα της Χαλκίδας, να αγωνίζεται στην Α1. Ο κόσμος αναμένεται να αγκαλιάσει την ομάδα, καθώς από την πόλη τέτοιες στιγμές έλειπαν, κυρίως αν υπολογίσουμε πως οι τελευταίες ήταν πριν 10 με 15 χρόνια, όταν ο ΝΟΧ πρωταγωνιστούσε στην Α1 κατηγορία πόλο και προσέλκυσε ένα μεγάλο φάσμα φιλάθλων της Χαλκίδας.
Οι σημαντικότερες στιγμές για το μπάσκετ της Χαλκίδας, ήταν την σεζόν 2004-05, όταν η ΑΓΕΧ έχασε την άνοδο για 1 βαθμό, τερματίζοντας στην 3η θέση, την στιγμή που η 2η ήταν προσβάσιμη στην Α1, ενώ για το Κύπελλο Ελλάδος, κορυφαία στιγμή θεωρείται το 2001-02, όταν αποκλείστηκε από τους 16 του θεσμού, χάνοντας στο κατάμεστο κλειστό Κανήθου, από τον Πανελλήνιο, με 85-88, παιχνίδι που κρίθηκε από εσφαλμένα σφυρίγματα των διαιτητών.
Μια νέα σελίδα γυρίζει στο Χαλκιδέικο και Ευβοϊκό μπάσκετ. Αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό το όνειρο; Η Χαλκίδα έχει την ευκαιρία και πρέπει όχι απλά να κάνει μία παρουσία, αλλά να μείνει στην κατηγορία, να εδραιωθεί και να πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι φορείς και οι φίλαθλοι της Χαλκίδας και της Εύβοιας, να αγκαλιάσουν την ομάδα από το ξεκίνημα της, δεδομένα ότι από του χρόνου θα είναι και επίσημα ομάδα της Χαλκίδας και πιθανότητα η ΑΓΕΧ η οποία είναι η κορυφαία ομάδα της Χαλκίδας και της Εύβοιας.
Δεν θα πρέπει λοιπόν, να βλέπουμε "αλλόθρησκους" φιλάθλους της Χαλκίδας, να πηγαίνουν να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και όποια άλλη ομάδα, τη στιγμή που η ίδια τους η πόλη που μένουν, θα έχει ομάδα στην ίδια κατηγορία.
Αναμένετε η συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες και εκεί θα ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος, αναλυτικά για όλες τις διαδικασίες και για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν, ώστε η νέα ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, να έχει ένα μέλλον στη κατηγορία και όχι απλά μία παρουσία.
Όλοι θα πρέπει να συγχαρούμε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στο να γίνει αυτή η μετακόμιση και να στηρίξουμε ενωμένη αυτή την νέα ομάδα, που θα γίνει δική μας. Γιατί τώρα όλοι μπορούμε να φωνάξουμε ενωμένα.... Α1... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: