Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

0 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Η αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων φέρνει αλλαγές και στις διοργανώσεις κυπέλλου.Συγκεκριμένα στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε την Παρασκευή, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, αυτής του Κυπέλλου Γ’ εθνικής.
Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής, οι 96 ομάδες της κατηγορίας θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μην υπάρχουν δαπανηρές μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι στο Κύπελλο Ελλάδος θα συμμετάσχουν μόνο οι 18 ομάδες της Super League καθώς και οι 28 των δύο ομίλων της Football League.
Σε αυτή τη νέα διοργάνωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες δεν θα πάρουν μέρος στα τοπικά Κύπελλα των Ενώσεων. Οι διοργανώσεις των Κυπέλλων των ΕΠΣ θα διεξαχθούν κανονικά, χωρίς τη συμμετοχή ομάδων Γ’ Εθνικής, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΟ. 
Στο τέλος της σεζόν, θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι Super Cup, ανάμεσα στον Κυπελλούχο Ερασιτεχνών και στον Κυπελλούχο της Γ’ Εθνικής. 
Έτσι λοιπόν ο ΑΟ Χαλκίς, μαζί με τον ΑΟ Κύμης, δεν θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ευβοίας, αλλά στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Ενδιαφέρον προκαλεί αυτό το Κύπελλο, καθώς μαζί με τις Ευβοϊκές ομάδες, στον ίδιο θεσμό θα είναι και μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. 
Με αυτόν τον τρόπο η ΕΠΟ φιλοδοξεί ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ θα προσπαθήσει να προσελκύσει χορηγούς και τηλεοπτική κάλυψη για τους αγώνες, που θα φέρουν έσοδα στα ταμεία της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: