Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

0 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Πρόκριση ανατροπή, 78-74 τα Τρίκαλα

Μεγάλη πρόκριση πέτυχε χθες ο Ίκαρος Χαλκίδας, όπου κέρδισε στο κλειστό Κανήθου, τον Αίολο Τρικάλων, με 78-74, σε ένα αγώνα που κατάφερε να ανατρέψει, αφού βρισκόταν στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου, με 17 πόντους πίσω. Οι παίχτες του Γιώργου Καλαφατάκη, έδειξαν στην αρχή σημάδια ανετοιμότητας, αλλά χρειάστηκε να βρεθούν αρκετά πίσω στο σκορ, ώστε να ξυπνήσουν και να δείξουν τα δόντια τους στους αντιπάλους.
Στα 2 πρώτα δεκάλεπτα, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με τις 2 ομάδες να δείχνουν ισοδύναμες. Στο ημίχρονο τα Τρίκαλα ήταν στο +5 (31-36)
Στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, τα Τρίκαλα ξέσπασαν και με ένα σερί 18-6, πέρασαν μπροστά με 17 πόντους (37-54).
Εκεί όμως μίλησε η ψυχή του Ίκαρου. Παίζοντας πολύ καλά αυτή τη φορά, οι παίχτες της Χαλκίδας, με ένα σερί 17-4, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, από το -17 στο -4 όπου ήταν και η διαφορά του σκορ, στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου.(54-58)
Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Ίκαρος Χαλκίδας, συνέχιζε να παίζει θεαματικό μπάσκετ, με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Σάτον. Με καλή άμυνα, με αντεπιθέσεις φωτιά, αλλά και με έξυπνες παγίδες, η ομάδα της Χαλκίδας κατάφερε να κερδίσει τα Τρίκαλα με 78-74 και να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
MVP του αγώνα, ο Ντομινίκ Σάτον , ο οποίος πριν λίγες μέρες ήταν να μην υπογράψει στην ομάδα της Χαλκίδας. Εν τέλη όχι μόνο έγινε και επίσημα παίχτης του Ίκαρου, αλλά απέδειξε και τι αξίζει, αφού ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της νίκης της ομάδας της Χαλκίδας, σημειώνοντας 23 πόντους. Από τους Τρικαλινούς, ξεχώρισε ο Έβανς, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους.
Περίπου 700 με 800 άτομα βρέθηκαν χθες στο κλειστό Κανήθου και αποθέωσαν τον Ίκαρο Χαλκίδας.
Επόμενος αντίπαλος για τον Ίκαρο Χαλκίδας, θα είναι ο Ηλυσιακός, που θα τον αντιμετωπίσει εκτός έδρας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό Ιλισίων.

Ίκαρος Χαλκίδας 78-74 Αίολος Τρικάλων
Δεκάλεπτα: 14-16, 31-36, 54-58, 78-74
Διαιτητές: Μητσόπουλος, Καλδίρης, Σκούτας 
Ίκαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στρναντ 16(2), Γκόβενς 8(1), Παπανικολόπουλος, Άσκα 10, Μανωλόπουλος 5, Σπανός 2, Οκόγιε 7, Μπορόβνιακ 7, Σάτον 23, Βουγιούκας, Μπέμπης, Περσίδης. 
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 20, Περούνιτσιτς 3(1) , Γιαννακίδης 3(1), Πέτροβιτς 2, Κόμματος 5(1), Δεληγιάννης 13, Γκρέιντζερ 13, Μουτακαμπίρ 15(2).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

O Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε μετά το ματς πως… «Ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Η ομάδα δεν έχει μεγάλη εμπειρία και οι ξένοι είναι ρούκις, πράγμα που πήγαμε να πληρώσουμε. Τελικά σοβαρευτήκαμε, βελτιώσαμε την άμυνα και συνολικά την απόδοση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο ο οποίος μας βοήθησε πολύ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με στόχο να να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος»
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε στην παρουσία των φιλάθλων που έδωσαν «βροντερό παρών» στο κλειστό της Κανήθου. «Ο κόσμος ήταν ο έκτος παίκτης μας και η παρουσία του όχι μόνο μας βοήθησε, αλλά μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια». Σε ότι αφορά το ματς ανέφερε: «Στην τρίτη περίοδο βελτιωθήκαμε και μπορέσαμε να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό. Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά, καθώς είμαστε μια νέα ομάδα, κάτι που όμως μας αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Φωτορεπορτάζ απ' τον αγώνα:









Δεν υπάρχουν σχόλια: