Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

0 ΑΟΧ 1-3 ΑΓΙΑ: Ντροπή! Πάμε τοπικό; Να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες!

Τα χρυσά νούμερα στη φανέλα του ΑΟΧ, σε μια από τις πιο "μαύρες" χρονιές της ιστορίας της. Χθες η ήττα από τον Δωτιέα Αγιάς, με σκορ 1-3, ήταν παραπάνω από ντροπιαστική για την ιστορία της Χαλκίδας, τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για το ότι 6 αγωνιστικές μετά, ο ΑΟΧ είναι στις τελευταίες θέσεις με μόλις 1 βαθμό. Όλα δείχνουν πως ο ΑΟΧ, οδηγείται στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το "έμφραγμα" ήρθε μόλις στο 1ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Τσιρογιάννη, ο Ντουμάνης απέκρουσε τη μπάλα, αλλά όχι τόσο δυνατά, με αποτέλεσμα η μπάλα απ' τα χέρια του, να χτυπήσει στο δοκάρι και να μπει γκολ. Το 0-2 δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 14' ο Τσατσαλίδης βρέθηκε στη μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της Αγιάς. Από εκεί και έπειτα άρχισε η γκρίνια, περισσότερο στην εξέδρα, όπου αποδοκίμασαν τους παίχτες του ΑΟΧ. Αν και ο ΑΟΧ, είχε κλείσει τον Δωτιέα στα καρέ του, ο ΑΟΧ ήταν τόσο αποδιοργανωμένος, που δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε πάσα. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αγώνα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ακούστηκε το σύνθημα "βγάλτε τις φανέλες και φύγετε απ' εδώ".
Στο δεύτερο ημίχρονο, είναι σαν να μπήκε διαφορετική ομάδα στο γήπεδο (άρα σωστές οι αποδοκιμασίες; Γιατί μας έδειξαν ότι στο πρώτο δεν έπαιξαν). Η ομάδα μπήκε δυνατά και ήθελε να κάνει την ανατροπή. Στο 2ο 45λεπτο, δεν υπήρχε άλλη ομάδα εκτός απ' τον ΑΟΧ, που έχασε αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 51' ο ΑΟΧ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ταυταρίδη, αλλά ο Τσαλμάς, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα συρτά άουτ. Στο 63' όμως, "ρέφαρε" για το λάθος του και μείωσε σε 1-2, με καρφωτή κεφαλιά. Ο ΑΟΧ άρχισε να χάνει πολλές ευκαιρίες, με κορυφαίες αυτή στο 70', όταν από εκπληκτική ενέργεια του Τσαλμά, ο Κάρος σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από σώματα αμυντικών και την εκπληκτική απόκρουση του Μάλτζαρη στο 77', από κεφαλιά εξ επαφής του Γκιόκα. Η πίεση και το άγχος για τον ΑΟΧ, που κυνηγούσε την ισοφάριση, απέναντι σε μια ομάδα που είχε κλειστεί στα καρέ της, δεν άντεξε στο 91', όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγουν στην αντεπίθεση με τον Λώττα και ο ίδιος να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Να σημειώσουμε 2 σοβαρά σημεία του 2ου ημιχρόνου. 
Το 1ο είναι η απαράδεχτη διαιτησία των Φωτόπουλου, Καραγιαννίδη και Λιαμπότη, από το σύνδεσμο Αθηνών, που μπορεί να καθόρισε το παιχνίδι σε λεπτομέρειες. 
Το 2ο είναι οι καθυστερήσεις που έκαναν οι γηπεδούχοι. Έπεφταν χωρίς λόγο σαν τα κοτόπουλο κάτω, είτε με ένα άγγιγμα, είτε με ένα χάιδεμα, είτε και με τον αέρα. Αυτό είναι μια ντροπιαστική εικόνα του ποδοσφαίρου, που ρεζιλεύει την ομάδα που το κάνει. 
ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, όταν ένας ποδοσφαιριστής της Αγιάς, πέφτει δίπλα στο τέρμα του Μάλτζαρη, τρώει σχεδόν 7 λεπτά καθυστέρηση διότι οι ανίκανοι γιατροί δεν μπορούσαν αν τον σύρουν 1 μέτρο έξω απ' τη γραμμή, όταν σηκώνεται τρώει πόση ώρα γιατί ακολουθεί όχι τη δίπλα διαδρομή του ενός μέτρου, αλλά την δυνατότερη μακρινή και ξαναμπαίνει την ίδια ώρα στο παιχνίδι, χωρίς να μείνει ούτε 1 δευτερόλεπτο έξω. Όσκαρ ηθοποιίας, σε σκηνοθεσία του διαιτη

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Χαλκίδας, Παναγιώτης Τοκπασίδης, έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης. 
Για άλλη μια φορά απών απ' το γήπεδο το μέλος της διοίκησης και αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης (ίσως να έγινε εκτατό δημοτικό συμβούλιο μεσημέρι της Κυριακής, η μάλλον να γίνεται κάθε Κυριακή). 
Την επόμενη αγωνιστική, ο ΑΟΧ έχει ρεπό και θα μείνει πάλι στάσιμος στον πάτο, ενώ την μεθεπόμενη, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αμπελωνιακό. 
Ευελπιστούμε η διοίκηση να λάβει μέτρα και αποφάσεις που είναι εφικτές την συγκεκριμένη περίοδο και δεν θα βλάψουν τον ΑΟΧ.
Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Ντουμάνης, Κοροβέσης (80' Κωνσταντάγκας), Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος (85' Καρβούνης), Γκιόκας, Κάρος (71' Νικολάου), Τσαλμάς. 
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Μάτζαρης, Κορλιάμπος (53' Ριζούλης), Λούγκος, Πολύζος, Τσιανάκας, Πετρουζέλης (75' Λώττας), Τσατσαλ΄λιδς, Ντάκουλας, Τσιρογιάννης (46' Κατσικας), Τζιώλας, Γούτος.



Α.Ο.Χαλκίδας-Δωτιέας Αγιάς 1-3 από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: