Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

0 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 72-71 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Οι διαιτητές έκαναν τον περίπατο, ντέρμπι

Πιο άνετα από ότι φαίνεται, επικράτησε σήμερα ο Ίκαρος Χαλκίδας, κερδίζοντας με 72-71 τον Ηλυσιακό. Το παιχνίδι μέχρι και το 3ο δεκάλεπτο, ήταν περίπατος για την ομάδα της Χαλκίδας, όμως οι διαιτητές, θέλοντας να βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους, σφύριξαν αρκετά ανάποδα φάουλ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κριθεί στο τελευταίο άστοχο σουτ του Σμιθ, σε νεκρό χρόνο.
Έχοντας σε καλή μέρα τους Μανωλόπουλο, Ρίτσαρντς και Γκαγκαλούδη, ο Ίκαρος Χαλκίδας, είχε το προβάδισμα απ' την αρχή του αγώνα. Πέρασαν περίπου 2 λεπτά μέχρι ο Ηλυσιακός να βάλει το πρώτο του καλάθι (8-3), ενώ η διαφορά αυξήθηκε με το σκορ να φτάνει στο 16-6.
Ο Ίκαρος για 3 δεκάλεπτα, είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο κλείνοντας τα δεκάλεπτα με 23-15, 46-34 και 63-49. Εκεί λοιπόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έκλεψαν οι διαιτητές, οι οποίοι έδιναν απανωτά ανάποδα φάουλ. Έτσι, 7 λεπτά πριν το τέλος οι Αθηναίοι μείωσαν σε 63-54, ενώ 2 λεπτά πριν το τέλος, με την βοήθεια των διαιτητών, το σκορ μειώθηκε σε 67-63. Το παιχνίδι απ' το πουθενά έγινε ντέρμπι και τα ανάποδα φάουλ, εκνεύρισαν τους παίχτες της Χαλκίδας, οι οποίοι έχασαν το ρυθμό τους. Ο Ιωάννου μείωσε σε απόσταση αναπνοής (70-69), 30 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, αλλά ο Γκαγκαλούδης ήταν ψύχραιμος (72-69). Ο Μποντζ μείωσε εκ νέου, σε 72-71, ο Ίκαρος χάνει την επίθεση με νέο ανάποδο φάουλ, αλλά ο Ηλυσιακός όμως δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια ανατροπής, καθώς ο Σμιθ ήταν σε δύο διαδοχικά σουτ άστοχος.
Έτσι λοιπόν δεν τους πέρασε να χαρίσουν την νίκη στον Ηλυσιακό, αλλά οι απαράδεχτοι διαιτητές (Αναστόπουλος και Πουρσανίδης), κατάφεραν και διέλυσαν μια μεγάλη διαφορά ασφαλείας που είχε αποκτήσει. Οι διαιτητές , προσπάθησαν να "δώσουν" τη νίκη στον Ηλυσιακό, αλλά δεν τους πέρασε. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση στα τόσα ανάποδα σφυρίγματα.
Επόμενη αγωνιστική για τον Ίκαρο Χαλκίδας 28 Δεκεμβρίου, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον Άρη, στις 16:00, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-34, 63-49, 72-71
Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης):
Στρναντ 4 (2/2δίπ., 0/1τρίπ., 2ριμπ., 1κλ.),
Γκόβενς 7 (0/5δίπ., 1/2τρίπ., 4/4βολ., 1ριμπ., 2ασ., 1κλ., 3λάθ.),
Άσκα 10 (1/4δίπ., 8/11βολ., 2ριμπ., 1ασ., 1λάθ.),
Μανωλόπουλος 16 (2/3δίπ., 4/6τρίπ., 6ριμπ., 2ασ., 1κλ., 1λάθ., 1κόψ.),
Σάτον 6 (3/4δίπ., 0/1τρίπ., 10ριμπ., 2λάθ.),
Γκαγκαλούδης 14 (4/6δίπ., 2/5τρίπ., 3ριμπ., 3ασ., 1κλ., 8λάθ.),
Ρίτσαρντς 15 (3/6δίπ., 2/4τρίπ., 3/4βολ., 2ριμπ., 2ασ., 1λάθ.),
Σπανός, Μπέμπης
Ηλυσιακός (Λιόγας):
Καυκής 17 (3/6δίπ., 2/4τρίπ., 5/6βολ., 3ριμπ., 2ασ., 2κλ., 2λάθ.),
Αντωνάκης (0/1δίπ., 0/1τρίπ., 3ριμπ.),
Σμιθ 7 (3/7δίπ., 0/5τρίπ., 1/1βολ., 2ριμπ., 2ασ., 2κλ., 1λάθ.),
Δορκοφίκης 14 (3/6δίπ., 1/2τρίπ., 5/6βολ., 3ριμπ., 2ασ., 3λάθ.),
Στέφενς 5 (2/5δίπ., 0/2τρίπ., 1/2βολ., 5ριμπ., 3ασ., 2κλ., 1λάθ.),
Ιωάννου 9 (2/4δίπ., 5/6βολ., 1ριμπ., 1ασ., 1λάθ.),
Μποντζ 7 (3/5δίπ., 1/4τρίπ., 7ριμπ., 1λάθ., 1κόψ.),
Άντερσον 12 (3/8δίπ., 2/4τρίπ., 0/2βολ., 3ριμπ., 2ασ., 1κλ., 2λάθ.)

Συνολική στατιστική
Ίκαρος Χαλκίδας: 15/30δίπ., 9/19τρίπ., 15/19βολ., 24-5ριμπ., 10ασ., 4κλ., 16λάθ.
Ηλυσιακός: 19/42δίπ., 5/18τρίπ., 18/27βολ., 15-16ριμπ., 12ασ., 8κλ., 11λάθ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:
Ο Άρης Λυκογιάννης αφιέρωσε τη νίκη επί του Ηλυσιακού στον μεγάλο άτυχο του Ικάρου Νίκου Παπανικολόπουλου και τόνισε πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά, ώστε η ομάδα να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόδοση της. «Πρώτα απ’ όλα θέλω εκ μέρους όλης της ομάδας να αφιερώσω τη νίκη στον Νίκο Παπανικολόπουλο, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν λόγω του τραυματισμού του. Η εικόνα μας ήταν αυτό που περιμέναμε. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο χρόνος και το περιορισμένο ροτέισιον. Δεν είχαμε σήμερα τον Μάσιτς και χάσαμε κι άλλους παίκτες στην διάρκεια της προετοιμασίας μας. Βάλαμε κάποια καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι μας, χωρίς να έχουμε κάποια τεράστια αλλαγή. Θέλουμε πολλή δουλειά γιατί έχουμε πολλά κενά. Ο Ηλυσιακός έπαιξε πολύ έξυπνα με ροτέισιον παικτών, κράτησε κάποιους παίκτες φρέσκους, χρησιμοποίησε τη ζώνη και γύρισε το ματς. Κρατάμε τη νίκη και στην διακοπή των δύο εβδομάδων, πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε για να βελτιώσουμε την ομάδα και να γνωριστούμε καλύτερα». Ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς για τον Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Κανήθου: «Ο Ίκαρος βρήκε στην συγκεκριμένη πόλη, κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Βρήκε ένα κοινό και νιώθει πλέον ότι παίζει εντός έδρας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να του προσφέρουμε χαρές». Ο κόουτς (κατόπιν ερώτησης) εξήγησε πως ο Μάσιτς δεν αγωνίσθηκε λόγω διαστρέμματος, ενώ για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ απάντησε. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί, ώστε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Ποτέ δεν είναι μια αλλαγή εύκολη σε αυτό το χρονικό σημείο. Σίγουρα χρειαζόαστε ενίσχυση, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε τα οικονομικά δεδομένα και να δούμε τι παίκτες υπάρχουν ελεύθεροι».
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είπε. «Όταν ήρθε ο κόουτς είχαμε τσεκάρει αυτό το ματς σαν πρέπει. Ότι δηλαδή πρέπει οπωσδήπτοε να νικήσουμε. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε, ήμασταν πολύ παθιασμένοι, ο κόουτς μας είχε ετοιμάσει κατάλληλα στα τρικ του Ηλυσιακού. Στο τέλος αγχωθήκαμε, κάναμε κάποια αβίαστα λάθη. Είναι μια σπουδαία νίκη ακόμα και με έναν πόντο. Τώρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κυνηγάμε τις νίκες που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία». Ο Έλληνας φόργουορντ ρωτήθηκε για την βελτίωση της απόδοσης του μετά την πρόσληψη του Άρη Λυκογιάννη. «Με την αλλαγή του προπονητή πάντα υπάρχει νέο κίνητρο στους παίκτες. Ευχαριστώ τον κόουτς που είδε κάτι παραπάνω σε εμένα και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι. Τα περιθώρια βελτίωσης, όμως, είναι μεγάλα για όλη την ομάδα».

Ο Δημήτρης Λιόγας είπε. «Συγχαρητήρια στην Χαλκίδα. Είναι πάντα ευχάριστο να επιστρέφω εδώ έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς ήμουν προπονητής για τρία χρόνια, ενώ βρέθηκα αντιμέτωπος με τον φίλο μου Άρη Λυκογιάννη, και με τον άλλο φίλο μου τον Θωμά Νίκου. Ήμασταν άτυχοι στο ότι ο Ίκαρος άλλαξε προπονητική κατεύθυνση, καθώς τώρα παίζουν διαφορετικά με έμφαση στην άμυνα. Θεωρώ κλειδί το γεγονός πως ο Ίκαρος είχε 8/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο αντιδράσαμε, δείξαμε μεγάλη καρδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα και την ψυχή των παικτών μου. Θα μπορύσαμε να είχαμε νικήσει, καθώς είχαμε μια καλή επιλογή στο τέλος από τον Σμιθ. Είναι το δεύτερο ματς που χάνουμε εκτός έδρας στο τελευταίο σουτ. Η ομάδα μου βελτιώνεται και αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά θα φέρει τα αποτέλέσματα που χρειάζεται για να μείνει στην κατηγορία. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες αξίζουν κάτι παραπάνω, αλλά για τον Ίκαρο θα μιλήσει ο κόουτς Λυκογιάννης. Έχουμε άπειρους παίκτες και μόνο δύο έμπειρους τον Δορκοφίκη και τον Καυκή, καθώς ο Χατζής δεν έπαιξε σήμερα., Οι Αμερικανοί μας δεν έχουν εμπειρία στην Ευρώπη και κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».
Ο Περικλής Δορκοφίκης συμπλήρωσε. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ίκαρο, αλλά και στην δική μου ομάδα. Δεν ήταν τελικός, αλλά από μόνοι μας το βλέπαμε ως τέτοιο. Θα βγαίναμε διπλά νικητές, αν κερδίζαμε το ματς. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τα προβλήματα που μας έβαλε στο παρκέ ο Ίκαρος. Αντιδράσαμε στο δεύτερο μέρος και γυρίσαμε το ματς. Ο δεύτερος στόχος και δεν το κρύβουμε ήταν να χάσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά, γιατί ακόμα κι ένας πόντος στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1, μπορεί αν σε «σώσει».



Εξ' αγωνιστικά σχόλια:
  • Εριστικός ήταν ο πάγκος του Ηλυσιακού, ιδιαίτερα ο γκριζομάλλης βοηθός του Λιόγα, που προκάλεσε 2 φορές τους φιλάθλους, αλλά στο τέλος ζήτησαν συγνώμη από τους οργανωμένους της Χαλκίδας. 
  • Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, η αστυνομία κάνοντας σωστά τη δουλειά της, με 50 και όχι 20 φιλάθλους του Πανιωνίου, τοποθετήθηκαν σωστά και δεν υπήρχε πρόκληση μεταξύ φιλάθλων σε κανένα σημείο του αγώνα. Σήμερα ήταν  κακή η ασυνεννοησία της αστυνομίας, έβαλε μαζικά τους 20 φιλάθλους και δεν τους οδήγησαν κατευθείαν στη θέση τους. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν λογομαχίες μεταξύ των οργανωμένων της Χαλκίδας, που λίγο έλειψε να ξεσπάσουν σε επεισόδια.
  • Τοποθετήθηκαν δίπλα στην μαθητική εξέδρα, έβριζαν πολλές φορές μαθητές και ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που καθόντουσαν δίπλα τους, ενώ το βλέμμα τους, δεν ήταν ποτέ μέσα στον αγωνιστικό χώρο (άλλωστε δεν πάνε για να δουν μπάλα), αλλά γύρο στις εξέδρες να βρίζουν και να προκαλούν. Η αστυνομία, ήταν θεατής σε αυτό το γεγονός, που δεν μπορούσε να βάλει 20 άτομα στη θέση τους, που το έπαιζαν τσάμπα μάγκες πίσω από τις πλάτες τους. Ακόμα και στο τέλος που πέταγαν και έσπασαν πλαστικές καρέκλες (όταν φυσικά το γήπεδο άδειαζε κι έμειναν μόνοι) για να εκφράσουν την λύπη τους από την ήττα, η αστυνομία πάλι τους κοιτούσε.  
  • Το να παρακολουθήσεις αγώνα μπάσκετ σε κλειστό χώρο με γυαλί ηλίου, σε καθιστά γελοίο. Δεν σε καθιστά μάγκα. Ότι και γυαλί να φορέσεις, πάντα αμούστακος θα φαίνεσαι και όχι μάγκας και αλάνι. Εκτός αν ξέρατε ότι θα χάνατε και τα φοράγατε για να καλύψετε τα δάκρυα σας. ΚΛΑΜΑΑΑ!!!!!
  • Στην έδρα τους το παίζουν αντιφά και αναρχία και εκτός έδρας, βρίζουν με ρατσιστικές εκφράσεις. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! 
  • Ο Λιόγας είπε στη συνέντευξη τύπου, ότι χάρηκε που ήρθε στη Χαλκίδα και ότι έχει ευχάριστες αναμνήσεις, επειδή ήταν προπονητής και στην ΑΓΕΧ. Δεν μας είπε όμως, γιατί ακόμα την "τρέχει" την ΑΓΕΧ;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: