Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

0 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 78-86 ΠΑΟΚ: Όταν ξύπνησε, ήταν αργά

Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο, ο Ίκαρος Χαλκίδας και συγκεκριμένο το κακό πρόσωπο του δευτέρου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να ανατρέψει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που αν και ήταν πίσω στο σκορ με 30 πόντους (45-75), κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά να ηττηθεί με 8 πόντους (78-86).
Στο κατάμεστο κλειστό Κανήθου, με 2000 Χαλκιδέους φιλάθλους και 200 φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενη, έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 19-26, με τον Ίκαρο να είναι κοντά στο σκορ. Ένα όμως τραγικό δεκάλεπτο για την ομάδα της Χαλκίδας, με σκορ 9-29, η διαφορά έφτασε στους +26 στο ημίχρονο (28-54). Πολλές κακές επιθέσεις για τους παίχτες της Χαλκίδας, με χαμένες προσπάθειες από τη γραμμή των 3 πόντων και πολλή κακή άμυνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με Ίκαρο και ΠΑΟΚ, να κοντραρίζονται στη διαφορά και να μην αλλάζει τίποτα (45-69). Κι ενώ όλα έδειχναν πως το διπλό θα είναι εύκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ίκαρος μπήκε δυνατά στο παρκέ και έκανε ένα φοβερό δεκάλεπτο, καθώς οι παίχτες του που είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ήττα, είχαν αποβάλει το άγχος.  Από το 45-75, ο Ίκαρος μειώνει σε 55-75, με Γκόβενς (3) (που αποβλήθηκε με 5 φάουλ), Μανωλόπουλο, Μάσιτς (3) και Άσκα. Ο Τεχνική ποινή για τον ΠΑΟΚ και Γκαγκαλούδης και Μανωλόπουλος, μειώνουν σε 59-75, έχοντας κάνει ένα σερί 14-0. Με Μανωλόπουλο, Άσκα και Μάσιτς, ο Ίκαρος μειώνει τη διαφορά στο 67-79, έχοντας βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι της Χαλκίδας, να έχουν ξεσηκώσει το γήπεδο και να στηρίζουν με συνθήματα τον Ίκαρο, την ίδια ώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, να προκαλούν με υβριστικά συνθήματα κατά των Χαλκιδέων φιλάθλων και να πετάνε αντικείμενα στην απέναντι εξέδρα, μέχρι να σωπάσουν για ένα μεγάλο διάστημα, καθώς έβλεπαν την ομάδα τους, από την εύκολη νίκη, να φλερτάρει με την ήττα. Ο Ίκαρος δεν σταμάτησε για την ανατροπή και εξάντλησε όλες του τις ελπίδες. Το 67-79, με πρωταγωνιστή τον Γκαγκαλούδη, έγινε 78-83, 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο ΠΑΟΚ όμως, σε αυτό το κρίσιμο σημείο, θέλησε να βάλει τέλος στην ανατροπή και να κερδίσει, έστω και με 8 πόντους διαφορά (78-86).
Πρωταγωνιστές για τον Ίκαρο, ο Άσκα (20 πόντοι) και ο Γκαγκαλούδης (17 πόντοι), ενώ 2 κρίσιμα τρίποντα του Μανωλόπουλου, βοήθησαν τον Ίκαρο να πιστέψει και να δοκιμάσει την ανατροπή. Για τον ΠΑΟΚ, Ο Τσαϊρέλης με 21 πόντους, ήταν ο καλύτερος παίχτης του αγώνα.
Την επόμενη αγωνιστική, ξεκινάει ο Β' γύρος του πρωταθλήματος της Basket League (Α1) και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Ίκαρος Χαλκίδας, φιλοξενεί το Ρέθυμνο, στις 16:00, στο κλειστό Κανήθου Χαλκίδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-54, 45-69, 78-86
Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ 3 (1/2τρίπ., 1ριμπ., 1ασ., 1λάθ.), Γκόβενς 9 (1δίπ., 2/2τρίπ., 1/2βολ., 2ασ., 1κλ., 1λάθ.), Άσκα 20 (9/12δίπ., 0/1τρίπ., 2/2βολ., 6ριμπ., 2ασ., 3λάθ.), Μανωλόπουλος 10 (2/3δίπ., 2/5τρίπ., 3ριμπ., 1ασ.), Σάτον 9 (3/5δίπ., 0/1τρίπ., 3/5βολ., 6ριμπ., 2ασ., 1κλ., 1λάθ.), Γκαγκαλούδης 16 (0/4δίπ., 3/7τρίπ., 7/8βολ., 2ριμπ., 7ασ., 4λάθ.), Βουγιούκας, Μάσιτς 6 (1/1δίπ., 1/3τρίπ., 1/1βολ., 1ασ., 2κλ., 1λάθ.), Ρίτσαρντς 5 (1/6δίπ., 1/5τρίπ., 4ριμπ.)
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9 (2/3δίπ., 1/2τρίπ., 2/2βολ., 7ριμπ., 3ασ., 1λάθ.), Κούπερ 8 (2/3τρίπ., 2/4βολ., 1ριμπ., 8ασ., 3κλ., 4λάθ.), Χαραλαμπίδης 10 (3/6δίπ., 0/1τρίπ., 4/4βολ., 2ριμπ., 4λάθ.), Βουτσίτσεβιτς (1λάθ.), Τσαιρέλης 21 (7/10δίπ., 0/2τρίπ., 7/9βολ., 4ριμπ., 1ασ., 3λάθ.), Δέδας 13 (1/1δίπ., 3/4τρίπ., 2/2βολ., 3ριμπ., 1ασ., 1λάθ.), Μαργαρίτης 2 (1/2δίπ., 0/1τρίπ., 1ριμπ., 2ασ.), Καλλές (0/4τρίπ.), Μπόγρης 9 (4/8δίπ., 1/2βολ., 7ριμπ., 3ασ., 2κλ., 1λάθ., 1κόψ.), Κασελάκης 13 (1/1δίπ., 3/3τρίπ., 2/2βολ., 4ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1λάθ.), Λιάπης 1 (1/2βολ., 1ριμπ.)

Συνολική στατιστική
Ίκαρος Χαλκίδας: 17/33δίπ., 10/26τρίπ., 14/18βολ., 16-6ριμπ., 16ασ., 4κλ., 13λάθ.
ΠΑΟΚ: 19/31δίπ., 9/16τρίπ., 21/31βολ., 25-8ριμπ., 19ασ., 6κλ., 19λάθ., 1κόψ.

Πηγή: eviaportal.gr


Ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε πως… «μια λέξη είναι το «α» και το «ω». Πάσα. Δουλεύουμε πάνω σε ένα πλάνο με συγκεκριμένο στιλ, αλλά η χημεία μας είναι χτισμένη σε λανθασμένες βάσεις. Το μήνυμα του σημερινού ματς είναι σαφές. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος και όποιος δεν τον ακολουθήσει θα βρεθεί στο σπίτι του. Στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο τρεις ασίστ, «σπάγαμε» όλα τα συστήματα, ενώ και στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε την άμυνα μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πριν από κάθε σουτ είχαμε πέντε με έξι πάσες. Όταν κινείς την μπάλα είναι δεδομένο ότι δημιουργείς πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Πλησιάσαμε στο σκορ, αλλά δεν είχαμε χρονικά περιθώρια να κάνουμε την ανατροπή. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα του δευτέρου μέρους: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να παίξουμε μπάσκετ. Όποιος δεν τον ακολουθήσει θα πάει σπίτι του». Ο κόουτς ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ. «Σε αυτή την ομάδα έχουν ήδη γίνει πολλές αλλαγές και εγώ δεν πιστεύω σε αλλαγές. Πιστεύω στην ομάδα. Είναι εύκολη λύση. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τα διαθέσιμα χρήματα και με το πόσες έχεις δικαίωμα να κάνεις. Το πρόβλημα είναι πως έχουμε πολύ μικρό Ελληνικό εμψυδο δυναμικό, το οποίο έγινε μικρότερο μετά τον τραυματισμό του Παπανικολόπουλο. Ο Ίκαρος έφθασε ως την Α1 επειδή ήταν οικονομικά συνεπής και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε το μπάτζετ για να χρεώσουμε την ομάδα. Μόνο αν θα βρούμε παίκτη που τον αντέχει η τσέπη μας, θα κάνουμε αλλαγή». 

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης από την πλευρά του ανέφερε. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τις έχουμε εξαντλήσει. Αν δείτε μια εβδομάδα προπονήσεων, θα καταλάβετε ότι αυτό που βγάζουμε είναι ούτε το 10%. Στην προπόνηση είμαστε πολύ δθιαφορετικοί, αλλά όταν βγαίνουμε στο γήπεδο, κάτι παθαίνουμε και φυσικά εμείς ευθυνόμαστε. Στο πρώτο μέρος ξεφτιλιστήκαμε και στο δεύτερο μέρος οι ίδιοι παίκτες καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Είναι δεδομένο ότι είχαμε πιστέψει ότι θα χάσουμε και μειώσαμε την διαφορά στους πέντε. Αν πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα, σας δίνω τον λόγο μου ότι η ομάδα θα σωθεί. Θα μείνω μέχρι το τέλος και να θα φύγω με ψηλό το κεφάλι. Είμαι περήφανος για το τεχνικό επιτελείο που η διοίκηση και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι αρχής γενομένης από το ματς με τον Ρέθυμνο να κάνουμε μια νίκη και όλοιι σαν οικογένεια να γυρίσουμε την κατάσταση. Εγώ το πιστεύω. Όταν ακούμε αυτά που μας λένε οι προπονητές, είμαστε πράγματική ομάδα. Σήμερα νομίζαμε ότι μπήκαμε στο παρκέ και θα νικούσαμε με 20 πόντους. Έτσι ήταν η συμπεριφορά μας και φυσικά και η δική μου. Δεν ακολουθήσαμε τίποτε από όσα μας είπαν οι προπονητές. Όταν ήρθε ο κόουτς Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ, ήμασταν τελευταίοι και σωθήκαμε. Και τώρα ο κόουτς Λυκογιάννης δουλεύει πολύ σκληρά και μας Συγχαρητήρια στιν κόσμο που για μια ακόμη φορά ήταν συγκλονιστικός και δυστυχώς τον πικράναμε. Με το Ρέθυμνο θα δώσουμε και την ψυχή μας. Τους παρακαλώ να έρθουν και στο ματς της Κυριακής». 

Ο Σούλης Μαρκόπουλος από την πλευρά του ανέφερε. «Οι φίλαθλοι της Χαλκίδας γέμισαν και σήμερα το γήπεδο και όλοι θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, με ωραία ατμόσφαιρα σαν την σημερινή. Ευχαριστώ τον κόσμο μας, που μας βοήθησε πάρα πολύ. Θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες μου γι’ αυτή την σπουδαία νίκη. Θεωρώ ότι εκμεταλλευτήκαμε το στρες που είχε ο Ίκαρος για τη νίκη, ενώ σε όλους τους τομείς της στατιστικής ήμασταν καλύτεροι. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα της Χαλκίδας ότι καλύτερο, το πρωτάθλημα έχει ακόμα μεγάλο δρόμο». 

Ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Παρά την καλή μας παρουσία στο πρώτο μέρος και για λίγο στο δεύτερο, ο Ίκαρος αντέδρασε, πράγμα που περιμέναμε. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο «αύριο» και για μας σημαίνει Κολοσσός. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Κάθε εκτός έδρας νίκη μετράει διπλή, αλλά πρέπει από τώρα να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια. Μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ήρθε να μας συμπαρασταθεί. Όλοι θέλουμε να έχουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων και απόψε υπήρξε μια σπουδαία ατμόσφαιρα, καθώς και ο κόσμος της Χαλκίδας ήταν πολύ σοβαρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: