Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

0 ΙΚΑΡΟΣ Χ. 83-81 ΑΕΝΚ: Mε παίχτες με ψυχή και καυτή έδρα

Θρίλερ με εκπλήξεις επιφύλαξε το χθεσινό απόγευμα στο Κανήθου. Ο Ίκαρος Χαλκίδας, κέρδισε με 83-81 τη δυνατή Κηφισιά και παρέμεινε κοντά στην υπόθεση της παραμονής. Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ που εν τέλη βρήκε νικήτρια την ομάδα της Χαλκίδας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 20-23, υπέρ της Κηφισιάς. Στο 2ο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να είναι κοντά στο σκορ, και ενώ το σκορ ήταν 28-29, με ένα σερί 12-2 ο Ίκαρος πέρασε μπροστά με 40-31, ενώ το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα της Χαλκίδας να είναι μπροστά στο σκορ με 40-33.
Για άλλη μια φορά το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ίκαρο Χαλκίδας, ήταν καταστροφικό. Με συνολικό σκορ δεκαλέπτου 12-28, η Κηφισιά βρέθηκε μπροστά στο +9 (52-61). Όμως οι παίχτες της Χαλκίδας, φάνηκαν πως είχαν ψυχή και δεν άφησαν το 4ο δεκάλεπτο ανεκμετάλλευτο. Ο Ίκαρος προηγήθηκε ξανά έπειτα από σερί 20-10, με 72-71, ενώ με ένα νέο σερί 9-2, πήραν διαφορά στο σκορ με 81-73. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν τα παράτησαν και πλησίασαν στο 81-79. Ένα άστοχο τρίποντο του Κακιούση, αλλά οι 2 βολές στη συνέχεια του Γκαγκαλούδη, το σκορ έγινε 83-79, ενώ το μόνο που κατάφερε η Κηφισιά να κάνει, ήταν να μειώσει με τη λήξη του αγώνα σε 83-81.
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Ικάρου Χαλκίδας με τον έμπειρο γκαρντ να τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους έχοντας 8/9 βολές, 7/10 δίποντα και 2/9 ενώ μοίρασε και 8 ασίστ σε 39΄ παιχνιδιού. Πολύ καλός και ο Ιβάν Άσκα με 16 πόντους. Από τους ηττημένους, ο Κρόκερ ήταν πολύ καλός πετυχαίνοντας 26 πόντους.
Ο 6ος παίχτης ήταν οι φίλαθλοι της Χαλκίδας. Στο κατάμεστο Κανήθου, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, οι φίλαθλοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα τόσο οι οργανωμένοι όσο και όλο το υπόλοιπο γήπεδο.
Επόμενη αγωνιστική για τον Ίκαρο Χαλκίδας, είναι σε 2 εβδομάδες, όπου θα αγωνιστεί σε ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, ο οποίος είναι 3ος στη βαθμολογία, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η ημέρα και η ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-33, 52-61, 83-81

Ίκαρος Χαλκίδας (Γιαπλές): Στρναντ, Ρόμπερσον 9 (1/2τρίπ.), Γούντολ 10 (2/4δίπ., 1/1τρίπ., 3/3β., 2ασ., 2κλ.), Άσκα 16 (6/14δίπ., 0/1τρίπ., 4/4β., 9ρ.), Μανωλόπουλος (0/1τρίπ.), Σάτον 9 (0/1τρίπ., 6ρ., 3ασ., 3λ.), Γκαγκαλούδης 28 (7/10δίπ., 2/9τρίπ., 8/9β., 8ρ., 2κλ., 4λ.), Σπανός, Ρίτσαρντς 11 (1/5δίπ., 3/5τρίπ., 7ρ., 1κλ.)
ΑΕΝ Κηφισιάς (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς (0/1τρίπ., 2λ.), Λιακόπουλος 4 (4ρ., 5ασ., 2λ.), Κρόκερ 26 (6/10δίπ., 4/7τρίπ., 2/2β., 4ρ., 2ασ.), Ψαθάς 2 (3ρ., 2κοψ.), Γκάρετ 2 (3ρ., 2κοψ., 2λ.), Γουντς 10 (5/8δίπ., 8ρ., 2κοψ., 2λ.), Τσαλδάρης 10 (3/7τρίπ., 1/4β., 2ασ., 3λ.), Αντεγκμπόγε 7 (1/4τρίπ., 2ασ.), Κακιούζης 6 (0/2τρίπ., 3ρ., 2λ.), Μπάρλος 14 (2/4δίπ., 3/6τρίπ., 1/3β., 8ρ., 2ασ., 3λ.)

Συνολική στατιστική:
Ίκαρος Χαλκίδας: 23/47δίπ., 7/20τρίπ., 16/18β., 21-11ρ., 15ασ., 8κλ., 1κοψ., 11λ.
ΑΕΝ Κηφισιάς: 19/30δίπ., 11/27τρίπ., 10/19β., 27-11ρ., 14ασ., 5κλ., 6κοψ., 19λ.

Πηγή: eviaportal.gr

Φωτορεπορτάζ (ευχαριστούμε την Κορίνα Γ. απ' το eviaportal για την παραχώρηση των φωτογραφιών στη σελίδα μας)




















ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
O Θανάσης Γιαπλές ήταν απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη νίκη του Ικάρου επί της Νέας Κηφισιάς και στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε. «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια τον κόουτς Παπαθεοδώρου, είναι πολύ ευχάριστο ένας νέος προπονητής να έχει το έργο αυτό στην Νέα Κηφισιά, που αποπνέει υγεία και είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1. Μακάρι ως το τέλος να είναι το ίδιο ανταγωνιστική. Ήταν ζωής η θανάτου αγώνας για μας, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μια ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε. Έχουμε πολλά προβλήματα, με τον Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και τον Ράιαν να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλά πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ σε αυτό το γήπεδο εκπλήσσεται ευχάριστα, ακόμα κι εγώ που είμαι Χαλκιδαίος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και με αυτή την λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής.» Ο κόουτς του Ικάρου ρωτήθηκε για την διαφορά που υπάρχει στα εντός με τα εκτός έδρας ματς. «Το ρόστερ μας είναι μικρό και με τους τραυματισμούς, δεν μπορείς να κάνεις το περιβόητο ροτέσιον. Δεχόμαστε πολλά τρίποντα και δεν είμαστε τόσο χαζοί που δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Άλλο το θέλω και άλλο το "μπορώ". Η διαφορά εντός κι εκτός έδρας, έχει να κάνει και με τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα τα ξέρουμε και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω διαφορετικά τον χρόνο. Πριν η ομάδα έπαιζε πολύ καλά στο πρώτο μέρος και μετά πάθαινε καθίζηση». 
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μετά από μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του τόνισε. «Ήταν όντως τελικός, αλλά η Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της να δει κανείς, θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση. Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ περήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν τελειωμένους και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν σωθήκαμε πάλι στο τέλος είμαστε, απλά με άλλους δύο. Η δουλειά επιβραβεύεται, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία από την στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό και Άρη και να διεκδικήσουμε μια εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για μια ακόμη φορά ήταν συγκινητικός ο κόσμος. Είμαστε όλοι μια γροθιά, θα αφιερώσω την νίκη στην οικογένεια μου και στον τιτάνα μάνατζερ μας τον Σταύρο Ελληνιάδη. 

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς της Νέας Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε. «Συγχαρητήρια στον Ίκαρο και στον κόουτς. Παίζαμε με μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της και δώσαμε το δικαίωμα στον Ίκαρο να μας νικήσει. Η σταθερή μας που ήταν η άμυνα ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δώσαμε στον Γκαγκαλούδη την ευκαιρία να έχει κοντά στους 30 πόντους και πολλές ασίστ. Δεν κερδίζεις με το να παίξεις καλά μόνο στην επίθεση. Έχουμε ποιότητα και ταλέντο, αλλά αν δεν έχεις συγκέντρωση, δεν μπορείς να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς. Δεχθήκαμε οκτώ αιφνιδιασμούς στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Ίκαρος δεν είχε ούτε έναν στο πρώτο. Θέλουμε τώρα να ανασυναταχθούμε και να παίξουμε τα υπόλοιπα ματς με κίνητρο. Να ευχηθώ στον κόουτς Γιαπλέ καλή τύχη και ήταν ευχάριστο να παίξουμε σε αυτή την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Κάποιος πρέπει να πέσει, υπάρχουν πολλές ομάδες με κόσμο αλλά εδώ στην Χαλκίδα είναι πολύ ωραία». 
O Νίκος Μπάρλος πρόσθεσε πως… «έχουμε πει ότι σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι. Αυτό ήταν το μότο, ώστε να παίξουμε με 2 ομάδες που κάνουν τον δικό τους αγώνα, τον Ηλυσιακό και τώρα τον Ίκαρο. Το κάναμε και με τους δύο, αλλά σήμερα δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη μέρα, προσπαθήσαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε . Στην ομάδα μας γίνεται πολύ καλή δουλειά, δεν είναι τυχαία η πορεία μας. Δεν μένουμε εδώ, όμως, έχουμε κίνητρο και κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: