Τρίτη 8 Απριλίου 2014

0 ΙΚΑΡΟΣ Χ. 77-88 ΑΡΗΣ: Συνέντευξη τύπου

Ο Θανάσης Γιαπλές ανέφερε μετά την ήττα από τον Άρη στη συνέντευξη Τύπου. «Συγχαρητήρια στον Άρη και τον κόουτς Μίνιτς, του οποίου παρακολουθώ τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια. Συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του Βαγγέλη. Είναι ξεκάθαρο ότι τελείωσε το ματς στην πρώτη περίοδο, αφού δεχθήκαμε 36 πόντους από μια ομάδα που δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον να σταματήσουμε κάποιον. Δεν μπορώ, όμως, να ζητήσω ευθύνες. Ο τρόπος που λειτουργούμε έχει όρια και δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις. Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα, αν και τυπικά δεν έχουμε χάσει την κατηγορία. Ήξερα που ήρθα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να νικάνε. Απλά κάποιοι δεν ξέρουν τον τρόπο για να το πετύχουν. Δεν κατάφερα με όλα τα παιδιά, σε όλα τα ματς να το πετύχω. Στην Νέα Κηφισιά έδειξαν αντίδραση, όχι όμως με τον Ηλυσιακό και σήμερα απέναντι στον Άρη. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Δεχθήκαμε 36 πόντους στην πρώτη περίοδο και μετά δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Ακόμα δεν κοιτάμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Όταν ήρθα, ήμασταν τελευταίοι και αμέσως μπήκαμε στα βαθιά, στον αγώνα με τα Τρίκαλα. Δεν υπήρχε χρόνος για κουβέντα για την επόμενη σεζόν. Βρήκαμε μια κατάσταση συγκεκριμένη και με τους παίκτες, ενώ σε κάποιες προπονήσεις είχαμε μεγαλύτερη ένταση και κάποιοι παίκτες τραυματίσθηκαν. Είχαμε περιορισμένες λύσεις σε αρκετά κομμάτια».

Ο Ιβάν Άσκα τόνισε. «Στην πρώτη περίοδο δεχθήκαμε 36 πόντους και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, Συνεχίσαμε να παλεύουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε .Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς, οι αντίπαλοι μας έκαναν καλη δουλειά και τους δίνω συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Δεν παίξαμε καλή ομαδική άμυνα, δεν ήταν θέμα επίθεσης. Ο κόουτς μας έδωσε το πλάνο και κάναμε κάποια σημαντικά λάθη. Προσπάθησα με την ενέργεια μου, να κρατήσω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εμείς δεν θεωρούμε ότι έχουμε πέσει. Έχουμε ακόμα δύο ματς και θα συνεχίσουμε να παλέυουμε, μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος».

Ο Μίλαν Μίνιτς είπε από την πλευρά του. «Συγχαρηρήρια στον Ίκαρο για την προσπάθεια, αλλά αυτό το ματς τέλειωσε από το πρώτο δεκάλεπτο. Η πίεση μας στον Ίκαρο απέδωσε καρπούς. Έχασαν κάποια ανοιχτά σουτ, ενώ εμείς κάναμε το καλύτερο δεκάλεπτο μας μέσα στην σεζόν. Είχαμε 21 ριμπάουντ και ο Ίκαρος 12, ενώ είχαμε 15 ασίστ και μόλις τέσσερα λάθη. Όταν η διαφορά ανέβηκε στους 19 πόντους, ο Ίκαρος έπαιξε καλύτερα, αλλά εμείς είχαμε υπομονή και κρύο αίμα για να κρατάμε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Είμαστε στο πρόγραμμα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Αγγέλου που είναι από την Χαλκίδα, με στόχο την 6η θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά τον Αγγέλου και μου δίνει ιδέες. Είναι μεγάλη η βοήθεια, τον παίρνω ότι ώρα θέλω και είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Ευχαριστώ τους βοηθούς μου και τους παίκτες μου γιατί κάναμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τόνισε πως… «είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για μας και για τον Ίκαρο, γιατί έχουμε ελπίδες για 6η θέση. Κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα στην Α1, μετά από αυτό που είχαμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιου. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, βάλαμε τα σουτ, ελέγξαμε τον ρυθμό και δίκαια επικρατήσαμε. Πάμε για 2 τελικούς για να πάρουμε την 6η θέση. Όταν χάνεις τον βασικό πλέι-μέικερ, όπως ήταν ο Αθηναίου για μας, προσπαθείς να το καλύψεις με ομαδικό τρόπο. Κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: