Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

0 ΑΟΧ: Αποκλεισμός απ' το κύπελλο, 4-3 στη Νέα Αρτάκη

Ένα πρόσωπο διαφορετικό απ' του πρωταθλήματος, παρουσίασε ο ΑΟ Χαλκίς, κατά βάση από αμυντικής πλευράς. Η ομάδα της Χαλκίδας, αποκλείστηκε απ' το Κύπελλο Ευβοίας, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας, στην παράταση, απ' τον ΑΟ Νέας Αρτάκης, με σκορ 4-3. Σε ένα δυνατό αγώνα, ο ΑΟΧ ήταν πολύ καλός επιθετικά, αλλά η "αμφιλεγόμενη" κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο βασικός τερματοφύλακας, Γιώργος Μόνος, στο 39', άφησε τον ΑΟΧ με 10 παίχτες, αλλά και την ευκαιρία της Χαλκίδας, να συνεχίσει τον αγώνα με έναν τερματοφύλακα που φέτος δεν έχει δεχθεί γκολ. Η κανονική διάρκεια έληξε με το σκορ να είναι στο 3-3, αλλά ένα γκολ των γηπεδούχων, 3 λεπτά πριν τα πέναλτι, ήταν αρκετό για να αποκλειστεί ο ΑΟΧ και να μη συνεχίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Με αιφνιδιασμό από τον ΑΟ Χαλκίς ξεκίνησε ο αγώνας αφού στο 6' άνοιξε το σκορ με πλασέ του Ντούμα όταν εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη απόκρουση των αμυντικών της Αρτάκης και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Στην συνέχεια ο ΑΟΧ έλεγχε το ρυθμό του κέντρου, αλλά στο 39', έμεινε με 10 παίκτες λόγο "αμφιλεγόμενης" αποβολής του τερματοφύλακα Μόνου, όταν απέκρουσε με το χέρι εκτός περιοχής και το σφύριξε ο επόπτης Κωνστάντιος. Ο τερματοφύλακας της Χαλκίδας, που δεν έχει δεχθεί φέτος γκολ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, απ' το διαιτητή Σέγκο, αφήνοντας τον ΑΟΧ με 10 παίχτες. Τη θέση του Μόνου, μέσω αλλαγής με τον Τσεκούρα, πήρε ο Οικονομίδης, ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί μόνο στον αγώνα κυπέλλου με τη Θύελλα Κοντοδεσποτίου. 
Στην επανάληψη η ομάδα της Νέας Αρτάκης, απέναντι σε έναν ΑΟΧ με 10 παίχτες, χωρίς το Μόνο, μπήκε δυνατά και στο 47' κατάφερε να ισοφαρίσει όταν ο Καραχάλιος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε τους αντιπάλους του και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 59' με σέντρα σουτ του Κωσταντάκα ο ΑΟ Χαλκίς πήρε το προβάδισμα με 1-2, αλλά στο 67' από μπαλιά του Καραχάλιου, ο Μακαντάσης ισοφάρισε σε 2-2. Στο 70' ο Μακαντάσης ανατράπηκε μέσα στη περιοχή από τον Ευσταθίου και ο Καραχάλιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο ΑΟ Χαλκίς απάντησε στο 75' με τον Ευσταθίου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 3-3 που ήταν το τελικό σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα. 
Στην παράταση οι γηπεδούχοι στο 117' με σκόρερ τον Καραχάλιο κατάφεραν να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ευβοίας. 
Όσα γκολ δεν δέχτηκε ο ΑΟΧ στο πρωτάθλημα, δέχτηκε μέσα σε 120 λεπτά, απέναντι σε μία απ΄ τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας του, περσινή πρωταθλήτρια Α' ΕΠΣΕ και κυπελλούχο Ευβοίας, με σκόρερ 2 πρώην ποδοσφαιριστές του. Φυσικά βοήθησε και η "αμφιλεγόμενη" αποβολή του Μόνου στο 39', αλλά και οι 3 αναγκαστικές αλλαγές που πραγματοποίησε ο ΑΟΧ, 1 λόγω αποβολής του Μόνου για αντικαταστάση τερματοφύλακα και 2 λόγω τραυματισμών.
Τώρα ο ΑΟ Χαλκίς, κοιτάει μόνο το πρωτάθλημα και συνεχίζει με τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στη Σκύρο, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα του νησιού.

Ευελπιστούμε αυτός ο αγώνας να ήταν ο τελευταίος του ΑΟΧ στο κύπελλο Ευβοίας.......
Ο νοών νοείτο...

ΑΟΝ Αρτάκης (Δημήτρης Λύκος): Ευαγγελινός, Ντούκα, Χανσαλάρι (91' Απ. Χρυσός), Μαστροκώστας, Φωτιάδης, Καραλής, Γίγας (91' Χαρ. Χρυσός), Χρόνης (91' Γκέκας), Μακαντάσης, Δεληγιώργης.
ΑΟ Χαλκίς (Γιώργος Λάμπρου): Μόνος, Κοροβέσης, Μαρίνος (80' λ.τ. Τζαφέρος), Καραμπάς, Αυλωνίτης, Ευσταθίου, Τσομπάνης, Τσεκούρας (39' Οικονομίδης), Κωνσταντάγκας, Ανέστης, Ντούμας (46' λ.τ. Σμυρναίος).

Φωτορεπορτάζ






Δεν υπάρχουν σχόλια: