Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

1 ΑΟΧ 1-0 ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Πρεμιέρα με νίκη στη λήξη

Κι εκεί που λες ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τις 2 ομάδες να μην δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες, έρχεται μία φάση και δίνει στον ΑΟ Χαλκίς μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε ένα από τα φαβορί του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Με πέναλτι που κέρδισε ο Σταματάκος και εκτέλεσε εύστοχα ο Σκάρος στο 93', ο ΑΟ Χαλκίς μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα κερδίζοντας χθες, 27 Σεπτεμβρίου, τον Αιολικό Μυτιλήνης με σκορ 1-0, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, παρουσία 500 φιλάθλων. 

Ρεπορτάζ: eviateam
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιτεθεί οργανωμένα και να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή της. Τόσο ο ΑΟΧ, όσο και ο Αιολικός, κοιτούσαν περισσότερο να αμυνθούν παρά να δημιουργήσουν. Κι όταν επιχειρήσουν να το πράξουν, το έκαναν χωρίς επιτυχία. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ισορροπημένο α’ ημίχρονο, αν και ο ΑΟΧ έδειχνε να έχει μία ελαφριά υπεροχή, η οποία όμως ήταν ανούσια και αναποτελεσματική. Ο ΑΟΧ πάντως ήταν πολύ καλός αμυντικά, με τον Τσούπρο να «καθαρίζει» …εν ριπή οφθαλμού όλες τις ψηλές μπάλες, ενώ και χαμηλά οι γηπεδούχοι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα απ’ τον άτολμο Αιολικό. Η πιο καλή φάση για τον ΑΟΧ αλλά και στο 45λεπτο γενικότερα, χάθηκε στο 22′, όταν ο Βαλκάνος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά του σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Πουρής.
Στις αρχές της επανάληψης ο ΑΟΧ μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά με σκοπό να πιέσει πιο ψηλά την αντίπαλη άμυνα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Νίκου Σταματάκου. Ο Σπανός απ’ την άλλη, ήταν καλά κλεισμένος από δύο αμυντικούς του Αιολικού, δεν μπορούσε να γίνει αποδέκτης της μπάλας προκειμένου να …διεμβολίσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ ο ΑΟΧ δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις και από τον άξονα. Παρόλα αυτά η ομάδα της Εύβοιας είχε περισσότερη διάθεση και ποικιλία στο παιχνίδι της, με τον Δημητρίου να κάνει στο 65′ την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Σκάρο στη θέση του Στασινόπουλου, που έπαιζε ως αριστερό εξτρέμ. Ο Σκάρος έπαιξε μπροστά με τον Σπανό, αριστερά πέρασε ο Βαλκάνος (στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε πίσω από τον Σπανό) και δεξιά έμεινε ο Σταματάκος, που έμελλε να γίνει ο «δήμιος» του Αιολικού. Μετά το 70′ βέβαια χάρη στην είσοδο του Μανουσάκη στο γήπεδο για λογαριασμό του Αιολικού, για κανά δεκάλεπτο πίεσε και η ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά ο Μπαλασάκης, όποτε χρειάστηκε, έδειξε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκολκίπερ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νησιώτες έχασαν κάποια πολύ κλασσική φάση). Απ’ το 80′ και μετά αποφάσισε να αναλάβει δράση ο Νίκος Σταματάκος. Κι έτσι όπως πήγαινε το ματς, ίσως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος, ώστε ο ΑΟΧ να φτάσει στη νίκη. Ο Σταματάκος έβαλε …μπρος, έκανε …άνω κάτω την άμυνα του Αιολικού, κυνηγούσε όλες τις χαμένες μπάλες και κέρδιζε φάουλ μεταφέροντας τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, με τις επελάσεις του αναστάτωσε τους Μυτιληνιούς και στο 93′ μετά από μία περίτεχνη ενέργεια, κέρδισε πέναλτι, καθώς ειδάλλως δεν υπήρχε περίπτωση να …σταματηθεί! Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κώστας Σκάρος και με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 1-0 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Μπαλασάκης, Τσουκαλάς, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Στασινόπουλος (65′ Σκάρος), Βαλκάνος (86′ Καμπιώτης), Σπανός (90′ Μαρίνος), Σταματάκος, Τσατσαρώνης.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Πουρής, Κρουσταλέλης, Στουρνάρας, Μπακάλης, Παπαζούδης, (60′ λ.τρ. Καπταγιάννης), Κριπιντίρης, Γάλας, Μίχος, Κάλφας (77′ Σαμπάνης), Ιορδανίδης (56′ Μανουσάκης), Κέρη.

Την επόμενη αγωνιστική, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο ΑΟ Χαλκίς θα ταξιδέψει στη Χίο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κανάρη.

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής:
ΑΟ Χαλκίς 1-0 Αιολικός
Ηρακλής Ψ. 0-3 Παναρκαδικός
Λεβάντε 0-1 Κανάρης
Παναργειακός 2-1 Παμβουπρασιακός
Σπάρτη 1-1 Ερμιονίδα
Καλαμάτα 1-0 Δόξα Μανωλάδας
Λουτράκι 2-0 Βύζας

Βαθμολογία (1 αγ.)
1. Παναρκαδικός 3 (3-0)
2. ΠΑΟ Λουτρακίου 3 (2-0)
3. ΑΟ Χαλκίς 3 (1-0)
4. Καλαμάτα 3 (1-0)
5. Κανάρης Χίου 3 (1-0)
6. Παναργειακός 3 (2-1)
7. ΑΕ Ερμιονίδα 1 (1-1)
8. ΑΕ Σπάρτης 1 (1-1)
9. Παμβουπρασιακός 0 (1-2)
10. Αιολικός 0 (0-1)
11. Δόξα Μανωλάδας 0 (0-1)
12. ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου 0 (0-1)
13. Βύζας Μεγάρων 0 (0-2)
14. Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-3)





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ























1 σχόλιο:

Οι μάγκες είπε...

ΑΟΧ ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΟΧ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΑΟΧ ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΟΧ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΧΑΛΚΙΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ
ΑΟΧΑ