Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

0 ΑΟΧ 0-3 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Έγκλημα και... τραγωδία

Τραγωδία ήταν ο χθεσινός αγώνας του ΑΟ Χαλκίς στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Η ομάδα της Χαλκίδας, ηττήθηκε με 0-3 απ' τον Παναρκαδικό σε έναν αγώνα που το διαιτητικό τρίο Καλανζής, Πασπάτης και Τσαλίκης, ήταν για τα πανηγύρια κάνοντας εγκλήματα, όπως ακύρωσαν καθαρό γκολ της Χαλκίδας και έπαιξαν την ομάδα της Τρίπολης 90-10. Πέρα όμως από τα διαιτητικά εγκλήματα που δεν θέλουμε να τα αφήσουμε απροσπέραστα, ιδιαίτερα την τραγική απόφαση του άσχετου διαιτητικά Πασπάτη, ο οποίος σφύριξε ανύπαρκτο οφσάιντ, η ομάδα της Χαλκίδας δεν έπαιξε καλά, με αποτέλεσμα να μην απέφευγε την ήττα και στην περίπτωση της καλής διαιτησίας.
Ο Παναρκαδικός έδειξε απ' την αρχή ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και άνοιξε νωρίς το σκορ, μόλις στο 9' με τον Καρά να βρίσκει τον Μηλιώτη μέσα στη περιοχή και αυτός με διαγώνιο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλασάκη. Οι παίχτες της Χαλκίδας, έφτασαν κοντά στη ισοφάριση 5 λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλκάνου και άστοχη έξοδο του Ψυχογιού, αλλά οι αμυντικοί κατάφεραν να διώξουν τη τελευταία στιγμή. Στο 19΄ ο Σταματάκος σκόραρε μετά από μακρινή μπαλιά του Αχείμαστου και κακό υπολογισμό της μπάλας από τον Ψυχογιό, όμως ο βοηθός Πασπάτης υπέδειξε τον παίχτη του ΑΟΧ σε θέση οφσάιντ. Το γκολ που ακυρώθηκε για την ομάδα της Χαλκίδας ήταν πεντακάθαρο και θα μπορούσε σε αυτό το σημείο να είχε ισοφαρίσει σε 1-1. Πέρασαν 20 λεπτά για να δημιουργηθεί η επόμενη καλή φάση και στο 39΄μετά από κόρνερ του Σταματάκου ακολούθησε αναμπουμπούλα στη περιοχή των φιλοξενούμενων που πάλι δύσκολα καθάρισαν τη φάση. Στο επόμενο λεπτό ο Ψυχογιός με τα πόδια έδιωξε το σουτ του Σπανού. Στο 42΄, η άμυνα των «κυανόμαυρων» συνελήφθη να κοιμάται και ο Κώτσιρας με πλασέ δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Μπαλασάκη. Τελευταία ευκαιρία να ξαναμπεί η Χαλκίδα στο ματς χάθηκε στο 44΄με τη κεφαλιά του Σκάρου να τη διώχνει ο Ψυχογιός, ο Καραμπάς να παίρνει το ριμπάουντ και με προβολή να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Και αν στο πρώτο μέρος ο ΑΟ Χαλκίς έγινε απειλητικός σε 3-4 περιπτώσεις στην επανάληψη η μόνη υποψία ευκαιρίας που δημιούργησε ήταν στο 59΄όταν ο Σταματάκος έκανε σέντρα και ο Σπανός με "ψαλιδάκι" έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο ΑΟΧ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 και δεν πίεζε να δημιουργήσει καμία φάση, αλλά αντιθέτως, ο Παναρκαδικός ήταν αυτός που πίεζε στην περιοχή της Χαλκίδας, επέβαλε το ρυθμό του και στο 72΄με διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα έκανε το 0-3. Στο 75΄ο Σκάρος δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, με δικαιολογία ότι διαμαρτυρήθηκε, μία κόκκινη που θεωρήθηκε υπερβολική όπως πολλά απαράδεχτα σφυρίγματα. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ακυρώθηκε και 2ο γκολ για τη Χαλκίδα, αυτή τη φορά του Σταματάκου, με την πρόφαση πάλι ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.
Η διαιτησία απαράδεχτη. Πέρα από 1, ίσως και 2 γκολ καθαρά που ακυρώθηκαν, τα σφυρίγματα ήταν ανάποδα. Οι κίτρινες κάρτες στους παίχτες  του ΑΟΧ υπερβολικές, ακόμα η κόκκινη του Σκάρου. Τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να σφυρίζουν και πρέπει να παίρνουν δρόμο από τα γήπεδα. Ο Παναρκαδικός δεν ήθελε την διαιτησία χθες για να κερδίσει. Θα το έκανε και χωρίς αυτή. Αλλά σε ένα βρώμικο ποδόσφαιρο, κανείς δεν ξέρει τι παρασκήνιο παίζει και ποια ομάδα θέλουν να "σπρώξουν".
Επόμενος αγώνας για τον ΑΟ Χαλκίς, είναι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όπου θα αγωνιστεί στη Ζάκυνθο, με αντίπαλο τη Λεβάντε. Η ομάδα της Λεβάντε δεν έχει βαθμό στο πρωτάθλημα και πρέπει ο ΑΟΧ να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη.

ΑΟ Χαλκίς (Π. Δημητρίου): Μπαλασάκης, Αχείμαστος, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος (77΄Τσουκαλάς), Καραμπάς, Στασινόπουλος (29΄Σκάρος), Βαλκάνος (83΄Αποστολόπουλος), Σπανός, Σταματάκος, Τσατσαρώνης.
Παναρκαδικός (Γ. Αντωνόπουλος): Ψυχογιός, Άσεν, Μπούτας, Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Βελισσάρης (71΄Μπίσσιας), Μηλιώτης (64΄Σταθόπουλος), Δήμος, Γαρυφαλλόπουλο.

Μετά το τέλος του ματς ο Πέτρος Δημητρίου είπε: «Συγχαρητήρια στον Παναρκαδικό που παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο. Η δική μας ομάδα ακόμα …φτιάχνεται. Δυστυχώς τις προηγούμενες μέρες φαίνεται ότι πήραν τα μυαλά μας αέρα και νομίζαμε ότι είμαστε …ομαδάρα! Δεν μπήκαμε στο ματς, παρότι όταν δεχτήκαμε γκολ και …αποδιοργανωθήκαμε, σταδιακά ανεβάσαμε την απόδοσή μας και πήραμε τα ηνία. Μας ακυρώθηκε κι ένα γκολ, δεν ξέρω γιατί. Λίγο αργότερα έγινε το 0-2 και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Προσπαθήσαμε στο β’ ημίχρονο και με αλχημείες να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σήμερα φάγαμε μία σφαλιάρα που θεωρώ ότι θα μας κάνει καλό. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί, ελπίζω στα δύο επόμενα ματς με ΑΟ Λεβάντε και Ψαχνά να είμαστε καλύτεροι. Κι εγώ απ΄τη φύση μου είμαι εγωιστής αλλά και στα παιδιά έχω εμπιστοσύνη. Το μόνο που δεν θα ανεχτώ είναι η απειθαρχία, όπως συνέβη με την αποβολή του Σκάρου. Να μην ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας, δεν ήρθε η καταστροφή με μία ήττα και πιστεύω ότι ο ΑΟΧ θα είναι μέσα στις πέντε πρώτες ομάδες του ομίλου. Αλλά χρειάζεται χρόνο η ομάδα, από αύριο θα υπολογίζεται κανονικά και ο Γιάννης Μαρίνου, ενώ ψάχνουμε κι έναν φορ. Δεν έχω λύσεις και επιλογές. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη η ομάδα να παίζει όπως θέλω, με ταχύτητα και με γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση».

3η αγωνιστική
Ηρακλής Ψαχνών – ΑΟ Λεβάντε 1-0
ΑΟ Λουτράκι – Καλαμάτα 0-0
ΑΟ Χαλκίς – Παναρκαδικός 0-3
Παναργειακός – Δόξα Ν. Μανωλάδας 0-0
Σπάρτη – Κανάρης Νενήτων 3-0
Ένωση Ερμιονίδας – Βύζας Μεγάρων 0-0
ΠΑΟ Βάρδας – Αιολικός 1-2

Βαθμολογία (4η):
1. Παναρκαδικός 9
2. Καλαμάτα 7
3. Σπάρτη 7
4. Βύζας 6
5. Λουτράκι 5
6. Χαλκίδα 4
7. Παναργειακός 4
8. Κανάρης 4
9. Ηρακλής Ψαχνών 3
10. Αιολικός 3
11. Δόξα Μανωλάδας 2
12. Ένωση Ερμιονίδας 2
13. ΠΑΟ Βάρδας 1
14. ΑΟ Λεβάντε 0.

4η αγωνιστική (18/10)
ΑΟ Λουτράκι – Ηρακλής Ψαχνών
ΑΟ Λεβάντε – ΑΟ Χαλκίς
Καλαμάτα – Παναργειακός
Παναρκαδικός – Σπάρτη
Δόξα Ν. Μανωλάδας – Ένωση Ερμιονίδας
Κανάρης Νενήτων – ΠΑΟ Βάρδας
Βύζας Μεγάρων – Αιολικός


Α.Ο.Χαλκίς-Παναρκαδικός 0-3 από LAMIASTARGR

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ













Δεν υπάρχουν σχόλια: