Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

0 ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-1 ΑΟΧ: Όρθιος με διαιτησία, μπορούσε τη νίκη

Έμεινε όρθιος ο ΑΟ Χαλκίς, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, μέσα στη Λέσβο, παίρνοντας σπουδαία ισοπαλία στο στάδιο Καλλονής "Κώστας Κεντέρης", κόντρα σε Αιολικό και διαιτησία με σκορ 1-1, ενώ θα μπορούσε και άξιζε να πάρει το διπλό. Η ομάδα της Χαλκίδας, απέδειξε σε αυτό τον αγώνα πως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δεν έχει σκοπό ηττηθεί από καμία ομάδα.
Ο Ντουμάνης ήταν σε πολύ καλή μέρα και από νωρίς έκανε θαυμάσια απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 12' Στο 15' σουτ του Μάκο απέκρουσε σωτήρια ο Πουρής, ενώ λίγο αργότερα, από σέντρα του Γκιτσάλη, κεφαλιά του Τσούπρου πέρασε άουτ. Στο 45' ο Μάκο έβγαλε ασίστ στον Σπανό αλλά οι αμυντικοί του Αιολικού τον πρόλαβαν και του πήραν την "μπουκιά από το στόμα".
Η φάση της απόκρουσης του
πέναλτι απ' τον Ντουμάνη
Στο 64' ο απαράδεχτος διαιτητής Αγησίλαος Σπηριάδης, ανέλαβε δράση και έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Τσούπρο για ένα τζατζάρισμα της πλάκας που δεν ήταν ούτε φάουλ. Ο ΑΟΧ έμεινε με 10 αλλά δεν το έβαλε κάτω. Στο 67’ ο Βαλκάνος βγήκε σε μία γρήγορη αντεπίθεση, πάσαρε στον Σταματάκο ο οποίος «σημάδεψε» την αντίπαλη εστία κι έκανε το 0-1 για την ομάδα της Χαλκίδας. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΧ θα κέρδιζε Αιολικό και διαιτησία, στο 86’ ο Αλιβεριώτης Γιάννης Σίμωσης με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Στο 92’ ο άσχετος αυτός διαιτητής ανέλαβε δράση, καθώς είχε σκοπό να χαρίσει τη νίκη στον Αιολικό και έτσι έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι για την ομάδα της Μυτιλήνης. Ο Κριπιντίρης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών αλλά ο Ντουμάνης, ο οποίος ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα, απέκρουσε και διατήρησε το 1-1. Ο ΑΟΧ παραλίγο να πάρει το «διπλό» όταν στο 95’ (κι ενώ όλος ο Αιολικός είχε βγει μπροστά) οι Ζουζουλής και Αποστολόπουλος ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, χάνοντας μοναδική διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ζουζουλής που κλώτσησε αέρα και έπειτα ο Αποστολόπυλος που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Πουρή.
Φίλαθλος της Χαλκίδας
μέσα στη Λέσβο
Το τελικό 1-1, έδωσε ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα της Χαλκίδας, παρόλο που οι παίχτες απογοητεύτηκαν καθώς ήξεραν, όπως όλοι, ότι άξιζαν τη νίκη.
Απαράδεκτη η διαιτησία του Αγησίλαου Σπυριάδη από τη Χίο. Σημειωτέον ο διαιτητής ισχυρίζεται ότι δείχνει την πρώτη κίτρινη στον Τσούπρο για εσκεμμένο φάουλ ενώ στο φύλλο αγώνα αναγράφεται για διαμαρτυρία (μάλλον τα ‘χει χάσει). Πέρα από αυτό, βγάζει ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη στον Τσούπρο και δίνει ανύπαρκτο πέναλτι.
Αρκετοί φίλαθλοι της Χαλκίδας ακολούθησαν την ομάδα μέχρι τη Λέσβο, τοποθετώντας και τα αντίστοιχα πανό στην εξέδρα.
Την επόμενη αγωνιστική, ο ΑΟ Χαλκίς θα φιλοξενήσει τον Κανάρη Χίου, στις 15:00, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Στο πρώτο αγώνα είχαν έρθει ισόπαλοι στη Χίο (0-0), αλλά αυτή τη φορά, οι παίχτες του ΑΟΧ έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη.

Αιολικός (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Χαλής, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Παπαζούδης (46΄Κρητικός), Κριπιντίρης, Ηλιόπουλος (46΄Αθανασόπουλος), Μίχος (80΄Γαλάς), Σίμωσης, Μανουσάκης, Κέρι. 

ΑΟ Χαλκίς (Μ. Σεροπιάν): Ντουμάνης, Αχείμαστος, Μάκο (89΄Ζουζουλής), Καραμπάς, Τσούπρος, Γκιτσάλης, Σταματάκος, Βαλκάνος (88΄Αποστολόπουλος), Σπανός, Τσατσαρής, Τσατσαρώνης (81΄Κόσουτιτς).

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής
Παναρκαδικός 3-0 Ηρακλής Ψαχνών
Δόξα Μ. 3-1 Καλαμάτα
Κανάρης Χ. 3-1 Λεβάντε
Βύζας Μ. 1-4 ΠΑΟ Λουτρακίου
Αιολικός 1-1 Χαλκίδα
ΠΑΟ Βάρδας 0-2 Παναργειακός
Ερμιονίδα 2-0 Σπάρτη

Βαθμολογία (14 αγ.)

1. Παναργειακός 28
2. ΑΕ Σπάρτης 28
3. Δόξα Ν. Μανωλάδας 27
4. Παναρκαδικός Τρίπολης 25
5. Αιολικός Μυτιλήνης 25
6. ΠΑΟ Βάρδας 23
7. ΠΑΟ Λουτρακίου 19
8. ΑΟ Χαλκίς 19
9. ΑΕ Ερμιονίδας 19
10. Βύζας Μεγάρων 16
11. ΠΣ Καλαμάτας 15
12. Κανάρης Χίου 12
13. Ηρακλής Ψαχνών 10
14. ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: