Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

0 ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-0 ΕΡΕΤΡΙΑ: Κυπελλούχος Ευβοίας 2015-16

Το 8ο κύπελλο Ευβοίας στην ιστορία του κατέκτησε ο ΑΟ Χαλκίς, ο οποίος χθες, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, νίκησε τον Απόλλων Ερέτριας στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, με 1-0, γκολ που έβαλε ο Κώστας Σπανός στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα της Χαλκίδας, είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έπαιξε όσο έπρεπε για να σηκώσει την κούπα.
Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα της Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε στο 10', όταν ο Σταματάκος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ερέτριας, και πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΧ, Μητακίδη και σούταρε άουτ. Στο 16' ο Σταματάκος σε άλλη μία καλή ευκαιρία, πλάσαρε τον Μητακίδη, ο οποίος έκανε εξαιρετική επέμβαση. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, ήρθε στο 19', όταν από παράλληλη σέντρα του νεοαποκτηθέντα Ντελέκου, που έκανε και το ντεμπούτο του με την ομάδα της Χαλκίδας, ο Σπανός πλάσαρε τον Μητακίδη και έκανε το 1-0 για τον ΑΟΧ. Στο 22' ο Τσατσαρής έπιασε μία κεφαλιά, αλλά οι αμυντικοί της Ερέτριας έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 36' ένα σουτ του Στασινόπουλου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ απ' το δοκάρι του Μητακίδη.
Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ο Απόλλων Ερέτριας είχε τις μόνες 2 ακίνδυνες φάσεις έκανε σε όλο τον αγώνα. Στο 51' σε μία εκτέλεση φάουλ του Μώρου, ο Τόρα δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ στο 56', ένα μακρινό σουτ του Κούτρα, η μπάλα πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια του Ντουμάνη. Ο ΑΟΧ έχασε αρκετές σερί φάσεις για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Στο 70' από μπαλιά του Σεχολάρι, ο Σπανός δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Μητακίδη. Στο 74' ο Σπανός πλάσαρε τον Μητακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ερέτριας έσωσε τη μπάλα. Στο 77' από κεραυνό - σουτ του Σεχολάρι, πάλι ο Μητακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα, ο Απόλλων Ερέτριας δεν μπορούσε να απειλήσει τους Κυανόμαυρους, με αποτέλεσμα η λήξη του αγώνα να δίνει τη νίκη στον ΑΟ Χαλκίς και το 8ο κύπελλο Ευβοίας στην ιστορία του.
MVP του αγώνα, αναδείχτηκε ο Κώστας Σπανός, όπου με το γκολ του στο 19', χάρισε το φετινό κύπελλο Ευβοίας στον ΑΟΧ. Το βραβείο του MVP του έδωσε το μέλος της ΕΠΣ Ευβοίας, Αντώνης Παπαδάκης. Το κύπελλο Ευβοίας παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στον αρχηγό του ΑΟ Χαλκίς, Κώστα Καραμπά.
Ο ΑΟ Χαλκίς κατέκτησε το 8ο κύπελλο Ευβοίας, το 4ο στα τελευταία 6 χρόνια. Ο ΑΟΧ φτάνοντας τα 8, πλησίασε τις 9 κατακτήσεις του Ολυμπιακού Χαλκίδας, που παραμένει να έχει τις περισσότερες στην Εύβοια.
1000 περίπου φίλαθλοι βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και των 2 ομάδων με τους φιλάθλους του ΑΟΧ να μην έχουν την αναμενόμενη προσέλευση, καθώς για άλλη μία φορά, υποτίμησαν τον θεσμό, καθώς πολλοί απ' αυτούς, θέλουν να βλέπουν τον ΑΟΧ όχι στο κύπελλο Ευβοίας, αλλά στο Κύπελλο Ελλάδος και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ευελπιστούμε πως αυτό το κύπελλο Ευβοίας, να είναι ένα από τα τελευταία του ΑΟ Χαλκίς που θα συμμετάσχει.

Οι διαιτητές του αγώνα ήταν:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάτσος Κωνσταντίνος
ΒΟΗΘΟΣ Α΄: Πασχαλίδης Γεώργιος
ΒΟΗΘΟΣ Β΄: Αργύρης Κωνσταντίνος
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πόγκας Μάριος 

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Σεροπιάν Μ.): Ντουμάνης, Αχείμαστος, Τσατσαρής, Καραμπάς, Γκιτσάλης, Στασινόπουλος Λευτ. (46’ Σεχολάρι), Σταματάκος Νικ. (86’ Αποστολόπουλος), Βαλκάνος (58’ Κόσουτιτς), Σπανός, Ντελέκος, Τσατσαρώνης. 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Βαλκάνος Δημ.): Μητακίδης, Ρούσσος, Λιατίφης, Βελαέτης, Κοκκάλας (52’ Ευγενίου), Τσολάκος, Μεμάι (75’ Σταματάκος Ι.), Κούτρας, Ντουλαβέρης, Τόρα, Μώρος (67’ Φραγκάκης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΩΝΑ









H ΑΠΟΝΟΜΗ














Δεν υπάρχουν σχόλια: