Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

0 ΑΟΧ 0-0 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Λευκή ισοπαλία απ' τον δεύτερο

Με λευκή ισοπαλία αποχαιρέτησε ο ΑΟ Χαλκίς, τις εντός έδρας υποχρεώσεις του της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα της Χαλκίδας, ήρθε ισόπαλη με τον δεύτερο βαθμολογικά Παναργειακό, χθες, Κυριακή 24 Απριλίου, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, με σκορ 0-0. Ο ΑΟΧ κατάφερε να μη δεχθεί ούτε γκολ απ' τον Παναργειακό, ο οποίος κυνηγούσε μέχρι χθες τις τελευταίες ελπίδες ανόδου, τόσο στο εκτός έδρας όσο και στο χθεσινό εντός έδρας ματς. Η Σπάρτη νίκησε με 0-1 μέσα στο Λουτράκι και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου. Στους άλλους 2 ομίλους, Άρης και Αιγινιακός, ανεβαίνουν μαζί με τη Σπάρτη στη Football League, ενώ στον 4ο, ΟΦΗ και Φωστήρας, θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος, την μοναδική θέση ανόδου.

Ρεπορτάζ eviateam:
Την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς την είχε η Χαλκίδα στο 3', όταν ο Σταματάκος «χόρεψε» την αργίτικη άμυνα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη των φιλοξενούμενων κι αφού χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού κατέληξε κόρνερ. Έπειτα, ο Παναργειακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να διασπάσει τη χαλκιδέικη άμυνα κυρίως από τα πλάγια. Οι «λύκοι» δημιούργησαν τρεις φάσεις για γκολ, στο 4′ με τον Ετόφ, στο 19′ με τον Ευθυμιάδη και στο 22′ με τον Πότσι. Μέχρι εκείνο το σημείο η Χαλκίδα (αν εξαιρέσουμε τη φάση του Σταματάκου που προήλθε από ατομική ενέργεια) ήταν μέτρια έως …κακή και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Μετά το 30′ οι παίκτες του Σεροπιάν πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πλησιάσουν με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλά ούτε και ο Παναργειακός απείλησε ιδιαίτερα την «κυανόμαυρη» εστία, με τη Χαλκίδα να κλείνει τους χώρους, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Παντέλη.
Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά είχε καλύτερο ρυθμό, ειδικά από πλευράς Χαλκίδας που …ανέβασε στροφές και προσπάθησε με κάθετες πάσες να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα, η Χαλκίδα έγινε πιο πιεστική, με αποτέλεσμα ο Παναργειακός να κάνει το εύκολο λάθος, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγαίνουν στον κενό χώρο. Στο 61′ ο Σταματάκος έκανε «τσαφ» και δεν μπόρεσε να οπλίσει και να πυροβολήσει. Στο 71' ο Σεχολάρι βρέθηκε εντελώς μόνος του απέναντι από τον Ρίζο, αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σκοράρει (έχασε την μπάλα) .Στο 80′ χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΑΟΧ. Αρχικά ο Σπανός ξεχύθηκε στην επίθεση, έφτασε απέναντι από τον Ρίζο, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Άργους έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (στο 81′), η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά, αλλά και πάλι με τον Βαλκάνο η Χαλκίδα …βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ. Ο Βαλκάνος πέρασε τον Ρίζο, αλλά άνοιξε τη μπάλα κι όταν τη γύρισε στον Σταματάκο ο «πιστολέρο» μπλοκαρίστηκε από τρεις αμυντικούς που τον …περικύκλωσαν. Μία μεγάλη ευκαιρία όμως έχασε και ο Παναργειακός στο 91′ με τον Ετόφ να αστοχεί από τα δύο μέτρα.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Σεροπιάν): Ντουμάνης, Δημ. Στασινόπουλος, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Αχείμαστος, Καραμπάς, Σταματάκος (88' Λινάρδος), Βαλκάνος, Σεχολάρι (79' Σικαλιάς), Ντελέκος (71' Κόσουτιτς), Σπανός.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Παντέλης): Ρίζος, Λιόσης (83' Παντελής), Κολλαράς, Ηρακλής, Γκάβριτς, Πούτσι, Νικλητσιώτης (74' Τσόφλιος), Ευθυμιάδης (60' Μπούνας), Ετόφ, Κατιάγκα, Ρότα.

Τα εξ' αγωνιστικά στιγμιότυπα:
Πριν τη σέντρα δε, είναι ένας τύπος με σακάκι από τον Παναργειακό που κάτι «μουρμουρίζει» στους παίκτες του ΑΟΧ την ώρα που κάνουν προθέρμανση! Οι παίκτες του ΑΟΧ μόνο που δεν τον πλάκωσαν στο ξύλο! Ο ίδιος πρέπει να μανούριασε και στο ημίχρονο, ενώ μετά το τέλος είπε σ’ έναν Χαλκιδέο «η Χαλκίδα έφαγε ξύλο στη Σπάρτη». Και σένα τί σε νοιάζει ρε αν η Χαλκίδα έφαγε ξύλο στη Σπάρτη; (που δεν έφαγε)… 
Πάντως οι άνθρωποι στον πάγκο του Άργους …ενημερωνόντουσαν από τους φιλάθλους της Χαλκίδας (τους οργανωμένους που καθόντουσαν στο μικρό πέταλο του σταδίου) για την εξέλιξη του ματς Λουτράκι - Σπάρτη. Όταν μπήκαν μπροστά στο σκορ οι Σπαρτιάτες, οι φίλοι του ΑΟΧ φώναζαν «παιδιά, έβαλε γκολ η Σπάρτη, πάει το πρωτάθλημα, πάει η άνοδος, του χρόνου πάλι, καλό ταξίδι». Κοιτούσαν οι άλλοι από τον πάγκο. Επικές στιγμές.

Ντεμπούτο ο Γιώργος Λινάρδος
Το Ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΑΟ Χαλκίς, πραγματοποίησε ο Γιώργος Λινάρδος. Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Χαλκίς, είναι γιος του Χρήστου Λινάρδου, μέλος της διοίκησης, αλλά και παλιών διοικήσεων του ΑΟΧ, αλλά και φανατικός οπαδός της ομάδας της Χαλκίδας.
Ο Γιώργος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και είναι και αυτός φανατικός οπαδός από μικρό παιδί. Μάλιστα τον θυμόμαστε από 5 χρονών στο γήπεδο μαζί με τον πατέρα του να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα.
Ένας γνήσιος ΑΟΧΙΤΗΣ που χθες, 24 Απριλίου του 2016, αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα της Χαλκίδας και έκανε περήφανο τόσο τον εαυτό του, όσο και τον πατέρα του, αλλα και τον θείο του και αδερφό του Χρήστου Λινάρδου, Βαγγέλη Λινάρδο.  

Στο τέλος του αγώνα οι παίχτες του ΑΟΧ χειροκροτήθηκαν απ' τους φιλάθλους για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν αυτή τη δύσκολη χρονιά. Και γιατί οι παίχτες του ΑΟΧ να μη νιώθουν περήφανοι. Έριξαν τεσσάρα (4-0) στη πρωταθλήτρια Σπάρτη, ενώ στη ρεβάνς οι παίχτες του ΑΟΧ δέχθηκαν μόνο 1 γκολ (1-0) και αυτό απ' το πουθενά. Δεν έφαγαν ούτε γκολ απ' τον 2ο Παναργειακό, και μάλιστα τον κέρδισαν και 0-1 μέσα στο Άργος. Δεν έχασαν απ' τον 4ο Αιολικό, ενώ πήραν ισοπαλία μέσα στην έδρα του τρίτου Παναρκαδικού. Ο ΑΟΧ φέτος έχασε έδαφος από χαμηλά βαθμολογικές ομάδες, όπως η ήττα του Ηρακλή Ψαχνών αλλά και οι εντός και εκτός έδρας ήττα με τον Βύζα Μεγάρων.
Την τελευταία αγωνιστική, Κυριακή 8 Μαΐου, ο ΑΟ Χαλκίς θα ταξιδέψει στη Πελοπόννησο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ερμιονίδα, την οποία στον πρώτο γύρο, είχε κερδίσει με 3-0, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: