Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

0 TAMYNAΪΚΟΣ 1-0 ΑΟΧ: Πρώτο φιλικό με αδυναμίες που θα δουλευτούν

Ο Ταμυναϊκός και ο ΑΟ Χαλκίς διασταύρωσαν τα ξίφη τους, χθες, Σάββατο 20 Αυγούστου, στο "Τσαρπάλειο" γήπεδο του Αλιβερίου, με τη Χαλκίδα να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, αλλά να μην έχει ουσία. Στον αντίποδα, ο Ταμυναϊκός έπαιξε σφιχτά και αποτελεσματικά στην άμυνα και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Για τον Ταμυναϊκό, το χθεσινό, ήταν το δεύτερο φιλικό, ενώ για τον ΑΟ Χαλκίς το πρώτο, μετά από 15 μέρες σκληρής προετοιμασίας (με διπλές καθημερινές προπονήσεις).
Μετά το τέλος του αγώνα ο Τίμος Καβακάς δεν έψαξε δικαιολογίες (τουλάχιστον για την ήττα) υποστηρίζοντας ότι η ομάδα φανέρωσε ...αδυναμίες πάνω στις οποίες θα δουλέψει το προσεχές διάστημα, είπε ότι η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του, απέχει απ' αυτή που θέλει να παρουσιάσουν όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, ενώ ...προανήγγειλε και 3-4 μεταγραφές ποιοτικών και ...ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών.
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και ο ΑΟΧ (στο α' ημίχρονο), με τον Μπαμπανιώτη στην εστία, αριστερό μπακ τον Μήτκα, δεξιό μπακ τον Στεργιανό, στόπερ τους Νώνη και Τσατσαρή, στο κέντρο τους Εμέκα και Ντελέκο, στις πτέρυγες τους Σκαθαρούδη (δεξιά) και Νικολόπουλο (αριστερά) δεκάρι τον Πολίτη και φορ τον Καμίλ Κρολ που δεν φάνηκε καθόλου (όχι φυσικά ότι τροφοδοτήθηκε, πλην μιας φάσης στο 15' που αστόχησε εξ' επαφής -απέκρουσε ο Μπασινάς- ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πολίτη).
Για λογαριασμό του ΑΟΧ δοκιμάστηκαν και δύο παίκτες, ο Μολδαβός Σέρτζιο και ο Σβίγκος, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν θα αποκτηθούν ή όχι, με το "όχι" να φαντάζει ως η επικρατέστερη εκδοχή.
Στην επανάληψη ο Τίμος Καβακάς έριξε στη ...φιλική μάχη και τον Λουί Μπουσέ (δίπλα στον Κρολ), ο ΑΟΧ έδειξε να είναι πιο κινητικός και δραστήριος, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά η απόδοσή του -μέσες άκρες- μάλλον ...προβλημάτισε, παρά ικανοποίησε τους φιλάθλους του που "τραβήχτηκαν" μέχρι το Αλιβέρι.
Στην επανάληψη πέρασε και ο υπό δοκιμή Σέρτζιο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Λάμπρος Πολίτης πήγε δεξιά σ' ένα πιο καθαρό 4-4-2.
Στην πορεία έγιναν κι άλλες αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμούς, χρησιμοποιήθηκε και ο Τηλιόπουλος σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Πολίτης ξαναγύρισε στον άξονα, ο Κρολ πέρασε εκτός αγώνα κι έμεινε στην κορυφή μόνος του ο Λουί, ενώ στην άμυνα δοκιμάστηκε και το δίδυμο Καραμπάς - Γκιτσάλης -όταν ο Νώνης πέρασε κι αυτός εκτός αγωνιστικού χώρου- και ο Τσατσαρής ανέβηκε στα χαφ (εκεί, που τον γνωρίσαμε πέρυσι).
Ο ΑΟΧ κατά διαστήματα είχε αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας (με κύριο εκφραστή τον Πολίτη), για περίπου δέκα λεπτά (από το 60' έως το 70') απείλησε τον Ταμυναϊκό, αλλά είτε ο σταθερός Μπασινάς, είτε οι ...κακές τελικές του ΑΟΧ δεν επέτρεψαν στους "πρωτευουσιάνους" της Εύβοιας να παραβιάσουν την αλιβεριώτικη εστία.
Το βέβαιο είναι ότι ο ΑΟΧ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυσή τόσο στο κέντρο όσο και στις πτέρυγες, καθώς δεν μπόρεσε να πλαγιοκοπήσει με αξιώσεις τον αντίπαλό του, ενώ δεν πάτησε και δεν γέμισε και την αντίπαλη περιοχή.
Άτυχος στάθηκε ο ΑΟΧ και συγκεκριμένα ο Εμέκα. Ο Νιγηριανός τραυματίστηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Και βέβαια, ο Εμέκα φέτος αναμένεται να είναι ο "εγκέφαλος" του ΑΟΧ στον άξονα, επομένως και η απουσία του τόσο νωρίς από το σημερινό ματς, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ...ελαφρυντικά των Χαλκιδέων, αν πρέπει σώνει και καλά οι οπαδοί τους να τα βάψουν "μαύρα" για μία ήττα (που μπορεί να βγει σε ...καλό) στο πρώτο φιλικό.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κασομούλης, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων, καθώς και ο προπονητής της Ιστιαίας Θανάσης Γουρνάς (η Ιστιαία στις 28/8 θα αντιμετωπίσει τη Χαλκίδα στον τελικό του Super Cup, στο γήπεδο Ψαχνών). 

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (από Eviagoal)

  • Στο 15' η Χαλκίδα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κρολ πλάσαρε τετ-α-τετ με τον Μπασινά να σώζει την εστία του. 
  • Στο 23' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Κούρτης πάσαρε στον Σταμέλο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη 1-0.
  • Στο 35' δυνατό σουτ του Πολίτη απέκρουσε με τα πόδια ο Μπασινάς.
  • Στο 41' δυνατό σουτ του Ντελέκου έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Μπασινάς.
  • Στο 58' Εκτέλεση φάουλ του Καρατζά, ασθενή απόκρουση του Ντουμάνη και διώξιμο από τους αμυντικούς.
  • Στο 61' Νέα επέμβαση του Μπασινά σε πλασέ του Τσατσαρή.
  • Στο 65' σέντρα σουτ του Πολίτη έδιωξε αρχικά ο Μπασινάς, η μπάλα κατέληξε στον Τσατσαρή που πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Ντόβολης): Μπασινάς, Β. Αναστασίου (85' Μπάνος), Λύκος, Καρατζάς, Μάνος Αναστασίου, Κρόκος, Φωτιάς (60' Γ. Πέππας), Σταμέλος (70' Δήμου), Πιλάτης, Κούρτης (80' Μαρ. Λύκος), Κωνστάντιος (72' Σπ. Μαντασάς).
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Καβακάς): Μπαμπανιώτης (46' Ντουμάνης), Μήτκας (67' Γκιτσάλης), Στεργιανός (75' Σβήγκος), Τσατσαρής, Νώνης (55' Καραμπάς), Εμέκα (30' λ.τρ. Κορνελάτος), Ντελέκος, Νικολόπουλος (46' Λουί Μπεσού), Σκαθαρούδης (55' Σέρτζιο, 80' Μπασινάς), Πολίτης, Κρολ (63' Τηλιόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: