Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

0 ΑΟΧ: Η πρώτη του Παντέλη, παρελθόν ο Γεωργιάδης

Στο γήπεδο του Βασιλικού θα υποδεχτεί την Κυριακή (9/10), ώρα 4 μ.μ.) ο ΑΟ Χαλκίς τον Φωστήρα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα της Εύβοιας που θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρώτο "τρίποντο" της σεζόν.
Ο Τίμος Καβακάς -εδώ και λίγα 24ωρα- αποτελεί παρελθόν και τα ηνία του ΑΟΧ ανέλαβε ο γνωστός στους Χαλκιδέους φιλάθλους Νίκος Παντέλης, ο οποίος την τελευταία φορά που ήρθε στη Χαλκίδα ήταν σαν ...αντίπαλος του ΑΟΧ, όντας προπονητής του Παναργειακού (0-0, στο περσινό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής).
Ο Παντέλης έχει ένα ιδιαίτερο "δέσιμο" με την ομάδα, αλλά και με την πόλη της Χαλκίδας, ενώ χθες (6/10) το απόγευμα -ανήμερα των γενεθλίων του- έκανε την πρώτη του προπόνηση στο γήπεδο Αλεξάνδρου. Αναμφίβολα, μέσα σε δύο μέρες μέχρι το παιχνίδι με τον Φωστήρα δεν μπορεί να αλλάξει πολλά ...κακώς κείμενα.
Αυτό το οποίο ευελπιστεί να πετύχει σε πρώτη φάση είναι να τονώσει την ψυχολογία των παικτών ενόψει του δύσκολου ντέρμπι, αλλά για να έρθει η νίκη την Κυριακή, η Χαλκίδα καλείται να σκοράρει, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα στα τρία ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει, αλλά και στα περισσότερα φιλικά.

Κωδικός "Πατάμε περιοχή" ...και τρομερές ατάκες!
Ένα απ' τα ...κουσούρια που διαπίστωσε ο Παντέλης στη χθεσινή προπόνηση είναι ότι ο ΑΟΧ δεν πατάει εύκολα την αντίπαλη περιοχή.
Το ότι ο ΑΟΧ δεν σκοράρει δεν είναι ευθύνη μονάχα των επιθετικών (σ.σ. το βάρος έχει πέσει στον Κρολ), αλλά της γενικότερης λειτουργίας της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Παντέλης ζήτησε από τους παίκτες του -μεθαύριο- να παίξουν επιθετικά, να κινούνται διαρκώς στους κενούς χώρους, να τρέξουν και να πιέσουν της αντίπαλη ομάδα και φυσικά όπως προαναφέραμε να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός γκολ.
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν έλειψαν και οι γνωστές ατάκες του (φημίζεται για το παραπάνω), με την ...πρώτη να έχει να κάνει με την επιθετικότητα της ομάδας, πόσο μάλλον στις εντός έδρας αναμετρήσεις.
"Όταν θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου θα είμαστε επιφυλακτικοί και θα γυρνάμε την μπάλα πίσω. Με τον Φωστήρα καλούμαστε να παίξουμε επιθετικά και να δείξουμε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό..." ανέφερε στους ποδοσφαιριστές του ο Παντέλης.
Ακολούθησε και μία δεύτερη ατάκα με αποδέκτη τον Σκαθαρούδη. Ο δεξιός εξτρέμ του ΑΟΧ επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από τρεις «αντιπάλους» του με τον Παντέλη να ...διακόπτει τη φάση λέγοντας στον Σκαθαρούδη:
"Σκαθαρούδη τί ακριβώς θέλεις να κάνεις, για να καταλάβω..."
"Ατομική ενέργεια κόουτς" απάντησε ο "Σκάθα".
"Ούτε ο Μέσι στα ντουζένια του δεν θα περνούσε ανάμεσα από Μήτκα, Νόνη και Καραμπά. Εκτός αν αντί για ποδόσφαιρο παίξεις μπάσκετ και γίνεις Γκάλης, πάρεις την μπάλα με τα χέρια, κάνεις πίβοτ (!) και ...περάσεις" του ανταπάντησε ο Παντέλης.
Μία τρίτη ατάκα του Παντέλη ήρθε μέσα από τον τρόπο που "κουβαλάει" την μπάλα ο ΑΟΧ μέχρι να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, με τον 57χρονο τεχνικό να λέει χαρακτηριστικά: "Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι ...κίνηση. Αν δεν κάνετε κίνηση δεν θα κερδίσετε ούτε ...πλάγιο άουτ. Έτσι όπως παίζετε, γκολ δεν πρόκειται να βάλετε. Εκτός αν τρελαθούν οι Καραμπάς και Νόνης (σ.σ. οι δύο στόπερ) και καρφώσουν την μπάλα στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη".
Ο Παντέλης όμως στάθηκε ιδιαίτερα και στο κομμάτι της άμυνας αναφέροντας: "Κλείστε τους χώρους για να μην περνάει ούτε ...μπαλάκι του τένις", ενώ έδωσε ...ειδικές οδηγίες στον Εμέκα να συγκλίνει για να υποδέχεται και να ...σπάει την μπάλα.
Μάλιστα κάποια στιγμή που ...έπιασε τον Νιγηριανό σε ...λάθος θέση του φώναξε: "Εμέκα τί καιρό κάνει εκεί που είσαι; Έλα στο κέντρο σου είπα".

Παρελθόν ο Οδυσσέας Γεωργιάδης
Στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Φωστήρα ο Βαγγέλης Ντελέκος θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ η απουσία του από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Αμαλιάδα και Θήβα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Στον επερχόμενο αγώνα με τον Φωστήρα όμως, στην αποστολή δεν θα βρίσκεται και ο Οδυσσέας Γεωργιάδης (στη φωτό, αυτός που κοιτάει το φακό) που δεν πρόλαβε να έρθει κι ...έφυγε.
Ο Γεωργιάδης αποτελεί οριστικά παρελθόν από τη Χαλκίδα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΑΟΧ ο Γεωργιάδης ζήτησε να φύγει για ...οικογενειακούς λόγους (!), παίζοντας μόλις 20 λεπτά στο ντέρμπι με τη Θήβα στη Βοιωτία (μπήκε αλλαγή). Επίσης ...απών από την προπόνηση ήταν και ο Λάμπρος Πολίτης. Η Χαλκίδα παραμένει με μικρό ρόστερ, ο Παντέλης δεν έχει πολλές επιλογές και η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση μοιάζει να είναι επιτακτική.

Προπονήθηκε ο Μπαλού, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος ο Μπαλού
Ο Φάμπιο Μπαλού στον αγώνα με τη Θήβα έμεινε εκτός αποστολής, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στη χθεσινή προπόνηση έκανε ατομικό στην αρχή και στη συνέχεια πήρε μέρος στο διπλό της ομάδας και υπολογίζεται(;) από τον Παντέλη, αλλά σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμος.
Λογικά θα είναι στην αποστολή για το ματς της Κυριακής, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα ξεκινήσει απ' την αρχή ή αν ...επιστρατευτεί στο β' ημίχρονο, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Πάντως, μετά το τέλος της προπόνησης ο Νίκος Παντέλης μίλησε με τον Βραζιλιάνο άσσο (φωτό πάνω), προφανώς για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και για το κατά πόσο μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς της Κυριακής.

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη


Ο Παντέλης στη Χαλκίδα από LAMIASTARGR

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟ "ΣΤΕΚΙ" ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΑΟΧ
Μετά την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του ΑΟ Χαλκίς, ο Νίκος Παντέλης επισκέφτηκε το πάρκινγκ των αδερφών Λινάρδου (ο Χρήστος Λινάρδος είναι και στο ΔΣ του ΑΟΧ) και συζήτησε από κοντά με τους 2 φίλους και ιδιοκτήτες του Πάρκινγκ. Στο πάρκινγκ ήταν παρόντες και φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς (κάποιοι απ' αυτούς και πρώην διοικούντες) και έτσι είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά με το νέο προπονητή του ΑΟΧ αλλά παλιό γνώριμο για τους Χαλκιδέους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: