Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

0 ΑΓΕΧ: 2η νίκη, 74-61 την Αυλίδα

Μετά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Μάκαρου Άμφισσας πριν από 15 μέρες, αλλά και τη μεγάλη ήττα μέσα στην Ιτέα την προηγούμενη αγωνιστική (84-54) το σημερινό έργο της ΑΓΕΧ ήταν σαφώς δυσκολότερο απέναντι στην Αυλίδα, με την ομάδα του Βελισσαράκου όμως να δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης επικρατώντας με 74-61.
Αντίθετα, η Αυλίδα δείχνει να μην έχει βρει ακόμα τον καλό της εαυτό και η 3η ήττα σε 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είναι ένα άσχημο ρεκόρ για τη φιλόδοξη ομάδα του Τομαρά.
Η ΑΓΕΧ στηρίχτηκε στην πολύ καλή της άμυνα που ουσιαστικά τις έδωσε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.
Μετά την πρώτη περίοδο που οι γηπεδούχοι είχαν βάλει μόλις 9 πόντους, βρήκαν λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι και με πρωταγωνιστή τον Χαρατσή έφτασαν στην επικράτηση με +13, μια σημαντική διαφορά που μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Στην πρώτη περίοδο η ΑΓΕΧ δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση, αλλά κάτι ανάλογο συνέβη και με την Αυλίδα με το σκορ να είναι 9-10.
Από εκεί και έπειτα όμως ανέλαβε δράση για την ΑΓΕΧ ο Χαρατσής που τελείωσε τον αγώνα με ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος (30), δίνοντας στην ομάδα του Βελισσαράκου το προβάδισμα στο ημίχρονο με 34-25.
Η διαφορά στη συνέχεια έπαιζε σε αυτά τα επίπεδα, η Αυλίδα προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς κάτι που κατάφερε προσωρινά στη δ΄περίοδο όταν μείωσε ακόμα και στους 3 πόντους αλλά οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και πήραν στο τέλος μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη με 74-61.

Διαιτητές: Μασλατζίδης Ι.-Χατζής.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-10, 25-15, 12-13, 28-23.
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γ. Βελισσαράκος): Χαρατσής 30 (3), Μάρκος 10, Σταμέλος, Μακρύγιαννης 6, Μάμαλης 2, Αργυρίου, Σιδερίδης 8, Φωτητζόγλου 12, Βελισσαράκος 4, Κανάκης 2, Σαββόπουλος, Τσιλιγιάννης.
Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ (Η. Τομαράς): Γκολιάς 12 (2), Αλεξάνδρου, Σέφκας, Αχματιώτης 5 (1), Κατσούλας 12, Τσατσαρώνης, Αγγελής, Κωνσταντόπουλος 1, Σπύρου, Σολδάτος 7 (1), Σαμουρέλης 6, Βασιλείου 18 (2).

Ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του αλλά ασφαλώς και από το αποτέλεσμα ήταν ο κόουτς της ΑΓΕΧ Γιώργος Βελισσαράκος που σε δηλώσεις του αναφορικά για τη νίκη απέναντι στην Αυλίδα τόνισε χαρακτηριστικά: «Πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πέρα από τη βαθμολογική ανάκαμψη, θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη ως απάντηση στην αμφισβήτηση που είχαμε για τους εαυτούς μας μετά την τραγική ήττα στην Ιτέα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγωνιστική πειθαρχεία που είχαμε σε όλο το παιχνίδι. Οι παίκτες μου πραγματικά, δουλεύουν πολύ σκληρά ώστε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Με την Αυλίδα είχαμε σταθερότητα στο πλάνο μας και σωστή αντίδραση σε κάποια άσχημα διαστήματα. Συνεχίζουμε με στόχο να δημιουργήσουμε αγωνιστική ταυτότητα και να διαχειριστούμε τα θετικά στοιχεία του κάθε παίκτη. Τέλος να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους διαιτητές Ι. Μασλατζίδη και Χατζή για την πολύ καλή τους διαιτησία».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η αγ.)
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 71-57
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 52-73
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 82-72
ΜΑΚΑΡΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 50-65
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΜΩΛΟΣ 88-25
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ 74-61

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/11)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΜΩΛΟΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΣΚΑΣΕ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤ. 10
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 10
Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ 9
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 9
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 8
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 8
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 7
Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ 7
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒ. 6
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 6
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 5
ΜΩΛΟΣ 5 

Πηγή: eviabasket.gr

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






Δεν υπάρχουν σχόλια: