Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

0 ΑΓΕΧ: Έχασε το Χαλκιδέικο ντέρμπι απ' την ΑΕΕΠ με 74-60

Η Έξω Παναγίτσα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Χαλκίδας, κερδίζοντας την ΑΓΕΧ με 74-60, σε ένα ματς με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, με ένταση, πάθος στο παρκέ και γεμάτες εξέδρες στο κλειστό της Πειραϊκής! Η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΓΕΧ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε λύσεις στην επίθεση κυρίως με τον Χαρατσή και εκμεταλλεύτηκε παράλληλα την αστοχία των γηπεδούχων που ιδίως στην πρώτη περίοδο έχασαν τουλάχιστον 5 λέϊ-άπ!
Η ομάδα του Μιχαήλ πήρε το προβάδισμα στη 3η περίοδο, ξέφυγε ακόμα και με 10 πόντους βάζοντας κάποια σουτ από την περιφέρεια, με την ΑΓΕΧ να προσπαθεί και εν μέρει να καταφέρνει να επιστρέψει στο ματς, για να πάει στο τέλος το ντέρμπι στις βολές με την Έξω Παναγίτσα να διευρύνει το προβάδισμα στο τελικό +14. Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 34-34 με την ΑΓΕΧ να καταφέρνει να επιβάλει το ρυθμό της. Στη συνέχεια όμως η ΑΕΕΠ ήταν σαφώς καλύτερη, πήρε τη διαφορά ασφαλείας κερδίζοντας δίκαια με 74-60. Και οι δύο ομάδες πάντως φάνηκαν σαφώς επηρεασμένες από τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, δεν μπόρεσαν να βρουν καλό ρυθμό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα τα κλειστά γυμναστήρια ήταν ανοιχτά λόγω της κακοκαιρίας μόνο Πέμπτη και Παρασκευή.
Επίσης και οι δύο ομάδες έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το αντίστοιχο ντέρμπι του πρώτου γύρου. Αυτός όμως που ήταν σταθερή αξία, ήταν ο Μάρτιν Λαζαρίδης που με 27 πόντους έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι. Πολύ καλός αμυντικά πάνω στον Χαρατσή ο Τσίτσης και καθοριστικός στην επίθεση ο Χαρ.Μπέλλος. Θετική επανεμφάνιση για τους νικητές και του Δημήτρη Δέδε. Από την
ΑΓΕΧ ξεχώρισε αμυντικά ο Βελισσαράκος, ενώ το σκορ τράβηξε για μια ακόμα φορά ο Χαρατσής.


Ο Γιώργος Βελισσαράκος στάθηκε στο μεγάλο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος που όπως είπε μπορεί να διαλύσει ομάδες που δεν έχουν επαγγελματική βάση. Για τον αγώνα, τόνισε πως η ΑΓΕΧ δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της και δεν εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο το σημείο που θα μπορούσε να είχε πάρει μια σημαντική διαφορά στο σκορ.
«Συνηθίζω να λέω πως οι διακοπές διαλύουν τις ομάδες εκτός αν υπάρχει επαγγελματική βάση και λειτουργία. Αυτή η αποχή από προπονήσεις και παιχνίδια θεωρώ ότι ήταν η αιτία της έλλειψης πειθαρχίας των παικτών μου στους κανόνες του παιχνιδιού με αποτέλεσμα πολλές κακές επιλογές στην επίθεση που βέβαια πάντα τις πληρώνεις στην άμυνα. Για να κερδίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχεις διάρκεια στην καλή απόδοση. Δεν εκμεταλλευτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο φάσεις που ήμασταν μόνοι μας με το καλάθι (πολλά άστοχα λέϊ-απ) καθώς και επιθέσεις με παραπάνω παίκτες ώστε να κάνουμε μια καλή διαφορά, υπέρ μας, στο σκορ. Αντιθέτως, τρία αβίαστα διαδοχικά λάθη στα 50» δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου και η Παναγίτσα με ένα 6-0 έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας με αποτέλεσμα το τελικό σκορ. Η Παναγίτσα με πολύ έμπειρους και ικανούς παίκτες, ο Λαζαρίδης είναι πολυτέλεια στο πρωτάθλημα, και σας αθλητής και για το ήθος του, κέρδισε δίκαια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας σε κάθε παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον κόουτς Μιχαήλ και στους παίκτες της Παναγίτσας, αλλά και τους διαιτητές Κάλφα και Σοφόπουλο που ήταν πολύ καλοί».

Διαιτητές: Κάλφα-Σοφόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 34-34, 54-49, 74-60.
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Μιχαήλ-Τοσούνης): Καρυστινός 3, Δέδες 10, Μπλέτσας, Μπέλλος Χαρ. 13 (2), Τσίτσης, Κωνσταντίνου 9, Σαράπης, Μαντζάκος, Μπέλλος Νικ., Λαζαρίδης 27 (1), Μαλακασιώτης, Κουτσογιάννης 12 (1).
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος): Χαρατσής 19 (3), Σταμέλος, Μπεληγιάννης 4, Μακρύγιαννης 4, Μάμαλης 7, Αργυρίου 4, Σιδερίδης 3 (1), Φωτητζόγλου 9, Βελισσαράκος 10, Κανάκης, Σαββόπουλος.


Παναγίτσα-Α.Γ.Ε. Χαλκίδας 74-60 από LAMIASTARGR

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ 49-37
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ 75-77
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 56-75
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΜΩΛΟΣ 96-48
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 57-54
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 74-60

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/1)
Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ
ΜΩΛΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ
ΜΑΚΑΡΟΣ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΣΚΑΣΕ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 24
ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22
ΓΣ ΙΤΕΑΣ 21
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 20
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 19
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 19
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 19
ΓΣ ΑΥΛΙΔΑΣ 17
ΜΑΚΑΡΟΣ 16
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 14
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 13
ΜΩΛΟΣ 12

ΣΚΟΡΕΡΣ
1. Συριστρατίδης (Μαλεσίνα) 253
2. Δάρρας (Προοδευτική) 244
3. Λαζαρίδης (Παναγίτσα) 228
4. Νασάκης (Μάκαρος) 206
5. Χαρατσής (ΑΓΕΧ) 203
6. Γκόλιας (Άρης Θήβας) 201
7. Γεωργαντάς (Γ.Σ.Ιτέας) 194
8. Κατσούλας (Γ.Σ.Αυλίδας) 187
9. Χατζηστάμου (Μάκαρος) 186
10. Μητρόπουλος (Τελεθριακός) 171
11. Γρηγοράκης (Ερμής Σχηματαρίου) 168
12. Τριανταφύλλου (Τελεθριακός) 163

Πηγή: eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: