Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

0 Σ. ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΣ: Αναμνήσεις και δηλώσεις πριν το ματς με Παναχαϊκή

Ο Σταύρος Μαστραντωνάς (αριστερά) σημειώνει το γκολ του ΑΟΧ
στο ματς του 1982. Πίσω η κατάμεστη μεγάλη εξέδρα του Σταδίου,
που τώρα δεν υπάρχει.
Την Κυριακή (8/1) ο ΑΟ Χαλκίς παίζει (...καιρού θέλοντος) στην Πάτρα με την Παναχαϊκή και ο παλαίμαχος άσος του ΑΟΧ Σταύρος Μαστραντωνάς θυμήθηκε ένα σπουδαίο παιχνίδι με την ισχυρή τότε πατρινή ομάδα, τη σεζόν 1981-82 που η ομάδα της Χαλκίδας διακρινόταν στη Β' Εθνική.
Συγκεκριμένα ήταν στις 9 Μαίου του 1982 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.
Με τη διαφορά ότι εκείνο το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στη Χαλκίδα, ενώ το επερχόμενο ματς θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.
Οι Πατρινοί είχαν προηγηθεί με 1-0 στο 16' με γκολ του Χαρδαλιά. Ο Μαστραντωνάς ισοφάρισε σε 1-1 στο 24' και ο Χρήστος Παναγιωτίδης στο 66' έγραψε το 2-1.
Σ' εκείνο το ματς είχε αποβληθεί ο Τάσος Ταυταρίδης, απ' τους κορυφαίους της αναμέτρησης ήταν ο νυν προπονητής της Θήβας Γιώργος Λάμπρου, ενώ προπονητής της χαλκιδέικης ομάδας ήταν ο αείμνηστος Κώστας Λινοξυλάκης.
Ο Σταύρος Μαστραντωνάς μιλώντας στο egnomi.gr για το παιχνίδι του 1982 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα μεγάλο και δυνατό ντέρμπι. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά όμως, είναι το γεμάτο γήπεδο. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο».
Να σημειώσουμε ότι είχαν κοπεί 6.192 εισιτήρια, αλλά στις κερκίδες του Δημ. Σταδίου βρισκόταν πολύ περισσότερος κόσμος.
Ο Σταύρος Μαστραντωνάς βέβαια αναφέρθηκε και στο «παρόν» του ΑΟ Χαλκίς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μία χρονιά που οι στόχοι έχουν χαθεί εδώ και καιρό. Η Χαλκίδα κατά 95% βέβαια είναι σωμένη. Σίγουρα χρειάζεται βαθμούς και πρέπει να είναι προσεκτική. Λογικά θα πέσει ή το Λουτράκι ή το Άργος. Αν η Χαλκίδα εξασφαλίσει την παραμονή της, θα πρέπει να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, όπως οι Μπασινάς, Λινάρδος κ.α. Για να διαπιστώσουν και οι υπεύθυνοι αν μπορούν να υπολογίζουν σ' αυτά τα παιδιά για την επόμενη σεζόν. Άρα λοιπόν, ναι μεν είναι μία χρονιά «χαμένη», αλλά παράλληλα και ...δημιουργική για το ...αύριο. Αν η διοίκηση λειτουργήσει διαφορετικά απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια, η Χαλκίδα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι».
Όσον αφορά την επιστροφή του Αλέξανδρου Βαλκάνου στον ΑΟΧ, ο Μαστραντωνάς αρκέστηκε στο ότι «είναι μία καλή λύση γιατί είναι ένας μαχητικός και αγωνιστικός παίκτης. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, άλλωστε τον ξέρουμε τον Βαλκάνο».

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: