Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

0 ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΜΕ 17 Η FL, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ΑΟ Χαλκίς, ΑΕ Καραϊσκάκη, αλλά και την πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας για την απόφαση της Football League για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 17 ομάδες.
Όπως αναφέρει το Διαιτητικό Δικαστήριο ισχύει ο ΚΑΠ του 2016 κάτι που σημαίνει δεν προβλέπεται συμπλήρωση της κενής θέσης στη Football League ενώ και η έλλειψη αδειοδότησης του Ηρακλή, της Βέροιας, του Αχαρναϊκού, του Πανσερραϊκού και τη Αναγέννησης Καρδίτσας δεν επηρεάζει τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.
«Δικαίωμα δηλώσεως συμμετοχής μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν είναι η προηγούμενη αδειοδότησή της, αλλά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Οι συνέπειες που υφίστανται οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, αφορούν σε περιορισμούς στις μετεγγραφές που μπορούν να πραγματοποιήσουν, καθώς και σε επανεγγραφές ποδοσφαιριστών, που αποτελούν μέτρα ανεκτά χωρίς να αποκλείουν από τη συμμετοχή αυτών στα πρωταθλήματα που ορίζονται με τις προκηρύξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Έτσι, οι προσφυγές έπεσαν στο κενό και το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 17 ομάδες.
Επομένως το Διαιτητικό άναψε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή ομάδων χωρίς αδειοδότηση στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League και για μια ακόμα φορά υποστηρίζει ότι η κενή θέση στο πρωτάθλημα της Football League δεν μπορεί να προσβληθεί.
Ωστόσο, ο «γηραιός» έχει άλλα θέματα να λύσει, καθώς οι παίκτες και ο Μίλος Κόστιτς έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν, αν δεν εξασφαλιστεί η απαραίτητη φορολογική ενημερότητα.
Ως εκ τούτου, οι τρεις ομάδες παραιτήθηκαν από την προσφυγή τους και θα επανέλθουν ότι ξεκινήσει η συζήτηση για τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY
(άρθρο 77 Ν. 2725 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)
Ανδρ. Παπανδρέου 37 15180 Μαρούσι, τηλ: 213.131.6130 - 213.131.6162 fax :213.131.6617

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(31.08.17 ώρα 14:00)


  1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του ν. 2725/99 στις KAE. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
    ΚΑΕ Ρέθυμνο
    ΚΑΕ ΠΑΟΚ
  2. Κλήση προς διόρθωση των από 24.11.2016 αποφάσεων της Ε.Ε.Α., που αφορούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ –ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ –ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
  3. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Αίτηση των σωματείων Γ.Σ. Δόξα Δράμας, Α.Ο. Χαλκίδα, Α.Ε. Καραϊσκάκης και Α.Ο. Ιωνικός προς την Ε.Ε.Α. περί παροχής εγγράφων κατάπτωσης εγγυητικών επιστολών των αναφερομένων στην αίτηση ομάδων.
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Ζώης

Δεν υπάρχουν σχόλια: