Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

0 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΓΙΑ Β' ΕΘΝΙΚΗ

Όπως και αν το δει κανείς, ο ομάδα της Χαλκίδας, βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η συγκυρία αυτή έρχεται σε μια άκρως σημειολογική στιγμή για την ιστορία των "νερατζούρι", οι οποίοι γιορτάζουν 50 χρόνια ζωής και τι καλύτερο από το να πραγματοποιηθούν τα... μεθεόρτια στα γήπεδα της Β' Εθνικής. 
Δεν χρειάζεται -παρά μια πρόχειρη ματιά- για να διαπιστώσει κανείς ότι στο διάβα αυτών των πέντε δεκαετιών, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για την ιστορικότερη ομάδα του Νομού Ευβοίας. Ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, ο σύλλογος πέρασε αμέτρητες φορές από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπαλιν. Κι όμως, η αντοχή που επέδειξε ο ΑΟΧ τον κατατάσσουν, δίχως αμφιβολία στις λεγόμενες "εφτάψυχες" ομάδες. Η διαδρομή μεταξύ του Τοπικού και της Γ' Εθνικής πραγματοποιήθηκε ουκ ολίγες φορές. Η επανάληψη του "ψυχοφθόρου" ασανσέρ από τα τοπικά στις Εθνικές κατηγορίες απέδειξε την ατσάλινη κράση του συλλόγου, κουράζοντας όμως την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού της πόλης, που έβλεπε (από κάποιο σημείο και έπειτα) με περισσή καχυποψία κάθε νέα προσπάθεια αναγέννησης. 
Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον, αυτό που απασχολεί όλους όσους νοιάζονται -εμπράκτως μα και νοητά- την ομάδα, είναι η χρυσή ευκαιρία για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Μιας ευκαιρίας που δεν παρουσιάζεται συχνά, ούτε αποτελεί δείκτη "καλοτυχίας" για τους νερατζούρι, οι οποίοι δεν ευθύνονται στο ελάχιστο για την αδυναμία των θεσμών αλλά και των ομάδων να παρουσιάσουν ένα υγιές αποτέλεσμα, ώστε να κυλήσει ομαλά η επικείμενη διοργάνωση. Ο ΑΟΧ έκανε το καθήκον του, τερμάτισε πέρσι σε θέση ισχύος, οσμιζόμενος τις ραγδαίες εξελίξεις. 
Πλέον, όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις της διοίκησης, η οποία, βάσει της πρώτης αντίδρασης της, κατέθεσε την εγγυητική ύψους 300.000 ευρώ, αναμένοντας τους τρεις υπόλοιπους δευτεραθλητές. Η παρουσία της Δόξας Δράμας στη διαδικασία είναι δεδομένη. Αντίθετα, για τον Ιωνικό και τον Καραϊσκάκη, δύσκολα θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Κατά πάσα πιθανότητα, το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Β' Εθνική θα έχει δύο μνηστήρες έτοιμους προς... αρπαγή και εξαργύρωση (ΑΟ Χαλκίς, Δόξα Δράμας). Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τίποτε δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο. 
Κρατάμε τις ενδείξεις, τα... σημάδια των καιρών και προετοιμαζόμαστε για την έλευση μιας από τις ιστορικότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του ΑΟΧ, αλλά και του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Εν τέλει, ό,τι κι αν γίνει στο τέλος, το πρώτο συν για τον ΑΟΧ στην όλη υπόθεση είναι η επιμονή και οι μεθοδικές κινήσεις των εμπλεκομένων, ώστε ο σύλλογος να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο μεγάλο ραντεβού...

Κώστας Κουτσαυλής
chalkidafans3.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: