Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

0 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΟΧ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ενώ στις 31/8 συζητείται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η καταγγελία που υπέβαλαν τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής (Δόξα Δράμας, Χαλκίδα και Καραϊσκάκης) κατά των ΠΑΕ της Football League που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, υποστηρίζοντας ότι αφού δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Super League δεν μπορούν να αγωνιστούν σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, το Διαιτητικό Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφαση της προσφυγής των δύο ομάδων κατά της απόφαση της Football League να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 17 ομάδες υποστηρίζει ότι α) ισχύει ο ΚΑΠ του 2016 και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η συμπλήρωση της κενής θέση στη Football League και β) οι ομάδες που δεν έχουν λάβει «άδεια συμμετοχής» όπως ο Ηρακλής ή Βέροια κ.α. μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League.
Όσον αφορά στο θέμα των μη αδειοδοτημένων ομάδων το σκεπτικό του Διατητικού Δικαστηρίου αναφέρει: «Ως προϋπόθεση για το δικαίωμα δηλώσεως συμμετοχής μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν είναι η προηγούμενη αδειοδότησή της, αλλά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Οι συνέπειες που υφίστανται οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, αφορούν σε περιορισμούς στις μετεγγραφές που μπορούν να πραγματοποιήσουν, καθώς και σε επανεγγραφές ποδοσφαιριστών, που αποτελούν μέτρα ανεκτά χωρίς να αποκλείουν από τη συμμετοχή αυτών στα πρωταθλήματα που ορίζονται με τις προκηρύξεις».
Η Χαλκίδα θεωρεί «εσφαλμένη» την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και με αίτησή της ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ, ζητεί ν’ αποβληθούν από το πρωάθλημα της Football League συγκεκριμένες μη αδειοδοτηθεισες ομάδες (σ.σ. Ηρακλής, Βέροια κ.α.).

Η αίτηση της Χαλκίδας αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Πρώτα απ ‘όλα σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και σας ευχόμαστε μια διοίκηση εποικοδομητική για το ποδόσφαιρο μας, αρχής γενομένης, ευελπιστούμε από το φλέγον θέμα της αναπλήρωσης των ομάδων της Β Εθνικής.
ΕΠΕΙΔΗ μόλις σήμερα μας κοινοποιήθηκε το σκεπτικό της υπ’ αριθμ. 87 /2017 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ επί της προσφυγής μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε σε συνέχεια της εξώδικης διαμαρτυρίας μας τις εξής παραλείψεις και αντιφάσεις απέναντι στο καταστατικό και στους κανονισμούς:

  1. Και αυτή η απόφαση, όπως άλλωστε αναμενόταν, ακολούθησε την εσφαλμένη πεπατημένη νομική οδό της προηγούμενης, καθώς δέχθηκε την αναλογική εφαρμογή της διάταξης 4 παρ. 4 του ΚΑΠ 2016, αγνοώντας το γεγονός του εντελώς διαφορετικού συστήματος διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που διεξάγεται σε 4 αυτοτελείς ομίλους με ανεξάρτητες βαθμολογίες από το πρωτάθλημα της Β Εθνικής που διεξάγεται με έναν όμιλο και μία ενιαία βαθμολογία.
    Επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναλογικά αυτή η διάταξη για την αναπλήρωση της 18ης ομάδας, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν τα κριτήρια που θα καθορίσουν ποιες είναι οι 6 δικαιούχες από τις 8 ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση στους 4 ομίλους.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4ΠΑΡ.5 ΤΟΥ ΚΑΠ 2017, ΟΠΩΣ ΈΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΠΔΕ.
  2. Όμως η απόφαση υποπίπτει σε ένα ακόμα χονδροειδές σφάλμα ως προς την κρίση της στο θέμα της αναπλήρωσης των μη αδειοδοτηθείσων ομάδων, καθώς επιμένοντας στον ΚΑΠ 2016 αποκλείει την αυτοδίκαιη αναπλήρωση τους από τους δευτεραθλητές, όπως επιτάσσει ο ΚΑΠ 2017 επικαλούμενο δήθεν έλλειψη διάταξης άλλου υπερισχύοντος κανόνα δικαίου.
    Συγκεκριμένα παρότι δέχεται το καταστατικό ως ανώτατη κανονιστικη πηγή, δεν διστάζει να το παραβιάσει αγνοώντας την διάταξη του άρθρου 73 που ρητά επιτάσσει οτι ΚΑΜΙΑ ΠΑΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΆ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
  3. Αυτη η διάταξη ισχύει άμεσα και δεν εξαρτάται ούτε από τον παλιό, ούτε από τον νέο ΚΑΠ και συμβαδίζει απόλυτα με τις αποφάσεις των Επιτροπών Αδειοδότησης.
  4. Επομένως σφάλλει το Διαιτητικό όταν θεωρεί ως μόνη ποινή τον περιορισμό των μεταγραφών και αντιφάσκει με την απόφαση που εξέδωσε για τον Ηρακλή, τον οποίο και υποβίβασε δικαίως.

ΣΑΣ καλούμε λοιπόν για τελευταία φορά να ερμηνεύσατε τους κανονισμούς ορθά, να εφαρμόσετε το καταστατικό και τον νέο ΚΑΠ παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και αποβάλλοντας συγκεκριμένες μη αδειοδοτηθείσες ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι αρχής γενομένης από αύριο πολλές από αυτές δεν θα διαθέτουν το πιστοποιητικό της ΕΕΑ.

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: