Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

0 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ (2003)

Σαν σήμερα, 15 χρόνια πριν, Σάββατο 21 Ιουνίου του 2003, ο ΑΟ Χαλκίς έδινε μπαράζ ανόδου για την άνοδο στη Γ' Εθνική με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, στη Λιβαδειά. Ο αγώνας μπορεί να ήρθε 5-2 υπέρ του Ηλυσιακού, αλλά όσοι θυμούνται αυτοί την εκδρομή δεν θα την ξεχάσουν. 
Πάνω από 5000 φίλαθλοι έδωσαν το παρόν στο γήπεδο της Λιβαδειάς, ενώ περίπου 1000 ήταν του Ηλυσιακού. 
Ο ΑΟΧ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ηλυσιακό του Γιώργου Δώνη και έχασε με 5-2. Ο αγώνας ήταν να γίνει στην Πάτρα αλλά άλλαξαν την έδρα λόγο απόστασης και των 2 ομάδων.
Όσοι θυμούνται αυτή την εκδρομή θα θυμούνται τους χιλιάδες φιλάθλους που είχαν μαζευτεί στα αγάλματα της παραλίας της Χαλκίδας. Εκεί όπου χιλιάδες αμάξια ξεκινούσαν για τη Λιβαδεια και σταμάταγαν παίρνοντας γνωστούς. Τα 10 πούλμαν των οργανωμένων που ξεκίνησαν και πήγαιναν το ένα πίσω απ' το άλλο με προορισμό τη Λιβαδειά. Την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Χαλκίδας, που θύμιζε Ευρωπαϊκό αγώνα. 
Στον αγώνα ο ΑΟΧ προηγήθηκε στο 10' με γκολ του Μάνεση. Στο 32' ο Καμπάς ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ηλυσιακό με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 34 ο Μπανιάς έδωσε το προβάδισμα για τον Ηλυσιακό. Στο 57 ο Κρίθης με πέναλτι, ισοφάρισε για την ομάδα της Χαλκίδας. Ο ΑΟΧ άντεξε μέχρι το 77' όπου με κεφαλιά ο Καμπάς έδωσε προβάδισμα στον Ηλυσιακό. 3 λεπτά μετά ο Καρύδης με κεφαλιά έκανε το 4-2 για τον Ηλυσιακό. Την νίκη σφράγισε ο Στουρνάρης στο 90', από σέντρα του Μεντάν, ο οποίος κρέμασε τον τερματοφύλακα της Χαλκίδας και έκανε το τελικό 5-2.
Αρκετοί φίλαθλοι ήταν πίσω απ' τον πάγκο του Ηλυσιακού και "στολίζαν" τον Γιώργο Δώνη και εκείνος μετά το 5-2. χαιρέτησε ειρωνικά την εξέδρα της Χαλκίδας. 
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ι. Ευθυμιάδης (Δράμας), με βοηθούς τους Δ. Παπαδόπουλος (Θεσ/νίκης) και Α. Οφίδης (Πιερίας). Η διαιτησία στον αγώνα δεν ήταν από της καλύτερες, ενώ ο συγκεκριμένος είχε διαιτητεύσει την ίδια σεζόν το Παναθηναϊκός 1-1 Ολυμπιακός, που μετά την λήξη του αγώνα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν.
Αν και ο ΑΟΧ έχασε με 5-2, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και δεύτερα μπαράζ, όπου εν τέλη η ομάδα της Χαλκίδα, προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική κατηγορία. 


ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια: