Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΒΑΝΤΕΣ HOCKEY CLUB


Η ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΪ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Οι Άβαντες σαν ομάδα δημιουργήθηκαν το 1984 από τον Νίκο Πολυχρονίδη στην Χαλκίδα. Η ομάδα και οι παίκτες είχαν σαν έδρα την Χαλκίδα μέχρι το 1993 που έκλεισε και το μοναδικό παγοδρόμιο (200τμ) που υπήρχε στην πόλη.
Από τότε και μέχρι το 2003 οι προσπάθειες των αθλητών να διατηρήσουν την ομάδα ή
ταν πολύ δύσκολη χωρίς παγοδρόμιο και χωρίς την παραμικρή βοήθεια της ομοσπονδίας παγοδρομιών.
Ο Γιάννης Ιωάννου, ο παλιότερος παίχτης της ομάδας, διέλυσε την ομάδα και μετέφερε την έδρα στην Αθήνα όπου υπήρχε παγοδρόμιο, κουβαλώντας το βάρος της επανασυγκρότησης καινούργιας ομάδας. Μετά από πολύ κόπο και προσωπικό χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη φουρνιά καινούργιων παιχτών της ομάδας. Από το 2003 μέχρι σήμερα η ομάδα λειτουργεί με βάση τα ευρωπαικά πρότυπα του χόκει σε όλους τους τομείς, παρ 'όλες τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν λόγω της έλλειψης παγοδρομίου , αφού το 2003 έκλεισε και το τελευταίο που υπήρχε , και το βασικότερο λόγω έλειψης οικονομικών πόρων.
Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι εν έτη 2009, χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια η ομάδα ''λειτουργεί'', με το οικονομικό βάρος να έχει πέσει στις πλάτες των
αθλητών.



Η ομάδα χόκεϊ "ΑΒΑΝΤΕΣ" αν και εδρεύουν σήμερα στην Αθήνα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ήταν ομάδα της Χαλκίδας. Γι αυτό λοιπόν εμείς θα είμαστε δίπλα σε αυτή την ομάδα και να έχουμε κάποια νέα. Η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Χόκεϊ της Ελλάδας και φέτος τερμάτισαν στην 3η θέση.

Για να μάθετε πληροφορίες και νέα για την ομάδα μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://www.avanteshockey.com/.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ


1984-1989


1990-93


2003-06


2007-08


2008-09