Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οποιοσδήποτε φίλαθλος μιας μεγάλης επαρχιακής ομάδας θα απορούσε καθώς θα έβλεπε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο αλλά και το πως κάποιοι συμπεριφέρονται στον ΑΟ Χαλκίς. Μία ιστορική ομάδα που δόξασε ουκ ο'λίγες φορές την Χαλκίδα και την Εύβοια, κάποιοι από την ίδια πόλη, από τον ίδιο νομό, την θεωρούν ως τον χειρότερο αντίπαλο. Λασπολογίες εις βάρος των νερατζούρροι αλλά και ευθύνες που ρίχνουν σε διοίκηση και φιλάθλους, είναι κάποια πράγματα που τα βλέπουμε καθημερινά και δεν μιλάμε. Σήμερα όμως έσπασε η οργή μας. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πόσες επιθέσεις έχει δεχτεί ο ΑΟ Χαλκίς, αλλά και τις επιθέσεις που έχουν κάνει στην διοίκηση μέχρι και στους φιλάθλους.

Ο ΑΟΧ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;
Ζούμε στην πραγματικότητα και αυτό που βλέπουμε είναι ότι με την απομάκρυνση του ΑΟ Χαλκίς από τις μεγάλες κατηγορίες, το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο έχει πάρει την κάτω βόλτα. Παρόλα αυτά διανοητικά καθυστερημένοι και άσχετοι με το ποδόσφαιρο έχουν την γνώμη πως ο ΑΟΧ διέλυσε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο. 5 χρόνια ο ΑΟ Χαλκίς παιδεύεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Γιατί καμία ομαδάρα της Εύβοιας δεν έχει πάει έστω και μία Γ' Εθνική. Γιατί λοιπόν τα ρίχνουν όλοι στον ΑΟ Χαλκίς όταν όλοι οι άλλοι είναι ανίκανοι να ανέβουν έστω στην Γ' Εθνική (με εξαίρεση την φετινή προσπάθεια των Ψαχνών);

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΗΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΟΧ
Ο Λήλας Βασιλικού δεν άντεξε να μείνει στην Γ' Εθνική και οι ίδιοι οι διοικούντες του Λήλα, ζήτησαν συγχώνευση με τον ΑΟ Χαλκίς. Γιατί το έκανε αυτό ο τότε πρόεδρος του Λήλα, Αγραφιώτης, ο οποίος είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι θέλει να φέρει την ομάδα στην Χαλκίδα για να έχει περισσότερο κόσμο. Επειδή δεν είχε κόσμο το Βασιλικό ήθελαν να ρθουν Χαλκίδα. Και πάλι κάποιοι λένε πως ο ΑΟ Χαλκίς φταίει. Τι δουλειά έχει ο ΑΟ Χαλκίς όταν την ίδια αγωνιστική περίοδο που η Χαλκίδα/Λήλας ήταν στην Γ' Εθνική, ο ΑΟΧ αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η "ΑΣΧΕΤΗ" ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Όλοι του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου έχουν πάρει το χάρισμα να είναι αλάνθαστοι. Όλοι οι μεγαλοπαράγοντες που έχουν μία ομάδα στο Α' Τοπικό και την θεωρούν και ιστορικοί ομάδα. Γιατί κανένας από αυτούς τους μεγαλοπαράγοντες δεν έχει πάρει την ομάδα να την πάει ψηλά; Κι όλοι τα βάζουν με την διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς λέγοντας σε αυτούς ότι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Αυτοί όμως οι άσχετοι με όλη την καλοσύνη τους χωρίς να έχουν στο μυαλό τους να φάνε λεφτά, έχουν όραμα και τα έδωσαν όλα για να πάει η ομάδα ψηλά. Αλλά όταν έχεις αντίπαλο όλη την Εύβοια τότε και ο πιο δυνατός λυγίζει. Αυτή η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς που είχε το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη, είναι η μόνη διοίκηση που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και η μόνη διοίκηση που κατάφερε με την "ασχετοσύνη" της όπως λένε, να φτάσει τον ΑΟΧ στην πρώτη θέση του Α' Τοπικού, αφήνοντας υποτιθέμενου αλάνθαστους παράγοντες να κοιτάνε την πλάτη του ΑΟΧ. Είναι εύκολο να γελάς με το στιγμιαίο πρόβλημα του γείτονα σου όταν το δικό σου παραμένει για χρόνια. Καλύτερα όμως δεύτερος και τίμιος, παρά πρώτος με αγορασμένο πρωτάθλημα.

Ο ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Όταν μία ομάδα δεν έχει πολύ κόσμο σε ένα παιχνίδι ποιος φταίει; Οι λιγοστοί φίλαθλοι που παρευρίσκονται η οι υπόλοιποι που δεν ήρθαν; Κι όμως εδώ στην Εύβοια το ακούσαμε κι αυτό. Τα βάζουν με τους λίγους που πατάνε στο γήπεδο και αποκαλούν πραγματικούς φίλαθλους αυτούς που δεν έρχονται. Ο ΑΟ Χαλκίς, ιστορική ομάδα της Ελλάδος, αγωνίζεται στο τοπικό και λογικό να μην έχει τον κόσμο που είχε. Αλλά η όποια προσπάθεια γίνεται να μαζευτεί κόσμος από μερίδα φιλάθλους είναι καταδικαστικη για μερικούς ψευτοφιλάθλους ευβοϊκών ομάδων που υπηρετούν τις μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες και για ρουφιάνους δημοσιογράφους που πάνε όπου πέφτει το ευρώ. Ποια ομάδα λοιπόν φέτος είχε περισσότερο κόσμο από τον ΑΟ Χαλκίς; Επειδή γεμίζουν κάποιοι ένα γήπεδο 100 θέσεων δεν σημάνει ότι έχουν περισσότερο κόσμο επειδή συγκρίνουν φωτογραφίες από τους φιλάθλους της Χαλκίδα που έχουν έδρα ένα στάδιο χωρητικότητας 3000 θέσεων. Που για μας αυτός είναι λίγος και το παραδεχόμαστε. Αλλά από αυτούς περισσότερς. Γιατί εμείς είμαστε τουλάχιστον 3 κατηγορίες κάτω από εκεί που έπρεπε να είμαστε και έχουμε έδρα χωρητικότητας 3000 θέσεων. Ενώ αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη κατηγορία της ιστορίας τους πάλι δεν μπορούν να γεμίσουν γήπεδα με 100 και 200 θέσεις. Αυτοί τι να συγκριθούν με εμάς. Για να μας πουν ποια είναι τα πανό τους; Ποια τα συνθήματα τους που μόνο Κύμη και Λήλας με την Χαλκίδα λέγαν συνθήματα ενώ εμείς σε κάθε αγώνα. Ας μας πουν σε πόσα εκτός έχουν πάει που ποτέ δεν είναι πάνω από 20 (μαζί πάντα με τους διοικούντες).

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Προσπαθούν να μας πουν χούλιγκανς και υβριστές. Επίθετα που αν τα άκουγαν άλλοι φίλαθλοι άλλων επαρχιακών ομάδων θα γέλαγαν. Επικεντρώνονται στην πιο αστεία ύβρης που θα πούμε και θα το κάνουν θέμα όταν οι άλλοι μας αραδιάζουν σοβαρές βωμολοχίες με μάνες και οικογένειες και όταν οι άλλοι απειλούν με ζωές. Κανείς δεν ασχολήθηκε στην ζούγκλα που βιώσαμε σε Ωρεούς και Βασιλικό παρά ασχολούνται με τα συνθήματα που λέμε. Κι όμως μερικοί ξεχνάνε τα αίσχοι τους σε Αθηναϊκά γήπεδα που κάνουν σαν φίλαθλοι αθηναϊκών ομάδων. Ξεχνάνε όταν εκείνοι έβριζαν και όταν εκείνοι πλακωνόντουσαν μεταξύ τους υπηρετώντας αθηναϊκές ομάδες. Αυτοί οι ίδιοι στην ηλικία των "ύντα", αυτοί σαν να έπαθαν αλτσχάιμερ ξεχνάνε τα αίσχοι τους και εστιάζονται σε αστείους υβρισμούς με αστείες δικαιολογίες περί αληταρίας και χουλιγκανισμού. Αν είναι δυνατόν, αν εμείς είμαστε οι "αλήτες" που το πολύ να πούμε κανένα σύνθημα με παρτ..ζες και γαμ... (που ούτε τέτοια δεν λέμε) όταν άλλοι φίλαθλοι πετάνε πέτρες, απειλούν, βρίζουν χειρότερα ακόμα και με ρατσιστικά συνθήματα και πάντα λαμόγια παράγοντες άλλων ομάδων και ρουφιάνοι δημοσιογράφοι τους καλύπτουν. Ποιοι είναι οι Αλήτες λοιπόν; Που κάτι ζώα που το παίζουν δημοσιογράφοι ψαρεύουν μέσα από το τσατ μποξ του blog μας μπας και βρούνε τίποτα και με κάθε αηδιαστικό τρόπο να αποδείξουν ότι απειλούμε και φτιάχνουμε κλίμα.

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Πως να αποκαλέσουμε την Κύμη, τους Ωρεούς, το Βασιλικό, την Δροσιά κλπ.; Συγνώμη αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι χωριά. Συνήθως αποκαλείς σαν κωμόπολη όταν ο πληθυσμός ξεπερνά τα 20000. Οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με χωριά. Γιατί λοιπόν να θεωρούμαστε υβριστές όταν τα αποκαλούμε χωριά τα χωριά; Άλλη μία φθυνή δικαιολογία για να πουν ότι φτιάχνουμε κλίμα σε κάθε αγώνα.

Η ΔΗΘΕΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΧ
Αν είναι δυνατόν ποτέ μία ομάδα σαν τον ΑΟ Χαλκίς να συγκριθεί η ιστορία του με μία άλλη ομάδα της Εύβοιας. Δεν ξέρω τι θεωρούν οι άλλοι σαν ιστορία. Μπορεί κάποιες ευβοϊκές ομάδες να έχουν γράψει στην Εύβοια ιστορία. Άντε μέχρι την Δ' Εθνική και μία φορά στην Γ'. Πως είναι δυνατόν να συγκριθούν αυτοί με μία ομάδα σαν τον ΑΟΧ που στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του πρωταγωνιστεί σε Α', Β' και Γ' Εθνική. Μάθανε όλοι και μιλάνε για την ιστορία τους που μόνο γνωστή σε αυτούς είναι. (Εξαίρεση θεωρείτε ο Ολυμπιακός Χαλκίδας με μεγάλη ιστορία σε εθνικές κατηγορίες)

Αυτές είναι μερικές από τις επιθέσεις που ακούσαμε και είδαμε. Εμείς δεν θα τους κατηγορήσουμε και δεν θα τους παρακαλούμε ποτέ να σεβαστούν οι ίδιοι το μεγαλείο της ομάδας του ΑΟ Χαλκίς. Δεν θα μάθουμε στους άσχετους ιστορία ούτε ποδόσφαιρο. Αυτά για μας είναι μικροπρέπειες αλλά βαρεθήκαμε τις μικροπρέπειες να τις κάνουν σοβαρό θέμα μόνο και μόνο για να πουλάνε η για να εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα ή των αφεντικών τους. Αυτοί οι λασπολόγοι όμως σε λίγα χρόνια θα γλύφουν σαν ελεεινοί βρομιάρηδες εκεί που σήμερα φτύνουν και θα φωνάζουν ξανά όπως παλιά "ΑΟΧ". Εμείς θα είμαστε εκεί και θα γελάμε.