Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

Μεγάλο το πρόβλημα για το γήπεδο του ΑΟ Χαλκίς. Το στάδιο της Χαλκίδας είναι ένα ερείπιο που όχι μόνο δεν τον εκπροσωπεί αισθητικά στην Δ' Εθνική αλλά τα προβλήματα στατικότητας στις εξέδρες και τα όσα ακούγονται για τις άδειες του, μπορούν να απομακρύνουν τον ΑΟ Χαλκίς από την έδρα του. Οι επιλογές μετά πολύ κακές. Το υπάρχον Ενωσιακό δεν είναι γήπεδο για τον ΑΟ Χαλκίς στην Δ' Εθνική. Και μετά τι επιλογές έχουμε; Το Κανήθου η μήπως κάποιο εκτός Χαλκίδας; Κι όμως η ομάδα της Χαλκίδας είναι σε ένα αδιέξοδο που πρέπει σύντομα να λυθεί.

Φυσικά πως είναι δυνατόν ένα γήπεδο με το μεγαλύτερο και σύγχρονο ταρτάν στίβου στην Ευρώπη να έχει αυτά τα χάλια. Δηλαδή βάζουν ταρτάν 900000 ευρώ, αντί να αξιοποιήσουν αυτά τα λεφτά στις ετοιμόρροπες εξέδρες; Αυτό είναι βραβείο γκάφας για τον Δήμο Χαλκιδέων. Ακόμα και το σκέπαστρο που εδώ και 5 χρόνια δεν έχουν βάλει ακούγεται ότι είναι παράνομο και δεν έχει άδεια.

Η ομάδα της Χαλκίδας τώρα μπορεί να μείνει μακριά από την ιστορική της έδρα. Αλλά ποιες λύσεις υπάρχουν. Ακούγεται για το Ενωσιακό. Ένα γήπεδο που δεν χωράει πάνω από 300 άτομα. Μία εξέδρα πολύ μικρή για τα δεδομένα του ΑΟ Χαλκίς. Στο τοπικό αυτή η έδρα ίσως ήταν καλή για τον ΑΟΧ. Στην Δ' Εθνική όμως όχι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα γήπεδα στην Χαλκίδα.

Αντί όμως να κοιτάμε άλλες έδρες γιατί να μην κοιτάξουν κάποιοι να φτιάξουν το στάδιο της Χαλκίδας; Ναι αυτοί οι κάποιοι οι οποίοι ήρθαν στην φιέστα του ΑΟ Χαλκίς μόνο και μόνο να παραδώσουν τιμητικές πλακέτες και να βγάλουν φωτογραφίες. Αυτοί που σε όλη την σεζόν δεν είδαν ούτε ένα παιχνίδι. Αυτοί που ήταν άφαντοι και έταζαν γηπεδάρες στα ΜΜΕ και μετά χανόντουσαν. Και να φτάνουμε σε σημείο να λέμε ότι τώρα που έρχονται εκλογές, τώρα είναι ευκαιρία να φτιάξουν το στάδιο. Η πραγματική ελληνική και Χαλκιδέικη κατάντια μας.
Ο ΑΟ Χαλκίς πρέπει να αφήσει το στάδιο της Χαλκίδας μόνο για μία καλύτερη έδρα και όχι για μια χειρότερη. Αύριο μεθαύριο, η Χαλκίδα θα αγωνίζεται Γ΄Εθνική. Με ποιες υποδομές; Με ποια γήπεδα. Σε μία πόλη που η δημοτική αρχή δεν βοηθάει την ομάδα της πόλης της.

Ένα άλλο πρόβλημα του ΑΟ Χαλκίς ήταν ο τόπος προπόνησης τους. Δεν υπήρχε κάποιος σταθερός και όλη την χρονιά μετακινούνταν σε 3 έδρες. Ενωσιακό - Στάδιο - Κανήθου. 3 έδρες με απόσταση. Που μάθαιναν 2 ώρες πριν την προπόνηση το γήπεδο που θα γινόταν. Ακούγονται βέβαια ότι ο ΑΟ Χαλκίς θα κατασκευάσει το δικό του προπονητικό του κέντρο. Ας πάνε όλα καλά γιατί αν περιμένουν από τον δήμο σώθηκαν. Και ας κάνει ο δήμος αυτά τα άσκοπα γήπεδα που έχει φτιάξει ότι θέλει. Ας τα μοιράσει στις 20 ομάδες που έχουν μαζευτεί στην Χαλκίδα. Η μόνη επαρχιακή πόλη με τόσες πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το θέμα με το γήπεδο είναι πολύ σοβαρό για τον ΑΟ Χαλκίς γιατί ούτε στο υπάρχον στάδιο μπορεί να παίξει, ούτε στο υπάρχον Ενωσιακό. Μόνο αν κατασκευάσουν το στάδιο κάτι μπορεί να γίνει. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Και μην ξεχνάμε ότι έρχονται οι εκλογές και η ευκαιρία να τους μαυρίσουμε. Το νου σας.

Μεγάλο το πρόβλημα και στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Όπως βλέπετε υπάρχουν επικίνδυνα σημεία για τους ποδοσφαιριστές. Αλλά ο Δήμος Χαλκιδέων φυσικά δεν ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό.

Δείτε επίσης ένα παλιό δημοσίευμα του blog μας για το γήπεδο της Χαλκίδας που είχε δημοσιευτεί περίπου πριν ένα χρόνο, στις 25 Ιουλίου 2009. 1 χρόνο μετά βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. http://chalkidafans3.blogspot.com/2009/07/blog-post_9128.html