Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

0 ΜΕ 7 ΓΚΟΛ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο ΑΟΧ

Άνετα κέρδισε την πρόκριση σήμερα ο ΑΟ Χαλκίς στο γήπεδο του Πισσώνα όπου νίκησε την ΑΕ Καθενών με σκορ 0-7. Αν και οι 2 ομάδες είχαν διαφορά κατηγορίας, αφού οι Καθενοί αγωνίζονται στην Α2 Ευβοίας, η ομάδα της Χαλκίδας, έδειξε σχετικά καλά στοιχεία σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνας, είτε φιλικούς είτε κυπέλλου Ευβοίας. Ο Γιάννης Χρυσάφης, αναμφισβήτητα ήταν ο καλύτερος παίχτης του αγώνα, κάνοντας και χατ τρικ, ενώ κι άλλοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ, φαίνεται σιγά σιγά να προσαρμόζονται και να βρίσκουν τον καλό εαυτό τους. Αν και στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα, στο δεύτερο ο ΑΟ Χαλκίς, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, έπαιξε δημιουργικό ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας πολλές ευκαιρίες.
Στο 8' οι νερατζούρρι, πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευκαιρία, με το σουτ του Μπιρμπίλη, να περνάει η μπάλα ξυστά το οριζόντιο δοκάρι του Σολογιάννη. Στο 12' από μία σέντρα του Χρυσάφη, ο Μανιάτης από τα αριστερά, σούταρε με την μία και έστειλε με φάλτσο την μπάλα άουτ. Στο 24' ο ΑΟΧ άνοιξε το σκορ με ένα συρτό σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία το Σολογιάννη. Στο 28' άλλη μία σέντρα του Χρυσάφη, ο Καρακατσάνης βγήκε από τα αριστερά τετ α τετ, σούταρε αλλά ο Σολογιάννης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 37' ο Καρακατσάνης εκτέλεσε κερδισμένο φάουλ αλλά ο Σολογιάννης απέκρουσε. Στο 43' η ΑΕ Καθενών δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα, με το σουτ του Βουγιούκα από τα δεξιά, αλλά ο Αδαμόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. 
Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ο ΑΟ Χαλκίς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά δυνατά μπήκαν και μεμονωμένοι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας του Πισσώνα, όπου παρολίγο να χαλάσουν το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι είχαν προηγούμενα με έναν από τους επόπτες, σε αγώνα με την δικιά τους ομάδα και ήταν μαζεμένοι πίσω από το κόρνερ, στο σημείο του συγκεκριμένου επόπτη και έκαναν φραστική επίθεση στον ίδιο. Στο 49' μία κροτίδα που έσκασε δίπλα στον επόπτη, ήταν η αιτία που ο επόπτης ζήτησε από τον διαιτητή Βελέντζα να διακόψει το παιχνίδι. Ο διαιτητής έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και το παιχνίδι μετά από ένα λεπτό συνεχίστηκε. 
Στην φάση που είχε διακοπεί ο αγώνας ήταν ένα φάουλ εκτός περιοχής για τον ΑΟΧ. Μετά την διακοπή, στο 50', ο Χρυσάφης εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφήνοντας άγαλμα τον Βαγγέλη Σολογιάννη.  3 λεπτά αργότερα, ο ΑΟ Χαλκίς πέτυχε και τρίτο τέρμα, πάλι με τον Χρυσάφη, ο οποίος με θεαματικές τρίπλες, πέρασε 3 παίχτες των Καθενών και πλάσαρε εύστοχα τον Σολογιάννη. Στο 56 οι Καθενοί έμειναν με 10 παίχτες, με τον Ντρέκη να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε σκληρό φάουλ που έκανε στο Χρυσάφη. 
Εκείνη την στιγμή, στο 57' άλλη μία κροτίδα από τους μεμονωμένους φιλάθλους του Πισσώνα, έσκασε δίπλα στον επόπτη και εκεί ο Βελέντζας διέκοψε και πάλι το παιχνίδι. Το παιχνίδι διεκόπη για 4 λεπτά και η ψύχραιμοι από την μεριά των φιλάθλων του Πισσώνα ηρέμησαν τα πνεύματα. 
Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο 61', όπου ο Παστός με εκτέλεση φάουλ, που είχε κερδίσει πριν ο Χρυσάφης με το σκληρό φάουλ του Ντρέκη, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σολογιάννη. Στο 45' ο Χρυσάφης έκλεψε την μπάλα από την άμυνα της ΑΕ Καθενών, βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε στον Ιορδανίδη, όπου είχε μπει στο 60' στην θέση του Καρακατσάνη, κοντρόλαρε και σούταρε πάνω στον αμυντικό των γηπεδούχων. Στην επαναφορά όμως ο Ιορδανίδης, σέντραρε στον Χρυσάφη όπου σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ. Στο 67' ο Κακκάβας βρέθηκε απέναντι από τον Σολογιάννη και πάσαρε αριστερά στον Ιορδανίδης, ο οποίος σούταρε σε κενό τέρμα και έκανε το 0-4. Στο 69' από πάσα του Χρυσάφη, ο Ιορδανίδης από τα δεξιά σούταρε και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 72' άλλη μία ωραία μπαλιά του Χρυσάφη, όπου βρήκε αποδέκτη τον Κακκάβα, ο οποίος έχασε την μπάλα, αλλά βγήκε μπροστά στον Χρυσάφη, ο οποίος σούταρε, ο Σολογιάννης απέκρουσε και στην επαναφορά πραγματοποίησε δεύτερο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 74' ένα καλό σουτ του Λέκκα η μπάλα πήγε άουτ. Στο 77' οι Καθενοί πραγματοποίησαν την δεύτερη ευκαιρία τους πάλι με τον Βουγιούκα, ο οποίος έκανε μία σέντρα σουτ και η μπάλα "έγλειψε" το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 79' σε σουτ του Ιορδανίδη, ο Σολογιάννης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χρυσάφης με σουτ έκανε το 0-5 για τον ΑΟ Χαλκίς, πραγματοποιώντας χατ τρικ. Στο 84' ο Μπακρής με σέντρα βρήκε τον Ιορδανίδη, ο οποίος κοντρόλαρε και με σουτ έκανε το 0-6. Το τελικό 0-7 έγινε στο 86', όπου ο Ιορδανίδης έδωσε πάσα στον Χρυσάφη, ο ίδιος βρήκε με πάσα τον Λέκκα στα αριστερά και με ένα ωραίο σουτ ο Λέκκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σολογιάννη. 
Πέρα τους περίπου 30 μεμονωμένους φιλάθλους του Πισσώνα το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα, με τους μισούς περίπου φιλάθλους της Χαλκίδας. 
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευβοίας, ο ΑΟ Χαλκίς θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Νέας Αρτάκης, ο οποίος σήμερα προκρίθηκε κερδίζοντας εκτός έδρας την ΑΕ Κηρύνθου με σκορ 1-4. Στον άλλον αγώνα, τα Λουκίσια που απέκλεισαν την Κύμη, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από τον αγώνα Αλάτσατα - Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου.
Επόμενo παιχνίδι του ΑΟ Χαλκίς είναι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη στις 16:00, στο γήπεδο ΔΓ Ηλιούπολης. 

ΑΕ Καθενών 0-7 ΑΟ Χαλκίς
Μανιάτης (24')
Χρυσάφης (50', 53', 79')
Ιορδανίδης (67', 84')
Λέκκας (86')
Κόκκινη κάρτα: Ντρέκης (ΑΕΚ) 56' 

ΑΟ Χαλκίς (Τασσιόπουλος): Αδαμόπουλος, Καλλιμάνης, Μπακρής, Παστός (Γκιτσάλης 66'), Νικολόπουλος, Λέκκας, Μπιρμπίλης, Χρυσάφης, Μανιάτης, Κακκάβας (Ταυλαρίδης 73'), Καρακατσάνης (Ιορδανίδης 60')

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα:   












Δεν υπάρχουν σχόλια: