Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

0 ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟΧ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Με την ευκαιρία της ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟ Χαλκίς από τον Νίκο Παντέλη το egnomi.gr κάνει μια αναδρομή για όσους πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας την τελευταία 20ετία και για τις περιοδους που ο ΑΟΧ αγωνίστηκε στη Γ' και τη Δ' Εθνική


Ο Χαλκιδέος Παναγιώτης Σκόνδρας ήταν ο μικρότερος σε ηλικία προπονητής που ανέλαβε τον ΑΟΧ στις αρχες της περιόδου. Το 1994 στη Γ' Εθνική, ο νυν τεχικός διευθυντής της ομάδας ήταν μόλις 33 ετών. Τότε κάθισε στον πάγκο στις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος 9τον διαδέχθηκε ο Τακης Ασημακόπουλος για 11 αγωνιστικές). Ξαναέδωσε οδηγίες φέτος στις τελευταίες 7 αγωνιστικές της περιόδου που έληξε, ενω έκανε χρεη υπηρεσιακού πριν μια βδομαδα μετα την παραίτηση Τασσιόπουλου.


Ο επίσης Χαλκιδέος Σούλης Παππάς έχει κάτσει στον πάγκο της ομάδας σε τέσσερις περιόδους. Ηρθε το 1991 για 6 αγωνιστικές (30η-35η). Είχαν προηγηθεί τότε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος (1η-22η αγωνιστική) και ο Κώστας Ποζίδης (23η-29η). Ο Παππάς ...παρέδωσε για τις τελευταίες 7 αγωνιστικές στον Θανάση Σμπρίνη, νυν Ενωσιακό προπονητή (ο Σμπρίνης καθισε για 13 αγώνες και στη Γ' Εθνική την περίοδο 92-93). Ο Παππάς επανήλθε στον πάγκο του ΑΟΧ τον Απρίλιο του 95 (Γ' Εθνική) και συνέχισε για 10 αγωνιστικές στην ίδια κατηγορία την επόμενη περίοδο (95-96) . Τον αντικατέστησε ο Μπόιαν Μιλισεβιτς. Ο Σούλης Παππάς ανέλαβε ξανά τον ΑΟΧ το καλοκαίρι του 2004 και η ομάδα ανέβηκε στη Γ' Εθνική σε μπαράζ που έγιναν το Αύγουστο. Στην κατηγορία αυτή καθισε στις πρώτες 10 αγωνιστικής και στη συνέχεια ανέλαβε ο νυν τεχνικός του ΑΟΧ Νίκος Παντέλης.

Ο νέος προπονητής του ΑΟΧ Νίκος Παντέλης παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η ομάδα διατηρήθηκε στην κατηγορία, αλλά το καλοκαιρι η ΠΑΕ διαλύθηκε, δυστυχώς, χωρις φυσικά να έχει καμια ευθύνη ο προπονητής..Πριν από αυτή την περίοδο ο κ. Παντέλης είχε ξανακάτσει στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν ’98-’99 στη Δ΄ Εθνική, όταν αντικατέστησε τον Ηλία Φυντάνη και συνέχισε και την επόμενη περίοδο (1999-2000) αλλά στα τέλη του Α΄ γύρου μετακόμισε στην Καστοριά.

Ο Σταυρος Σαράφης (δεξιά) ήταν ο μακροβιότερος προπονητής του ΑΟΧ την τελευταία 20ετία. Ηρθε το Μάρτιο του 1997 στη Δ' Εθνική, κάθισε μεχρι το τέλος της σεζόν και συνέχισε σε ολόκληρη την επόμενη χρονιά. Ο παλιός ασος του ΠΑΟΚ ήταν από τους πιο συμπαθείς τεχνικούς και είχε δώσει βάρος και στους νέους παίχτες.



Ο Ηλίας Φυντάνης (πάνω), γνωστός πλέον από τη θητεία του σε ομάδες επαγγελματικων κατηγοριών, ήταν ο εκλεκτός του Σπύρου Λάμπρου όταν ανέλαβε πρόεδρος το καλοκαιρί του 98. Κάθισε τις πρωτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος στη Δ' Εθνική και τον αντικατέστησε ο Νίκος Παντέλης. Επανήλθε την επόμενη περίοδο στο τέλος (για 2 αγωνιστικές), κι έμεινε στη συνέχεια σε όλο το πρωτάθλημα (2000-01), όπου ο ΑΟΧ γλίτωσε τον υποβιβασμό κερδίζοντας στα πέναλτι την Αρτάκη σε αγώνα μπαράζ.

Ο Ανθιμος Καψής, ήταν ο πρώτος που κατέκτησε πρωτάθλημα στη Δ' Εθνική . Ηταν την περίοδο 1991-92 που ο ΑΟΧ κέρδισε την άνοδο με αυτόν προπονητή. Πρωταθλητές τεχνικοί στον ΑΟΧ αναδείχτηκαν ακόμη (πάντα στη Δ' Εθνική) ο Μιχάλης Χιόνης (1993-94) και o Παναγιώτης Στυλιανόπουλος (2002-03, αλλά η ομάδα έχασε σε αγώνα μπαραζ για την άνοδο από τον Ηλυσιακό). Και οι τρείς ήταν στην ομάδα από την αρχή της περιόδου μέχρι το τέλος. Να σημειώσουμε εδώ ότι ολόκληρη σεζόν έβγαλαν στον πάγκο και οι: Σαράφης, (97-98), Φυντάνης (2000-01), όπως προαναφέραμε, καθώς και ο Διονύσης Μπεσλίκας (ιδιαιτερα θετική η παρουσία του σε μια δυσκολη χρονια) την περίοδο 2001-02

Στον πάγκο του ΑΟΧ έχει ξεκινήσει τη σεζόν εκτος από τους προαναφερθέντες αλλά και τους τελευταίους Γ. Ποδαρά (πέρσυ), Τασσιόπουλο (φέτος), και ο Βασίλης Στασινόπουλος (φωτό) που κάθισε για 21 αγωνιστικές την περίοδο 96-97 στη Δ' Εθνική κι ακόμη ο αείμνηστος Θοδωρής Κουμπιάς στη Γ' Εθνική το 1992, μόνο για 4 αγωνιστικές. Τον διαδέχθηκε ο Βασιλης Κωνσταντίνου μέχρι το τέλος του Α' γύρου


Εχουν ακόμη δώσει οδηγίες κατά περιόδους για έναν έως τέσσερις αγωνες ως ...υπηρεσιακοί, ο αξεχαστος Δημήτρης Τσάκαλος μαζί με τον Βασίλη Τσιμιχόδημο το 1993, ο Σούλης Τζοτζόκος (το 1997), ο Γιάννης Παπαθεοδώρου και ο Σταυρος Μαστραντωνάς (ξεχωριστά το 2000) και ο Δημητρης Γατόπουλος (πέρσι πριν αναλάβει ο Γεωργαράς). Και τέλος να σημειώσουμε ότι για λίγα ...φεγγάρια έκανε στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΧ ο Δημήτρης Σκούνας (το 2000)

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: