Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

0 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 67-73 ΡΕΘΥΜΝΟ: Το πρώτο φιλικό

Ο πρώτος αγώνας του Ίκαρου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό Κανήθου, με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Η ομάδα της Χαλκίδας, έχασε στο φιλικό αυτό με σκορ 67-73, δείχνοντας κάποια θετικά στοιχεία. Σε γενικές γραμμές όμως, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη, θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, καθώς φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η προετοιμασία αργά και δεν είναι ακόμα σε ετοιμότητα.
Στη διάθεση του Γιώργου Καλαφατάκη, ήταν όλοι οι παίχτες, εκτός από τον Οκογιέ, ο οποίος τέλειωσε πρόσφατα το Παναφρικανικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Εθνικής Νιγηρίας και τον Αλέξη Πανταζή, ο οποίος ήταν τραυματίας.
Πέρα από κάποια σημάδια ανετοιμότητας, όπως αναφέραμε, ο Ίκαρος Χαλκίδας έδειξε καλά στοιχεία. Η ομάδα εμφανίστηκε στην αρχή μουδιασμένη, με σημάδια αστοχίας. Όμως βρήκε το ρυθμό, ανέπτυξε την ταχύτητα και κόντραρε στα ίσα μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε 4η στο Ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
Από τα θετικά που είδαμε, ήταν η ταχύτητα του Ντάριν Γκοβενς, ενός παίχτη "εργαλείο" για την ομάδα της Χαλκίδας, η δύναμη του Ιβάν Άσκα, το άλμα του Ντομινίκ Σάτον που έκλεισε τον αγώνα με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, βγαλμένο απ' το NBA. Εκκρεμεί να δούμε και τις δυνατότητες ενός παίχτη της Εθνικής Νιγηρίας, του Σταν Οκογιέ. Στον αγώνα αγωνίστηκε και ο νεαρός Περσίδης, απόκτημα από τις ακαδημίες της ΑΓΕ Χαλκίδας και έβαλε και 3 πόντους. 
Στο φιλικό για την ομάδα του Ίκαρου, διακρίθηκαν ο Γκόβενς, πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους και ο Άσκα με 15, ενώ ο υπό δοκιμή Ντομινίκ Σάτον, έδειξε καλά στοιχεία, βάζοντας 8 πόντους. Από το Ρέθυμνο διακρίθηκαν ο Χέρτ με 16 πόντους, ο Καλαμπόκης με 14 πόντους, ενώ επιβλητική ήταν η παρουσία του Κουάμε Αλεξάντερ, ο οποίος είχε εντυπωσιακή δύναμη και άλμα.
Από την ομάδα του Ρεθύμνου, προπονητής ήταν ο χαλκιδέος Θανάσης Γιαπλές, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητής αλλά και προπονητής στην ΑΓΕ Χαλκίδας, την περίοδο που αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία, ενώ στην ομάδα αγωνίστηκε και ο Φάνης Κουμπούρας, πρώην παίχτης της ΑΓΕΧ, τις χρυσές εποχές της Α2 κατηγορίας. 
Ο φίλαθλος κόσμος, δεν ήταν αρκετός, όμως ο αγώνας ήταν της τελευταίας στιγμής και δεν είχε διαφημιστεί.
Στο γήπεδο μέσα υπήρχε (υπάρχει εδώ και 15 χρόνια), ένα μεγάλο πανό που γράφει "Ο Δήμος Χαλκιδέων στηρίζει τον αθλητισμό". Παρακαλούμε αυτό το πανό να κατέβει διότι υποτιμά τη νοημοσύνη 120.000 Χαλκιδέων. Ο Δήμος ξεφτιλίζει τον αθλητισμό και τις ομάδες του, με απόδειξη ότι δεν έχει κάνει καμία εργασία μέχρι στιγμής και σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ξεκινά το κύπελλο Ελλάδος.

Ίκαρος Χαλκίδας 67- 73 ΑΓΟ Ρεθύμνου
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 32-37, 52-58, 67-73
Διαιτητές: Κυριάκος Παντελίδης - Τόμυ Σχοινάς
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γ. Καλαφατάκης): Παπανικολόπουλος 3, Γκόβενς 19 (2), Στρναντ 7 Σάτον 8, Σπανός 4, Μανωλόπουλος 3, Περσίδης 3, Μπορόβνιακ 6, Ασκα 15, Βουγιούκας, Μπέμπης.
Δεν αγωνίστηκαν οι Οκογιέ (λόγο πρόσφατης συμμετοχής στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα με την Εθνική Νιγηρίας) και Πανταζής (λόγο τραυματισμού), οι οποίοι ήταν στο πάγκο.
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θ. Γιαπλές): Χέρτ 16 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 3, Αγγελόπουλος 9 (1), Προύιτ 9 (1), Αντωνόπουλος 2, Καλαμπόκης 14, Κανονίδης 1, Σίνης 5 (1), Λάτοβιτς 4, Κουάμε Α. (5), Κέννι 3 (1), Δουλγεράκης.  

Δείτε το φωτορεπορτάζ:




















Δεν υπάρχουν σχόλια: