Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

0 ΙΒΑΝ ΑΣΚΑ: Ο καλύτερος της 6ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε χθες και ο παίχτης του Ίκαρου Χαλκίδας, Ιβάν Άσκα αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίχτης της αγωνιστικής. Ο Αμερικανός φόργουορντ, ήταν εντυπωσιακός στη νίκη της ομάδας του (17/11, 89-73 επί του ΚΑΟΔ) και αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής. Ο Άσκα είχε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σε 36’27’’ συμμετοχής, 27 πόντους (12/14 διπ., 3/3βολ.,), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες και μόλις 1 λάθος ενώ συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ.

ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ (by superbasket.gr)
Αυτό θα πει "λαβράκι". Ο Ίκαρος έψαξε καλά την κολεγιακή αγορά και έφερε στην Χαλκίδα τον Ιβάν Άσκα, που δείχνει στους διοικούντες και το τεχνικό τιμ πως έχουν χτυπήσει μεγάλη... φλέβα χρυσού!
Ο 23χρονος απόφοιτος του Μάρεϊ Στέιτ είναι εξαιρετική περίπτωση παίκτη και καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου φόργουορντ, με σήμα κατατεθέν την επαφή του με το καλάθι και τα πλούσια αθλητικά προσόντα.
Παράλληλα, έχει καλές τοποθετήσεις κοντά στο καλάθι, μαζεύοντας κατά μέσο όρο 4.5 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα και φιλοδορώντας τους αντιπάλους του με ένα κόψιμο σε κάθε παιχνίδι.
Με 16 πόντους και το εντυπωσιακό 64% στα σουτ δύο πόντων αποτελεί "πονοκέφαλο" για κάθε αντίπαλο προπονητή, κάτι που ένιωσε στο πετσί του ο τεχνικός ηγέτης του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς.
Οι Δραμινοί είδαν τον Άσκα να φορτώνει το καλάθι τους με 27 πόντους (12/14 δίποντα!!!) και η φροντ λάιν τους ήταν αδύνατον να τον σταματήσει. Μάλιστα, πάει... φουλ για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, μαζεύοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολογησης!
Στη Χαλκίδα χτίζεται κάτι μεγάλο και αν υπάρξει η απαιτούμενη υπομονή από τον κόσμο, σίγουρα ο Ίκαρος θα τους κάνει υπερήφανους. Η συντριβή στα Τρίκαλα ξύπνησε τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη, που πέραν των καλών Αμερικανών διαθέτουν ίσως τον ποιοτικότερο πλέι μέικερ της χώρας, πέραν των διεθνών, Γιάννη Γκαγκαλούδη, καθώς και ταλαντούχους Έλληνες παίκτες που θα πρωταγωνιστούν στα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: