Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

0 ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ: Παρέμβαση στο ελληνικό μπάσκετ

Ο Ίκαρος Χαλκίδας βλέπει με ανησυχία αυτά που διαδραματίζονται στον Τύπο μεταξύ ΑΕ Ν.Κηφισιάς και Ηλυσιακού. Αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα σ’ολόκληρη τη διαδρομή του τα 3 χρόνια της Α1 σε ανάλογα γήπεδα και πιστεύει περισσότερο απ’τον καθένα στη σκληρή αντιμετώπιση από τη διαιτησία των φαινομένων βίας. Έχασε πολλά παιχνίδια εξαιτίας τέτοιων φαινομένων αλλά ποτέ δεν κατέφυγε σε ακραίες κατηγορίες γιατί πιστεύει ότι όλα λύνονται ή θα έπρεπε να λύνονται με τη βούληση όλων, στα θεσμικά όργανα.
Πρέπει όλοι, να απευθυνθούμε στην ΚΕΔ και να ζητήσουμε εδώ και τώρα, καμία ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως ακριβώς σφυρίζουν οι κατά τ’άλλα άριστοι διαιτητές μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ίδιο τρόπο να ανταποκρίνονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μας ανησυχεί όλη αυτή η παραφιλολογία και μας φοβίζει πιθανός επηρεασμός πριν απ’ τη δική μας αναμέτρηση.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε απ’ την Κηφισιά κι από όλες τις ομάδες – εμείς οι υγιείς- να μπούμε μπροστά για την αλλαγή πάρα πολλών πραγμάτων στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται να αγωνίζονται ομάδες χωρίς κανένα κόστος, χωρίς φορολογικές – ασφαλιστικές ενημερότητες, χωρίς φορολογική πιστοποίηση από ορκωτούς, έχοντας καταδικαστικές αποφάσεις από FIBA και ΕEΟΔΑΚ, χωρίς καταβολή των προστίμων και χωρίς καμία τήρηση του κανονισμού πρωταθλήματος.
Ο Ίκαρος τόσα χρόνια, τηρώντας με ακρίβεια τον κανονισμό πρωταθλήματος, τον πειθαρχικό κανονισμό, τα οικονομικά και ασφαλιστικά στοιχεία καθώς και λειτουργώντας με απόλυτο σεβασμό για τον αντίπαλο και τους φίλους του, δεν έχει καμία καταδικαστική απόφαση από FIBA ή EEΟΔΑΚ, δεν οφείλει σε κανέναν το παραμικρό, δεν έχει καμία παραπομπή στον αθλητικό δικαστή και θεωρεί ότι καταλύεται βάναυσα η έννοια της ισονομίας. Πιστεύει όμως ότι είναι εντελώς άδικη όλη αυτή η παραφιλολογία, η οποία ελπίζουμε να μη γίνεται για να επηρεάσει τη διαιτησία στο μεταξύ μας παιχνίδι και καλούμε την Κηφισιά και όλες τις υγιείς ομάδες να βάλουμε βάσεις, που θεμέλιο λίθο θα έχουν το μότο «καμία ανοχή σε παραβάσεις του κανονισμού πρωταθλήματος και στην οποιαδήποτε βία στα γήπεδα».

Ευχαριστούμε πολύ, παραμένοντας ανήσυχοι.

Εκ της Διοικήσεως
Ο αθλητικός διευθυντής
Σταύρος Ελληνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: