Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

0 ΑΟΧ 1-1 ΑΧΙΛΛΕΑΣ Δ.: Λύτρωση στο 94', έμφραγμα στο 97'

Η ατυχία δεν έχει όριο. Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη χθες ο ΑΟ Χαλκίς, απέναντι στον Αχιλλέα Δομοκού, παρόλο που έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, είχε δοκάρια αλλά και χαμένο πέναλτι, με αποτέλεσμα το σκορ να λήξει 1-1 και με τα 2 γκολ να μπαίνουν στο τέλος του αγώνα. Η ισοφάριση των φιλοξενουμένων μάλιστα ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.
Ο ΑΟΧ έπαιξε πολύ καλή μπάλα δείχνοντας ότι είναι μια ομάδα που αδικείται στη θέση που είναι. Μπορεί στα πρώτα παιχνίδια (κυρίως τα εντός έδρας), οι παίχτες να μην έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα τελευταία και στο χθεσινό, οι παίχτες έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο. Όμως η ατυχία για άλλη μια φορά, στέρησε τους 3 βαθμούς της νίκης, για την ομάδα της Χαλκίδας.
Ο ΑΟΧ δημιούργησε ευκαιρίες απ' την αρχή του αγώνα. Στο 8', ο Ναουμίδης με καρφωτή κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος, να χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στο 11', ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο ΑΟΧ κέρδισε πέναλτι, ο Τσαλμάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Δομοκού, Κουτσούμπας, που ήταν σε μεγάλη μέρα, απέκρουσε. O "άτυχος" Ταυταρίδης, είχε 2 δοκάρια, ένα στην αρχή του αγώνα και ένα στο στο 42', όπου σούταρε και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκαν η ευκαιρίες, με πολλές στημένες φάσεις για την ομάδα της Χαλκίδας, εκπληκτικές αποκρούσεις απ' τον τερματοφύλακα του Δομοκού, Κουτσούμπα, αλλά και χαμένο τετ α τετ. Μάλιστα η διαιτητής του αγώνα, δεν έδωσε και πέναλτι του ΑΟΧ, σε σπρώξιμο που δέχτηκε ο Ναουμίδης μέσα στη περιοχή. Ταυτόχρονα, οι παίχτες του Αχιλλέα Δομοκού, δυσφημίζοντας επάξια το ποδόσφαιρο, έπαιζαν "ξαπλωμένοι", καθώς για να κρατήσουν το 0-0 (γιατί μόνο αυτό μπορούσαν να κάνουν), έπεφταν κάθε λίγο και λιγάκι είτε από υποτιθέμενες επαφές με τους αντιπάλους, είτε από κράμπες. Γι αυτό άλλωστε η διαιτητής κρατήθηκε μέχρι 8 λεπτά καθυστερήσεις. Στο 50' ο Κωσταντάγκας έπιασε μια καλή κεφαλιά αλλά ο Κουτσούμπας απέκρουσε. Στο 90' ο Ναουμίδης έπιασε κι αυτός μια καλή κεφαλιά, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί του Αχιλλέα. Η λύτρωση για τον ΑΟΧ, ήρθε στο 94', όταν σε μία στημένη φάση, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γιώργου Κωνσταντάγκα κι εκείνος την έστειλε στα δίχτυα των αντιπάλων δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους της Χαλκίδας, να προβούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Οι πανηγυρισμοί αυτοί κράτησαν λίγο. Ο Αχιλλέας, στο 97' κέρδισε φάουλ, το οποίο δεν έπρεπε να γίνει στη συγκεκριμένη φάση, η οποία ήταν και η τελευταία του αγώνα. Από την εκτέλεση φάουλ, ο Μπαντής έκανε τη προβολή και ισοφάρισε το παιχνίδι, στην πρώτη και τελευταία φάση που έκανε ο Αχιλλέας Δομοκού στον αγώνα, παγώνοντας το στάδιο της Χαλκίδας.
Στο τέλος του αγώνα, υπήρχε σύρραξη μεταξύ παιχτών του ΑΟΧ και του Αχιλλέα. Για κάποιο άγνωστο λόγο, πιθανόν από πρόκληση των παιχτών του Αχιλλέα στη λήξη του αγώνα, παίχτες της Χαλκίδας, επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, αλλά οι ψυχραιμότεροι, προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Το τελικό 1-1, άφησε μια πικρία σε παίχτες, διοίκηση και φιλάθλους του ΑΟΧ, γιατί η εικόνα της ομάδα ήταν πολύ καλή. Όμως εδώ είναι που πρέπει να συγχαρούμε και τους παίχτες μας, γιατί ακόμα και που προηγήθηκαν 1-0 στο 94', έπαιξαν ΟΡΘΙΟΙ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όχι "ξαπλωμένοι", σαν μαδημένα κοτόπουλα, έτοιμα για να γίνουν συσκευασία στο πιο παρακμιακό σούπερ μάρκετ. Αν οι παίχτες μας, συνεχίζουν και παίζουν τόσο καλά, όπως στον αγώνα με τον Αμπελωνιακό και τον χθεσινό με τον Αχιλλέα Δομοκού, τότε οι ελπίδες παραμονής είναι πολλές.
Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Αχιλλέα Δομοκού, Αχιλλέας Κάμπας, δήλωσε στο Σταρ Λαμίας, ότι η ομάδα της Χαλκίδας, είναι η πιο δυνατή και η πιο δύσκολη ομάδα που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής.
Επόμενος αγώνας για τον ΑΟΧ, είναι τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, όπου θα αγωνιστεί εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πυργετό Λάρισας, ο οποίος είναι τελευταίος, χωρίς βαθμό, με 8 στις 8 ήττες. Η νίκη για τον ΑΟΧ είναι φυσικά μονόδρομος. 

ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Πέτσης, Τσατσαρώνης, Αυλωνίτης, Γκαράνης, Ναουμίδης, Ταυταρίδης (83' Κυρίκος), Κωνσταντάκας, Γκιόκας, Τσαλμάς, Βαλκάνος ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ (Αχιλλέας Κάμπας): Κουτσούμπας, Αναστασίου, Τσιλίκας, Πέντρο, Μπαντής, Κάππος, Καντού (79' Αδάμος), Κεϊτά, Μπουγιώτας, Φραταράκου (65' Καλαμάτας), Ράπτης

Ρεπορτάζ του αγώνα:

Α.Ο.Χαλκίδας-Αχιλλέας Δομοκού 1-1 από LAMIASTARGR

Φωτορεπορτάζ του αγώνα:















Δεν υπάρχουν σχόλια: