Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

0 ΙΚΑΡΟΣ Χ. 96-88 ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ.: Μέχρι την τελευταία ελπίδα...

Ο Ίκαρος Χαλκίδας, στο χθεσινό τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με 96-88, και τώρα θα σπαταλήσει και τις τελευταίες του ελπίδες για παραμονή, στον τελευταίο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.
Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν, σε ένα ακόμα παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι οι ελπίδες παραμονής είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα για να παραμείνει η ομάδα στη κατηγορία, θα πρέπει να πάρει το διπλό στην έδρα του ΠΑΟΚ και αντίστοιχα να ηττηθούν οι Πανελευσινιακός (εντός με Κηφισιά) και Ηλυσιακός (εκτός με Ρέθυμνο). Μεγάλη τύχη είχε ο Ηλυσιακός, ο οποίος νίκησε εντός έδρας για 1 πόντο (78-77) στο τέλος τον ΠΑΟΚ και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή. Αυτό ήταν αρνητικό για τον Ίκαρο Χαλκίδας. Με νίκη του ΠΑΟΚ θα είχε εξασφαλίσει τη 4η θέση, ενώ τώρα θα πρέπει να κερδίσει την ομάδα της Χαλκίδας τη τελευταία αγωνιστική.
Στο χθεσινό αγώνα στο κλειστό Κανήθου, ο Ίκαρος είχε συνεχώς το προβάδισμα, αλλά ο Κολοσσός ανά διαστήματα, μείωνε τη διαφορά και περνώντας μπροστά σε ελάχιστες στιγμές. Το παιχνίδι ήταν γρήγορο με πολύ καλές επιθέσεις και για τις 2 ομάδες, γι αυτό και το σκορ έφτασε σε ψηλό σημείο.
Κορυφαίος για τον Ίκαρο Χαλκίδας, ήταν ο Ιβάν Άσκα με 26 πόντους, ενώ για τον Κολοσσό, ο Χόπκινς έβαλε 28 πόντους.
Οι οργανωμένοι της Χαλκίδας, έστησαν το δικό τους πάρτυ, τραγουδώντας σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Οι παίχτες τους το ανταπέδωσαν με αυτή τη μεγάλη νίκη και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε η ομάδα απ' όλο το γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 42-43, 69-62, 96-88
Ίκαρος Χαλκίδας (Γιαπλές): Ρόμπερσον 15 (7/10δίπ., 0/3τρίπ., 2ριμπ., 3κλ.), Γουντντολ 3 (1/1τρίπ., 1ριμπ., 1ασ., 2λάθ.), Άσκα 26 (12/16δίπ., 0/2τρίπ., 2/3βολ., 9ριμπ., 1ασ.), Σάτον 14 (4/4δίπ., 1/2τρίπ., 3/5βολ., 6ριμπ., 4ασ., 4κλ.), Γκαγκαλούδης 17 (1/2δίπ., 3/8τρίπ., 6/6βολ., 9ασ.), Σπανός 5 (0/1δίπ., 1/2τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ.), Τολιόπουλος, Βιουγιούκας (1ριμπ.), Ρίτσαρντς 16 (6/8δίπ., 0/5τρίπ., 4/7βολ., 6ριμπ., 1ασ., 1λάθ.), Ντουζίδης, Περσίδης
Κολοσσός Ρόδου (Κουταλιανός): Παπαντωνίου 5 (1/4δίπ., 1/3τρίπ., 5ασ., 4λάθ.), Καρ 11 (1/2δίπ., 3/10τρίπ., 2ριμπ., 1ασ., 2λάθ.), Ματσάμας, Γεωργαλλής (0/1δίπ., 1ριμπ.), Χόπκινς 28 (6/7δίπ., 4/8τρίπ., 4/4βολ., 5ριμπ., 5ασ., 2κλ., 4λάθ.), Σμιθ 14 (6/7δίπ., 2/6βολ., 12ριμπ., 1λάθ.), Στεφανίδης 2 (1/1δίπ., 0/1τρίπ., 3ριμπ., 4ασ., 2κλ.), Σίπσον 5 (2/3δίπ., 0/2τρίπ., 1/2βολ., 6ριμπ.), Κακαρούδης 16 (4/9δίπ., 2/4τρίπ., 2/3βολ., 2ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1λάθ.), Πάντιτς 2 (1/2δίπ., 4ριμπ., 1λάθ.), Νάτζφεϊ 5 (1/1δίπ., 1/3τρίπ., 2ριμπ., 1ασ.)

Συνολική στατιστική
Ίκαρος Χαλκίδας: 30/41δίπ., 6/23τρίπ., 18/25βολ., 20-10ριμπ., 16ασ., 7κλ., 9λάθ.
Κολοσσός Ρόδου: 23/37δίπ., 11/31τρίπ., 9/15βολ., 23-16ριμπ., 17ασ., 5κλ., 18λάθ.

Πηγή: eviaportal.gr
Φωτορεπορτάζ









Ευχαριστούμε τη Κορίνα Κ. απ' το eviaportal.gr, για την παραχώρηση των φωτογραφιών της.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Απλά μαθηματικά είναι πλέον η παραμονή του Ίκαρου Χαλκίδας στη μεγάλη κατηγορία, σύμφωνα με το Θανάση Γιαπλέ. Ο προπονητής τους, αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στους νησιώτες και τον προπονητή τους Μιχάλη Κουταλιανό, ανάλυσε το μοναδικό σενάριο που μπορεί να τους κρατήσει στην Basket League ΟΠΑΠ. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους! Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Κολοσσό γιατί είναι ομάδα παράδειγμα και προσωπικά στο Μιχάλη, ο οποίος είναι και φίλος και πιστεύω πως θα έχει την ευκαιρία που του αξίζει. Ο Κολοσσός θα έχει έναν προπονητή από τον τόπο του, που θα τον εκπροσωπεί επάξια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες. Έχει μείνει ακόμα ένα παιχνίδι. Μαθηματικά, εξακολουθούμε να έχουμε ελπίδες. Η ελπίδα μας είναι η εξής: να κερδίσουμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η Ελευσίνα και ο Ηλυσιακός να χάσουν τα επόμενα παιχνίδια τους, με Κηφισιά και Ρέθυμνο. Απλά μαθηματικά. Οτιδήποτε άλλο για εμάς δεν σημαίνει σωτηρία. Το μοναδικό σενάριο που σωζόμαστε είναι αυτό. Εάν η πιθανότητα είναι και μία στο εκατομμύριο, εμείς θα τη διεκδικήσουμε στο εκατό τοις εκατό. Τώρα, στα διοικητικά και σε όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν άλλοι πιο αρμόδιοι να τους ρωτήσετε».
Ο Μιχάλης Κουταλιανός, από την πλευρά των ηττημένων, σχολίασε: «Χρόνια πολλά! Ό,τι και να πούμε για το παιχνίδι μικρή θα σημασία έχει, θα περάσει στην ιστορία. Προέχουν άλλα πράγματα για τη Χαλκίδα. Εμείς ήταν λογικό που βγήκαμε εκτός ρυθμού, δεν είχαμε κανένα φιλικό να παίξουμε στο διάστημα της διακοπής. Περιμέναμε αυτή την εικόνα, στην αρχή κυρίως. Αλλά ακούω ότι γίνονται και χειρότερα, εδώ δεν κάνουν προπόνηση οι άνθρωποι! Εμείς τουλάχιστον από αυτό το κομμάτι ήμασταν εντάξει. Δυστυχώς, όμως, δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα θέλαμε. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι κι ελπίζω να φανούμε τουλάχιστον σκληρότεροι. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην προπόνηση. Καλή συνέχεια εδώ σε όλους. Στο φίλο μου, Θανάση (Γιαπλέ), τι να πω; Παίξτε το τελευταίο παιχνίδι, Θανάση, το τελευταίο χαρτί, όσες πιθανότητες έχετε. Σας το εύχομαι ολόψυχα να μείνετε, καλή δύναμη και κουράγιο στους παίκτες της Χαλκίδας».

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΛΟΥΔΗ: Ευχαρίστησε τον κόσμο και επιτέθηκε στους διοικούντες!
Ξέσπασε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος κάλεσε όλους όσοι ασχολούνται με τον Ίκαρο Χαλκίδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο αρχηγός του Ίκαρου Χαλκίδας, χαρακτήρισε ήρωες τους συμπαίκτες του, κάνοντας παράλληλα λόγο για τραγικές αποφάσεις που έχουν παρθεί από την αρχή της χρονιάς. «Ο τελευταίος μήνας είναι πάρα πολύ δύσκολος για την ομάδα. Μερικοί εδώ σ είναι ήρωες. Είχαμε πει ότι στα τελευταία παιχνίδια όσοι μείνουμε, όσοι είμαστε, θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Αυτό κάναμε σήμερα, βγάλαμε πολλή ενέργεια. Είναι πολύ περίεργο γιατί αυτό το μήνα ζήτημα είναι εάν κάναμε 5-6 προπονήσεις. Εγώ δεν θέλω να πω για το παιχνίδι. Δεν είναι αυτό το θέμα», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.
Στη συνέχεια, τόνισε πως ο Ίκαρος θα πρέπει να μετακομίσει μόνιμα από την Καλλιθέα στη Χαλκίδα: «Αυτό που θέλω να πω σαν αρχηγός της ομάδας είναι ότι αυτή η αηδία με την Αθήνα και τη Χαλκίδα πρέπει να σταματήσει. Πρώτον, γιατί εάν από την Αθήνα τη θέλουν την ομάδα πρέπει να τη δώσουν στη Χαλκίδα. Εδώ ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Ακόμα και σήμερα μας αγκάλιασε ο κόσμος. Πραγματικά, τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή τους όλη τη χρονιά. Δεύτερον, για οικονομικούς λόγους. Σε δέκα ημέρες τελειώνουμε και τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν πού θα απευθυνθούν. Ο Ίκαρος πρέπει να έρθει εδώ, γιατί εδώ έχει μέλλον. Από το Νοέμβριο γίνεται αυτή η αηδία, σας το λέω ειλικρινά. Κουράστηκα. Εδώ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα. Να την πάρουμε λοιπόν, εάν μπορούν. Εάν δεν μπορούν, ο κ. Αγγελόπουλος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις ευθύνες του. Το κρυφτό τελείωσε. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς είμαστε εδώ, δεν τα παρατήσαμε. Εμείς μέχρι το τέλος θα το παλέψουμε. Να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί είναι όλα παλικάρια και τον προπονητή μου, γιατί είναι και αυτός παλικάρι».
Σε ερώτηση, για το εάν θα παραμείνει στην ομάδα για να την ανεβάσει ξανά στη μεγάλη κατηγορία στην περίπτωση που υποβιβαστεί στην Α2, απάντησε: «Επειδή η αλήθεια πονάει., πες ότι αύριο το πρωί ο Ίκαρος πέφτει. Ποιο από τα δύο στρατόπεδα του ΝΑΤΟ θα μου κάνει πρόταση για να μείνω; Όλη τη χρονιά αυτή η γάγγραινα τρώει την ομάδα. Πάρθηκαν από την αρχή τραγικές αποφάσεις. Γιατί εάν αποφασίζει ένας είναι διαφορετικά, αλλά αποφασίζουν δύο, πέντε, 25! Αυτά είναι γεγονότα; Εγώ έχω στοιχεία. Μπορεί και ο κ. Αγγελόπουλος να έχει τα δίκια του, δεν θέλω να τον κακολογήσω, θα πρέπει όμως και οι άνθρωποι της Χαλκίδας να αναλάβουν τις ευθύνες. Από το Νοέμβριο ακούω ότι η ομάδα θα έρθει στη Χαλκίδα, από το Νοέμβριο μου λένε πως θα πάρουμε την ομάδα. Από τις 19 Νοεμβρίου μου ανακοίνωσαν οι άνθρωποι από εδώ ότι θα πάρουν την ομάδα κι έχουμε Μάιο. Ξέρουμε πού θα πάει η ομάδα; Στην Α2, στη Β’; Δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτή η καραμέλα. Εδώ και 15-20 ημέρες έχει κοπεί το φαγητό στην ομάδα. Τρώμε απέξω ό,τι να ’ναι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει εδώ κι ένα μήνα. Τα κρατούσαμε όλη τη χρονιά, αλλά έως εδώ».
Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ, καθώς απομένει ακόμα ένα ματς στη Θεσσαλονίκη, συμπλήρωσε πως υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα: «Πήγαμε με πούλμαν 600 χιλιόμετρα στη Δράμα. Στον ΠΑΟΚ τώρα δεν ξέρω πώς θα πάμε, θα πάμε με κανό, με βάρκα, δεν ξέρω! Οι ξένοι έχουν βιοποριστικό θέμα. Βιοποριστικό».

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιάννη Γκαγκαλούδη.


Δείτε ρεπορτάζ απ' την εκπομπή "Ώρα για μπάσκετ" της Novasports, ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: