Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

0 ΧΑΛΚΙΔΑ 1-1 ΝΑΟΥΣΑ: Τέλος με υποβιβασμό και 11η θέση

Άτυχος και χθες στο τέλος ο υποβιβασμένος ΑΟ Χαλκίς, για το τελευταίο φετινό παιχνίδι του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα της Χαλκίδας δεν κατάφερε να τελειώσει το πρωτάθλημα με νίκη και να φτάσει στην 9η θέση, καθώς στο 92' δέχτηκε γκολ και ο εντός έδρας αγώνας με αντίπαλο τη Νάουσα, έληξε ισόπαλος με 1-1.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΟΧ είχε τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας αρκετές φάσεις. Ο Ταυταρίδης στο 12' δεν καταφέρνει να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 15' από σουτ του Βαλκάνου, ο τερματοφύλακας της Νάουσας, Θεοδοσιάδης, θα μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ομάδες μπαίνουν δυνατά ώστε να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα. Στο 66', ο Τσαλμάς, ο οποίος είχε μπει στο ημίχρονο αλλαγή, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τη Χαλκίδα. Ο ΑΟΧ πριν το τέλος του αγώνα είχε άλλες 2 καλές ευκαιρίες, να κάνει το 2-0, με τον 15χρονο Τσεκούρα στο 87' και τον Βαλκάνο στο 88'. Η ισοφάριση για τη Νάουσα ήρθε στο 92', όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπενίσκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντουμάνη. Παρόλο την ισοφάριση, στο 94' ο Καραμπάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδοσιάδη και έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-1.
Τέλος λοιπόν του πρωταθλήματος με υποβιβασμό και 11η θέση. Μιας όμως και μιλάμε για υποβιβασμό, αν και τελευταία αγωνιστική, θα θέλαμε συνοπτικά να σχολιάσουμε άλλα αποτελέσματα. Μετά το "θεϊκό" 0-3 του Μαχητή μέσα στη Κύμη (28η αγωνιστική), έρχεται να ζευγαρώσει με τη χθεσινή νίκη του Ρήγα Φεραίου, μέσα στη Κύμη με 1-3, δείχνοντας πως ακόμα και υποβιβασμένος ο ΑΟΧ, κάποιοι έκαναν τα πάντα να πέσει ακόμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας τη βρωμιά τους. Φυσικά ουδέν σχόλιο για την υποτιθέμενη βόμβα που έβαλαν στη Λαμία, για να καθυστερήσει μισή ώρα ο αγώνας και να στήσουν κατάλληλα το παιχνίδι, όπως και έγινε. Μετά την ισοπαλία του ΑΟΧ με τη Νάουσα, ο Μαχητής ήθελε μια ισοπαλία για την 9η θέση και φυσικά η ομάδα που πήρε πέρσι τη θέση του Αγρότη Λιανοκλαδίου για να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική, διότι δεν μπορούσε αλλιώς να ανέβει απ' το τοπικό, χάρισε με σκορ 3-3 το "Χ" στην ομάδα της Τερψιθέας. Να χαίρεστε το ποδόσφαιρο σας! Εμείς πάντως θα συγχαρούμε τον Αγρότη Λιανοκλαδίου, η αλλιώς ΠΑΣ Λαμίας όπως λέγεται από το 2013, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Football League, όπου είχε να δει η Φθιώτιδα 35 χρόνια, όταν για τελευταία φορά έπαιξε ο ιστορικός αλλά διαλυμένος, καθώς δεν υπάρχει σαν ομάδα πια, ΑΣ Λαμίας. 
Όπως και να το κάνουμε χθες στο στάδιο της Χαλκίδας έπαιξαν οι 2 πιο ιστορικές ομάδες του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, με παρουσίες στην Α' Εθνική. Καμία άλλη ομάδα στον όμιλο, δεν έχει την ιστορία της Χαλκίδας και της Νάουσας και όμως αυτές οι 2 ομάδες έπεσαν και έμειναν τα αντίστοιχα "χωριά" των νομών τους, Κύμη και Λευκάδια.
Μετά την λήξη της Γ' Εθνικής, οι ομάδες που κέρδισαν την άνοδο απ' τους 6 ομίλους είναι ο Αγροτικός Αστέρας, η ΑΕ Λάρισας,  ο ΠΑΣ Λαμίας/Αγρότης Λιανοκλαδίου, η Ερμιονίδα και η ΑΕΚ, ενώ ιστορικές ομάδες όπως ο Κιλκισιακός, η Πρέβεζα, η Νάουσα, η Χαλκίδα, η Κόρινθος, το Μεσολόγγι, ο Πανναυπλιακός, η Δόξα Βύρωνα, η Προοδευτική, ο Εθνικός Αστέρας, το Αιγάλεω και ο Άγιος Νικόλαος, υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο 5ος όμιλος δεν έχει τελειώσει ακόμα και διεκδικούν το πρωτάθλημα οι Τραχώνες και ο Πανελευσινιακός, όπου μία από αυτές τις ομάδες θα συμπληρώσουν την εξάδα που οδηγεί στη Football League. 
Τις επόμενες ημέρες, η ΕΠΟ θα αποφασίσει αν τελικά θα πέσουν όλες αυτές οι ομάδες η σωθούν κάποιες. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε το μέλλον του ΑΟΧ.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Αυλωνίτης (46' Τσαλμάς), Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Νμαουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Κωνσταντάγκας (69' Τσεκούρας), Γκαράνης (85' Τόλης), Νικολάου
ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Βασίλης Αργυρίου): Θεοδοσιάδης, Παπατάνος, Αργυρίου, Ζούρκος, Ιωαννίδης (79' Νίκου), Αβραμόπουλος, Μουρίκης (62' Παπαδής), Κεφαλάς, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
ΑΟ Χαλκίδας - Νάουσα 1-1 (66΄ Τσαλμάς - 92΄ Μπενίσκος)
Δωτιέας Αγιάς - Αμπελωνιακός 4-3 (45΄ Τσατσαλίδης, 46΄ Νταγιάντας, 67΄, 86΄ Τσιλούλης - 22΄αυτογκόλ Τσιανάκας, 35΄ Κακαβίτσης, 42΄ Παπανδρέου)
ΠΑΣ Λαμία - Μαχητής Τερψιθέας 3-3 (39΄, 67΄ Μοκάκε, 46΄ Αντωνίου - 56΄ Κρίτσας, 75΄, 87΄ Μαλάκος)
ΕΑΠ Μακρoχώρι - Αχιλλέας Δομοκού 7-1 (11΄, 50΄, 64΄,71΄Καφές, 16΄, 52΄ Ελευθεριάδης, 82΄ Μπλούγκας - 10΄ Καντού)
ΑΟ Καρδίτσας - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-4 (69΄ Μεσιακάρης - 18΄ Κυρτέγος, 23΄ Ευαγγελόπουλος, 47΄ Γελαδάρης, 85΄ Παμλίδης)
ΑΟ Κύμης - Ρήγας Φεραίος 1-3 (10΄ Δήμου - 38΄ Ζενούνι, 51΄ Χαντζής, 70΄ Κουβελάς)
Λευκάδια - Πυργετός 3-0 α.α. 
Ρεπό: ΑΣ Τρικάλων 2011

Οι βαθμολογίες


Οι βαθμολογίες των 6 ομίλων της Γ' Εθνικής 2013-14






* Ο 5ος όμιλος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΣΦΧ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ
Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Χαλκίδας «Τρελά Νερά» ήταν δίπλα στους παίχτες και τον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Τοκπασίδη. Μερίδα λίγων οπαδών απομονώθηκε στο πέταλο του σταδίου και επιτέθηκαν με συνθήματα
σε διοικούντες που υποσχέθηκαν και δεν βοήθησαν τον ΑΟΧ, καθώς και σε όσους αδιαφόρησαν για την ομάδα, εκτός διοίκησης. Η στιγμή που σήκωσαν το πανό "ΧΑΛΚΙΔΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" και φώναξαν "Χαλκίδα, θρησκεία, ιστορία, τη στείλατε ξανά στην ανυπαρξία", έκανε όλο το γήπεδο να σηκωθεί και να χειροκροτήσει τους ελάχιστους φιλάθλους που απομονώθηκαν για να κάνουν τη δικιά τους διαμαρτυρία. Ο ΣΦ Χαλκίδας όμως δεν ήταν μόνο λόγια. Στο τέλος του αγώνα ήρθε σε συζητήσεις με τους ελάχιστους διοικούντες που έχουν μείνει και τρέχουν για την ομάδα ακόμα και συζήτησαν για το μέλλον της ομάδας στο οποίο οι φίλαθλοι θα βοηθήσουν και θα σταθούν δίπλα στους ανθρώπους που έμειναν και έτρεξαν μέχρι τέλους. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: