Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

0 ΛΑΜΙΑ 3-0 ΑΟΧ: Λύγισε στο τέλος κι έπεσε

Η χθεσινή ήττα στη Λαμία, με σκορ 3-0, σήμανε το μαθηματικό υποβιβασμό στο τοπικό για την ομάδα του ΑΟ Χαλκίς. Για 75' λεπτά η ομάδα της Χαλκίδας, στάθηκε άξια μέσα στη Λαμία. Όμως λίγο η πίεση, λίγο η εμπειρία της Λαμίας, λίγο και η... διαιτησία, έσπρωξαν τη Λαμία σε μία μεγάλη νίκη για την ιστορία της.
Οι παίχτες της Χαλκίδας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 8′ ο Τσαλμάς σούταρε δυνατά με τον Πουρή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τσαλμάς από αριστερά, ο Καραμπάς πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά αστόχησε. Στο 28' ο Ταυταρίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ευσταθίου έπιασε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Πουρή.
Το 2ο ημίχρονο ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, με τις 2 ομάδες να θέλουν τη νίκη. Στο 56′ ο Ζλατκόφσκι από αριστερά άλλαξε τη μπάλα με τον Ευσταθίου της Λαμίας, αυτός επιχείρησε φαλτσαριστή σέντρα σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του Ντουμάνη. Στο 60' ο Τσουπεής σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μεγάλη διπλή απόκρουση για τον Ντουμάνη στο 70', όταν από ατομική ενέργεια του Μοκάκε στον άξονα, βρέθηκε τετ-α-τετ αλλά απέκρουσε το πλασέ του και στην επαναφορά ο Ευσταθίου της Λαμίας σούταρε, αλλά έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η διαιτησία, άρχιζε να γέρνει κατά πολύ απ' τη πλευρά τον γηπεδούχων, σφυρίζοντας αρκετά ανάποδα φάουλ, κυρίως εις βάρος του Τσαλμά. Στο 77' ήρθε η λύτρωση της Λαμίας, με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Αντωνίου, βουτώντας μόνος του στο γρασίδι. Ο Διαμαντίδης το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για τους Λαμιώτες. Τα ανάποδα φάουλ και η απαράδεχτη διαιτησία συνεχιζόταν και όταν οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ, συνηδειτοποίησαν ότι δεν θα τους άφηνε ο διαιτητής να ισοφαρίσουν, τα παράτησαν. Κι εκεί ήρθαν άλλα 2 γκολ για τη Λαμία στις καθυστερήσεις. Στο 91' με σουτ του Ζλατκόφσκι, μετά από εναλλαγή της μπάλας των Διαμαντίδη, Μοκάκε και Ζλατκόφσκι έγινε το 2-0 και στο 93' με πλασέ του Μοκάκε, αφού έκλεψε τη μπάλα από τον Τσατσαρώνη και με ντρίπλες και προσποιήσεις έγραψε το τελικό σκορ.
Περίπου 60 φίλαθλοι ακολούθησαν την ομάδα στη Λαμία και παρά το δυναμιτισμένο κλίμα, όπου απ' την ώρα που μπήκαν μέσα οι Λαμιώτες τους έβριζαν... εξ αποστάσεως, παρά το 10ευρω που πλήρωσαν στους φραγκοφονιάδες διοικούντες της Λαμίας, όταν οι Λαμιώτες πλήρωναν 5 ευρώ μπας και γεμίσουν το στάδιο (που δεν το γέμισαν για ακόμα μια φορά κόβοντας επίσημα 710 εισιτήρια) και παρά την ειρωνεία του εκφωνητή απ' τα μεγάφωνα που μας ρώταγε αν ακούσαμε το σκορ, λες και ακούγαμε τα βογκητά της μάνας του, στάθηκαν δίπλα στην ομάδα της Χαλκίδας, φώναζαν περισσότερο από καμιά 50ρια 13χρονα με ροζ, θαλασσί, πορτοκαλί και λαχανί μπλούζες που το έπαιζαν και οργανωμένοι της Λαμίας και χειροκρότησαν στο τέλος τόσο την ομάδα της Χαλκίδας, όσο και την ομάδα της Λαμίας.
Την Τετάρτη, 14 Μαΐου, ο ΑΟΧ δίνει το προτελευταίο παιχνίδι στα Τρίκαλα, με τον ΑΣ Τρικάλων στις 17:00.

ΛΑΜΙΑ (Τίμος Καβακάς): Πουρής, Θωμόπουλος, Κοντοχρήστος, Μικριτσιάν, Γόγολος (80' Μπαλής), Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσι, Λεμά (55' Αντωνίου), Μοκάκε, Κυπτίου (66' Διαμαντίδης) 
ΧΑΛΚΙΔΑ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Κοροβέσης (72' Κωνσταντάγκας), Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Τσαλμάς, Σέγγος (60 λ.τρ. Τόλης), Γκαράνης



Λαμία-ΑΟ Χαλκίδας 3-0 από LAMIASTARGR

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΩΝΑ





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ



















Δεν υπάρχουν σχόλια: