Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

0 ΓΣ ΑΟΧ 11/6/14: Οικονομικό αδιέξοδο για τον ΑΟΧ

Έχουμε αναφερθεί σε κρίσιμες και κρίσιμες συνελεύσεις αλλά αυτή τη φορά η χθεσινή συνέλευση του ΑΟ Χαλκίς που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Παλίρροια, ήταν η μια συνέλευση σε βαρύ κλίμα. Μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα, η διοίκηση και ο κόσμος που παρευρέθηκε, συνειδητοποίησαν ότι ο ΑΟΧ βρίσκεται όχι μόνο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πιο θα είναι το μέλλον της ομάδας.
Παρόντες από τη διοίκηση, όσα μέλη έχουν απομείνει (Καρυστινός, Μαδαρός, Πίγκος, Επισκόπου, Καθαροσπόρης, Καρλατήρας, Γρύλος) οι οποίοι ανέφεραν πως αν δεν έρθει κάποιος να βοηθήσει στην ομάδα, ο ΑΟΧ αν θα κατέβει, θα κατέβει με δυσκολία στο Α' τοπικό. Το Δ.Σ. δήλωσε μεν πως συνεχίζεται ο αγώνας που κάνει η Συντονιστική Επιτροπή της Γ' Εθνικής, στην οποία συμμετέχει και η ομάδα της Χαλκίδας, αλλά ο προγραμματισμός της ομάδας και οι λύσεις, πρέπει να γίνει και να βρεθούν σύντομα, σε οποιαδήποτε κατηγορία παίξει.
Κανένας δεν βρέθηκε να βοηθήσει την ομάδα, ενώ διαβάστηκε και η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Ταρνανά (δείτε ΕΔΩ).
Υπήρχε ένταση στη συνέλευση καθώς κατά τη διάρκεια ανάγνωσης της επιστολής του Ταρνανα από τον κο Πίγκο, όταν έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Αρτίτσογλου και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Η Συνέλευση διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι τη στιγμή που ο Αρτίτσογλου αποχώρησε από την αίθουσα.
Ουσιαστικά το επεισόδιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Πίγκο και τον Αρτίτσογλου με τον δεύτερο να διακόπτει τη διαδικασία λέγοντας “η επιστολή του Ταρνανά δεν είναι παραίτηση, αλλά κηδεία. Να φύγετε από την ομάδα, δεν κάνετε για τον ΑΟΧ”. Ο Πίγκος πλησίασε τον Αρτίτσογλου λέγοντάς του “ζήτα συγνώμη και να μάθεις να σέβεσαι μερικά πράγματα, πέρασε έξω αν δεν μπορείς να ακούσεις”.
Τελικά ο Αρτίτσογλου αποχώρησε και λύθηκε η πολιορκία με τον Πίγκο να αναφέρει “ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό μπορούσαμε να κάνουμε, αυτό κάναμε. Η ομάδα έπεσε στο τοπικό. Ηθικά κανείς δεν θα την αφήσει ξεκρέμαστη την ομάδα. Άσχετα αν υποβιβάστηκε στο Α’ τοπικό, πιστεύω ότι από πέρυσι βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο. Τη στήριξή μας μας χρειάζεται η Χαλκίδα για να ξαναβρεθεί εκεί που της αρμόζει”.
Στη συνέχεια ο ταμίας της Χαλκίδας Άρης Γρύλος διάβασε τον οικονομικό απολογισμό και -εν συντομία- ανέφερε ότι δαπανήθηκαν γύρω στις 117.000 ευρώ (περίπου 43.000 ευρώ από τις τσέπες των διοικούντων), ενώ το …φέσι αγγίζει τις 50.000 ευρώ (περίπου 37.000 προς παίκτες και τεχνικό επιτελείο και τα …υπόλοιπα είναι οφειλές προς …τρίτους).
Ακολούθησε στην συνέχεια τοποθέτηση του κ Καθαροσπόρη που ήταν από νωρίς στην αίθουσα που έγινε η συνέλευση και όταν πήρε τον λόγο ανέφερε: “Και πέρυσι και φέτος είμαι εδώ ως φίλος της ομάδας, δεν ήμουν και δεν είμαι διοίκηση. Ποιος άλλος από τους αιρετούς βρίσκεται εδώ; “Αρρωστάκι” με τον ΑΟΧ είμαι, ωστόσο η ομάδα έπεσε και εκ του αποτελέσματος αποτύχαμε” συμπλήρωσε ο Καθαροσπόρης, πριν τον διακόψει ο γνωστός φίλαθλος Γιώργος Γαλγαδάς λέγοντάς του “η ομάδα έπεσε στο Α’ τοπικό, το έχετε καταλάβει;”, με τον Καραροσπόρη να απαντάει “τι απαιτήσεις έχετε όταν στο γήπεδο κόβαμε 30 και 40 εισιτήρια; Ποιος είναι το αύριο για τη Χαλκίδα με τόσους λίγους φιλάθλους; Όλοι ερχόντουσαν στο γήπεδο για να …σταυρώσουν τον Ταρνανά. Ελάτε εσείς να αναλάβετε. Του χρόνου λοιπόν, θα έρχομαι και εγώ να κόβω ένα εισιτήριο 5 ευρώ και μετά θα σας δείχνω και θα σας κάνω κριτική”.
Η συνέλευση συνεχίστηκε με τοποθέτηση του αντιπρόεδρου κ. Καρυστινού λέγοντας μεταξύ άλλων: “Το ξέρατε και το ξέραμε, ότι η ομάδα αυτή τη χρονιά είχε πολλές αδυναμίες. Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, είναι από άλλο τόπο! Η ομάδα έπεσε γιατί ήταν μία νέα ομάδα, άπειρη ομάδα, επίσης ήταν άτυχη και εμείς σαν διοίκηση αντιμετωπίσαμε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Δεν λιποτακτήσαμε όμως, το παλέψαμε. Αγανακτώ όμως όταν μας βρίζουν. Δεν θέλουμε να την αφήσουμε την ομάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά χρειαζόμαστε βοήθειες και ενίσχυση. Όχι άλλη λάσπη, επιτέλους αγαπήστε τον ΑΟΧ και στα δύσκολα” κατέληξε ο Καρυστινός.
Στο φινάλε της Συνέλευσης που ήταν διάρκειας μιάμισης ώρας ο Καρυστινός είπε “μέσα σε διάστημα δέκα-δώδεκα ημερών, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είτε να παραδώσουμε τη σκυτάλη και να έρθουν άλλοι, είτε να βοηθηθούμε από άλλους. Θα κάνουμε τις επαφές μας να δημιουργήσουμε ένα νέο ΔΣ και ενδεχομένως να γίνει και μία δεύτερη Συνέλευση για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις”. Σε ότι έχει να κάνει με τον Τοκπασίδη και τους παίκτες οι άνθρωποι της Χαλκίδας είπαν “με τον Τοκπασίδη θα έχουμε μία κουβέντα και δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο προπονητή. Όσον αφορά τους παίκτες, οι περισσότεροι έχουν κάνει συμφωνία με την ομάδα για 2 χρόνια και κάποιοι και για τρία χρόνια. Ευελπιστούμε ότι αρκετοί απ’ τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα θα την ενισχύσουν και του χρόνου”.
Το μέλλον της ομάδας είναι κρίσιμο. Με λίγα λόγια αν δεν βοηθήσει κάποιος, η ομάδα η θα κατέβει στο τοπικό χωρίς να κάνει πρωταθλητισμό, η θα διαλυθεί. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα Γ.Σ. εντός το πολύ 10 ημερών, με σκοπό να βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και περισσότερα ενεργά μέλη.

Ένταση μεταξύ του Δημήτρη Πίγκου και του Γιώργου Αρτίτσογλου


Μεγάλο μέρος του κειμένου είναι από άρθρο του eviagoal.blogspot.gr.
Φωτογραφικό υλικό από dinataathlitika.gr και kontastaspor.blogspot.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: