Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

0 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Το παρασκήνιο και όλη η αλήθεια

Το απόγευμα της Δευτέρας, η ομάδα των παραγόντων που έκανε την συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο του Ικάρου κ. Αγγελόπουλο για την περσινή μεταφορά της έδρας του συλλόγου στην Εύβοια, παρέθεσε συνέντευξη τύπου, όπου έγινε απολογισμός της περασμένης περιόδου, παρουσιάστηκαν οι θέσεις - απόψεις τους για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών σ΄ αυτούς και γενικότερα για το τι είχε σχεδιαστεί. Εξέφρασαν τις σκέψεις τους για "επόμενη μέρα" του μπάσκετ στην πόλη και απάντησαν σε εκείνους που τους κατηγορούν. Ο κ. Κολτσιδόπουλος ήταν ο βασικός ομιλητής και εκείνος που -κυρίως- απάντησε στις ερωτήσεις, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και άλλα μέλη της ομάδας των Χαλκιδέων επιχειρηματιών.

Απ΄ το ξεκίνημα του εγχειρήματος...μέχρι το πρόσφατο παρελθόν
Αυτή η συνέντευξη τύπου, έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί πολύ καιρό πριν, αλλά για λόγους που θα σας εξηγήσουμε γίνεται σήμερα, έστω και λίγο ετεροχρονισμένα. Η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ της πόλης, με κάποιες ομάδες της πόλης. Είμαστε εκείνοι οι οποίοι κάναμε την συμφωνία με τον Ίκαρο Καλλιθέας για να έρθει στην Χαλκίδα, να μετονομαστεί σε Ίκαρο Χαλκίδας και να παίξει στην Α1. Αυτό το εγχείρημα, αν πέτυχε ή δεν πέτυχε θα το συζητήσουμε λίγο αργότερα, σίγουρα όμως δεν κατέληξε έτσι όπως θέλαμε. Εμείς θέλαμε αγωνιστικά η ομάδα να καταφέρει να σωθεί και να παραμείνει στην Α1. Για διάφορους λόγους (αγωνιστικούς και μη) δεν τα κατάφερε, αλλά και μετά τον υποβιβασμό της ομάδας εμείς επιθυμούσαμε (σε συνεννόηση με τον κ. Αγγελόπουλο) που ήταν ο ιδιοκτήτης και ο κάτοχος των μετοχών της ΚΑΕ Ίκαρος, η ομάδα να παραμείνει στην Α2, να παραμείνει στην Χαλκίδα, να την διαχειριστούμε εμείς και να προσπαθήσει (αν όχι αμέσως) να επανέλθει στην Α1, τουλάχιστον να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, μια ανταγωνιστική ομάδα για να μπορούμε να σταθούμε στην Α2. Οι συνεννοήσεις αυτές τράβηξαν πάρα πολύ χρονικά, γι΄ αυτό και καθυστερήσαμε και να μιλήσουμε με τον κόσμο, να μιλήσουμε μαζί σας. Είχαμε αυτήν την ελπίδα, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου γύρω στις 5-6 του μήνα, μας ανακοίνωσε ο κ. Αγγελόπουλος -σε μας και ταυτόχρονα στον τύπο την ίδια μέρα- ότι η ομάδα όχι απλά δεν θα παίξει στην Α2, αλλά θα διαλύσει την ΚΑΕ και η ομάδα θα αγωνιστεί σαν ερασιτεχνικό σωματείο στην Β΄ Εθνική.

Ποιοι είμαστε
Είμαστε πολλά χρόνια στο μπάσκετ της πόλης -οι άνθρωποι που είμαστε εδώ- και έχουμε ξεκινήσει απ΄ τα "πέτρινα" χρόνια του ΚΕΤΕ. Έχουμε περάσει απ΄ τα χρόνια της Α2, την περίοδο που η ΑΓΕΧ πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία, μετά συνεχίσαμε με τον ΓΣ Χαλκίδας (τον οποίο αναλάβαμε) και απ΄ τα τοπικά φτάσαμε στην Β΄ Εθνική. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια συγχώνευση με την ΑΓΕΧ, αλλά κολλήσαμε στα μεγάλα της χρέη. Η επόμενη χρονιά ήταν το εγχείρημα του Ικάρου. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε εδώ, δεν έχουμε φύγει απ΄ το μπάσκετ, ούτε πρόκειται να φύγουμε, δεν έχουμε κάνει κακό, δεν έχουμε πλήξει, δεν έχουμε κοροϊδέψει, δεν έχουμε εκμεταλλευτεί κανέναν. Και το τελευταίο εγχείρημα με τον Ίκαρο δεν έκανε κακό σε κανέναν. Εμείς μπορεί να χάσαμε κάποια χρήματα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας επιτρέπει να νιώθουμε πως κάναμε κάτι για την πόλη μας. Χιλιάδες παιδιά παρακολούθησαν δωρεάν τα παιχνίδια (ακόμη και με Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό) και οι νεαροί αθλητές απέκτησαν παραπάνω κίνητρο για επιτυχία, κάτι που αποδεικνύεται απ΄ την πορεία της Παναγίτσας. Ο Χαλκιδέος φίλαθλος με 10 ευρώ παρακολουθούσε ένα ξεχωριστό θέαμα. Τρεις αθλητές γίνανε διεθνείς (Ντουζίδης, Περσίδης και Τάρλας). Προσφέραμε στον αθλητισμό της πόλης. Δεν είμαστε λωποδύτες ή απατεώνες (όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι τώρα τελευταία). Κάναμε κάποια λάθη, αλλά το κίνητρο μας ήταν διαφορετικό.

Άλλα κίνητρα εμείς...άλλα ο κ. Αγγελόπουλος
Εκ του αποτελέσματος και μόνο φαίνεται ξεκάθαρα, ότι εμείς είχαμε άλλα κίνητρα και τελικά ο κ. Αγγελόπουλος είχε άλλα. Εμάς βασικό μας κίνητρο ήταν το μπάσκετ, βασική μας διάθεση και φιλοδοξία ήταν η ομάδα να έρθει στην Χαλκίδα και είχαμε προσυμφωνήσει ακόμη και το όνομα της ομάδας να αλλάξει, αν παρέμενε στην Α1. Είχαμε προσυμφωνήσει για την μεταβίβαση των μετοχών και αυτό στο τέλος ήταν ξεκάθαρο, γιατί εμείς καταφέραμε και καλύψαμε την εγγυητική (100 χιλιάδες ευρώ) που ζητούσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Το συμφωνητικό
Η συμφωνία μας ήταν να εισπράττει ο κ. Αγγελόπουλος όλα τα έσοδα και να πληρώσει μόνο τα συμβόλαια των παικτών και του πρώτου προπονητή, τα οποία ήταν έτσι προγραμματισμένα ώστε να μην υπερβαίνουν τα έσοδα. Η συμφωνία ήταν η ομάδα να παίξει για ένα χρόνο σίγουρα στην Χαλκίδα και είχαμε διορία μέχρι τις 31-5-2014 να δώσουμε την εγγυητική των 100 χιλιάδων ευρώ και ο κ. Αγγελόπουλος θα μας μεταβίβαζε τις μετοχές. όμως η ομάδα υποβιβάστηκε, άρα δεν ίσχυε πλέον η εγγυητική. Το ποσό υπήρχε σε τράπεζα, κάτι μπορούμε να το αποδείξουμε και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί. Όταν ο Ίκαρος υποβιβάστηκε προτείναμε στον κ. Αγγελόπουλο να λειτουργήσει η ομάδα στην Χαλκίδα (χωρίς έσοδα πλέον) και να καλύψουμε τα έξοδα σίτισης, διαμονής και τις μετακινήσεις, καθώς και τέσσερις επιπλέον μεταγραφές. Του δώσαμε το πλάνο, αλλά όχι την εγγυητική, που δεν είναι απαραίτητη για να συμμετάσχει κάποιος σύλλογος στην Α2. Αν η ομάδα παρέμενε στην Α1, θα δίναμε στον κ. Αγγελόπουλο την εγγυητική και θα παίρναμε τις μετοχές. Το θέμα της εγγυητικής ήταν τυπικό και νομίζω πως ο κ. Αγγελόπουλος το χρησιμοποίησε σαν δικαιολογία. Απ΄ τον Γενάρη και μετά ο κ. Αγγελόπουλος δεν τήρησε την συμφωνία και σταμάτησε να πληρώνει τους παίχτες. Αναγκαστήκαμε να το αναλάβουμε εμείς. Υπήρξαν φορές που κάποιοι ΄΄ματώσαν΄΄ οικονομικά για να πληρωθούν οι παίχτες, για να μην κάνουν απεργία.

Κάναμε λάθος συμφωνία...μας κορόιδεψε
Με τον κ. Αγγελόπουλο (αυτό ήταν λάθος μας) μάλλον δεν κάναμε σωστή συμφωνία, γιατί μέχρι τέλος Αυγούστου μας κορόιδευε, γιατί περίμενε να πάρει και την τελευταία δόση χρημάτων στις 30-8 και στις 5 Σεπτέμβρη να μας πει ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο που είχαμε συναντηθεί μαζί του, μας διαβεβαίωνε ότι η ομάδα θα παίξει στην Α2 και γι΄ αυτό εγώ μιλούσα με τον κ. Λιόγα (προπονητής Ικάρου) και ψάχναμε τρόπο να ενισχύσουμε μεταγραφικά την ομάδα, πέρα από τους παίχτες που είχε κλείσει ο κ. Αγγελόπουλος. Δεν είχαμε έσοδα απ΄ την ομάδα...όλα τα χρήματα τα πήρε εκείνος. Εμείς μόνο έξοδα είχαμε, για να λειτουργήσουμε την ομάδα. Και μπορώ να πω ότι στο οργανωτικό κομμάτι τα καταφέραμε, παρά τα προβλήματα (που κάθε ομάδα έχει) που αντιμετωπίσαμε.
Βάσει συμφωνητικών η ομάδα έπρεπε να βρίσκεται στην Χαλκίδα, αλλά ο κ. Αγγελόπουλος έχει στα χέρια του τις μετοχές. Επειδή είδε ότι σύμφωνα με το συμφωνητικό αν η ομάδα παρέμενε ΚΑΕ, έπρεπε να μείνει στην Χαλκίδα, διάλυσε την ΚΑΕ, γιατί μπορούσε να το κάνει σαν βασικός μέτοχος που είναι. Ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν έπεσε στην Β΄ Εθνική γιατί έχει χρέη, όπως άλλες ομάδες και αυτό είναι το οξύμωρο. Φαίνεται πως ήθελε αυτήν την ομάδα να την διαλύσει. Προσωπικά πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος, ήθελε να ασχοληθεί με τον Πανιώνιο, αυτός ήταν το όνειρο του στην Νέα Σμύρνη και όχι ο Ίκαρος, αλλά δεν τα κατάφερε. Βάσει αυτού του συμφωνητικού έχουμε κινηθεί νομικά. Έχουμε ανταλλάξει με τον κ. Αγγελόπουλο αρκετά εξώδικα και η υπόθεση συνεχίζεται. Αλλά το νομικό αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με το αγωνιστικό, το οποίο λέει ότι η ομάδα θα παίξει στην Β΄ Εθνική. Ίσως εκεί κάναμε λάθος, γιατί είμαστε άνθρωποι που δεν κοιτάμε τις τυπικότητες, αλλά συχνά λειτουργούμε συναισθηματικά. Αν έφτιαχνε μια ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην Α2, δεν θα μπορούσαμε να πούμε τίποτα (και τότε θα μπορούσε να υποστηρίξει πως εμείς δεν ήμασταν σωστοί), αλλά η κίνηση να στείλει την ομάδα στην Β΄ Εθνική δείχνει τις προθέσεις του.

Δεν χαιρόταν όταν κερδίζαμε
Κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο εγωιστής που δεν χαιρόταν με την επιτυχία (που αναγνώριζε όλη η Ελλάδα) του εγχειρήματος. Στους αγώνες ακόμη και όταν κέρδιζε η ομάδα δυσανασχετούσε. Ενώ το γήπεδο ήταν γεμάτο, μας έλεγε πως έχει...λίγο κόσμο. Είχε μάθει να παίζει μπροστά σε 30-40 άτομα και δεν του άρεσε αυτό που είδε εδώ. Εκ των υστέρων καταλαβαίνω πως είχε από πριν δρομολογήσει να πάει η ομάδα στην Β΄ Εθνική και να φύγει ο ίδιος απ΄ το μπάσκετ. Δημιούργησε μια ομάδα, την έφερε απ΄ τα τοπικά στην Α1, αλλά στην Χαλκίδα κατάλαβε πως ή θα έχανε την ομάδα (που θα μεγαλουργούσε στην πόλη) ή θα έπρεπε να την διαλύσει. Αποφάσισε την καταστροφή...ήταν αυτοκαταστροφικός τελικά.

Για τις δηλώσεις Γκαγκαλούδη
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δήλωσε στα ΜΜΕ ότι πήγε η ομάδα στην Δράμα με λεωφορείο κάτι που δεν είναι αλήθεια, γιατί η ομάδα ταξίδεψε με αεροπλάνο. Ακόμη και στον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ (παρότι ξέραμε ότι ο υποβιβασμός ήταν σχεδόν βέβαιος) ταξιδέψαμε με αεροπλάνο. Δήλωσε ότι στο τέλος δεν τρώγανε, κάτι που επίσης δεν ισχύει, γιατί οι αθλητές μας τρώγανε τρεις φορές την ημέρα. Οι συνθήκες που ζούσανε οι παίχτες ήταν οι καλύτερες. Ακόμη πληρώνουμε στο ΄΄LUCY΄΄ τις ζημιές που έκαναν οι αθλητές στα δωμάτια τους και τους συγγενείς τους που τους φιλοξενούσαμε, χωρίς να είναι υποχρέωση μας. Είχανε ότι χρειάζονταν: σίτιση, διαμονή, αυτοκίνητο, φυσιοθεραπεία, ιατρική κάλυψη κτλ. Ακόμη και τα προσωπικά τους ρούχα είχαμε αναλάβει να τα πλένουμε. Τα συμβόλαια τους τηρήθηκαν και κοιτάγαμε να καλύπτουμε κάθε τους επιθυμία. Ακόμη και για τις εξόδους τους, είχαμε κάνει συμφωνία με επιχειρήσεις-χορηγούς μας, για να τους καλύπτουν τα ποτά και τα φαγητά τους. Πάντα υπήρχε κάποιος άνθρωπος απ΄ την ομάδα για να τους καλύψει και πέρα απ΄ τις συμβατικές τους ανάγκες και να τους στηρίξει ψυχολογικά, όταν ήταν αναγκαίο.

Για τα έσοδα απ΄ τα εισιτήρια
Έσοδα από τα εισιτήρια δεν είχαμε. Τα πάγια έξοδα για την διεξαγωγή κάθε εντός έδρα αγώνα (αμοιβές διαιτητών, γραμματείας, κομισάριων κτλ.) ήταν 4500 ευρώ. Πολλοί παρακολουθούσαν τα παιχνίδια χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο (γιατί ο στόχος μας δεν ήταν να βγάλουμε λεφτά, αλλά να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα), με αποτέλεσμα τα χρήματα ίσα-ίσα να φτάνουνε για να καλύπτουμε τα πάγια έξοδα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον κόσμο που αγκάλιασε την ομάδα και είχε υποδειγματική φίλαθλη συμπεριφορά. Δίδαξε πολιτισμό ο κόσμος της Χαλκίδας και γι΄ αυτό δικαίως πήραμε το βραβείο ήθους.

Για τις επιλογές παιχτών και προπονητών
Φταίμε εμείς (απ΄ την πρώτη στιγμή), γιατί αφήσαμε τον κ. Αγγελόπουλο να κάνει αυτά που ήθελε, γιατί δεχτήκαμε τους προπονητές και τους παίχτες που ήθελε (γιατί δεν είχαμε και την εμπειρία να προτείνουμε κάτι άλλο...φέτος θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα). Ο κ. Καλαφατάκης ξεκίνησε να φτιάχνει το καλοκαίρι ένα ρόστερ που εμείς ίσως να μην συμφωνούσαμε. Αλλά και μέσα στην χρονιά, δεχτήκαμε κάποιες αλλαγές ξένων (με μεγάλο οικονομικό κόστος), χωρίς να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις. Οι επιλογές πολλών εκ των ξένων παιχτών δεν δικαίωσαν εκείνους που τις έκαναν. Εκείνος (κ. Αγγελόπουλος) αποφάσισε να φύγει ο Καλαφατάκης και εκείνος επέβαλε να είναι διάδοχος του ο Λυκογιάννης. Τελικά μπορέσαμε να τον πείσουμε να έρθει ο Γιαπλές στην επόμενη αλλαγή προπονητή, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Ο κ. Λυκογιάννης από την αρχή μας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μένει στην Χαλκίδα, γιατί είχε παράλληλα άλλη δουλειά στην Αθήνα και γι΄ αυτό θα έπρεπε να πηγαινοέρχεται. Ήταν λάθος μας που το δεχτήκαμε. Επίσης είχε την άποψη πως προτιμούσε η ομάδα να παρέμενε στην Καλλιθέα.
Ο κ. Γιαπλές δεν μπορούσε ν΄ αλλάξει παίχτες (είχε κάνει ο Ίκαρος τις 6 αλλαγές ξένων που δικαιούταν), μόνο την ψυχολογία των παιχτών αλλά ακόμη και του κόσμου μπορούσε να βελτιώσει και έκανε ότι καλύτερο γινόταν. Αντίθετα οι προηγούμενοι προπονητές είχαν δυνατότητα αλλαγών και να διορθώσουν κάποια κακώς κείμενα στην ομάδα. Τελικά αποδείχτηκε ότι όσες αλλαγές έγιναν (εκτός του Ρόμπερσον) δεν ήταν για το καλό της ομάδας.

Για τις δηλώσεις του κ. Δούνη (πρώην αντιπρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας)
Υπάρχουν οφειλές προς τους παίχτες, που ήρθαν τους τελευταίους μήνες στην ομάδα, γιατί τους υπέγραψε ο πρόεδρος που είχαμε ορίσει εμείς από την δικιά μας πλευρά, κάτι που έγινε εσκεμμένα από πλευράς του κ. Αγγελόπουλου. Σ΄ αυτό το γεγονός βασίζονται οι δηλώσεις του κ. Δούνη για τον κ. Μαυρογένη και τον κ. Μπουρμά, ότι έχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Οι οφειλές αυτές πρέπει να καλυφθούν από τα έσοδα της ομάδας και τα -βεβαιωμένα- έσοδα τα εισέπραξε όλα ο κ. Αγγελόπουλος (418 χιλιάδες ευρώ). Οι μόνοι παίχτες που δεν έχουν εξοφληθεί είναι οι Ρίτσαρντς και Ρόμπερσον και είναι υποχρέωση του κ. Αγγελόπουλου να το κάνει. Κάποιες οφειλές που έχουμε εμείς μέσα στην πόλη, έχουμε μπει σε μια διαδικασία να τις ρυθμίσουμε.

Απαντήση στον κ. Μπρατσιάκο
Θέλουμε να δώσουμε απάντηση σε μια τελευταία συνέντευξη που έδωσε ένας προπονητής μπάσκετ της πόλης. Κατηγόρησε όλους μας ότι κάναμε ένα μεγάλο λάθος που φέραμε τον Ίκαρο στην πόλη, αυτό είναι προσωπική του άποψη και την δεχόμαστε. Αυτό που μας πείραξε, είναι κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Τον καλούμε να μας πει σε ποιους αποδίδει αυτούς τους χαρακτηρισμούς και να δώσει αποδείξεις. Όταν έφυγε ο κ. Καλαφατάκης προσεγγίσαμε τον κ. Μπρατσιάκο (παρότι ήταν προπονητής σε άλλη ομάδα) και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα. Εμείς τιμούμε τους Χαλκιδέους προπονητές και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την αντίδραση του και τις κατηγορίες του, όταν δεν του πέφτει λόγος. Ένας αμοιβόμενος προπονητής δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει παράγοντες. Το να χρησιμοποιεί κανείς τέτοιους χαρακτηρισμούς (και να έχει τέτοια συμπεριφορά) είναι -το λιγότερο- ανήθικο. Εμείς έχουμε ακαδημίες που υπάρχει ανταποδοτικότητα προς τα παιδιά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αντίστοιχες ακαδημίες, που δεν δίνουν κάτι πίσω, δεν έχουν αγωνιστικά τμήματα, δεν έχουν ανταποδοτικά τέλη. Σε ένα γήπεδο που είναι δημοτικό, που είναι για το λαό της Χαλκίδας, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να αυξάνουν κάποιοι τα εισοδήματα τους. Κάναμε πράξη αυτό που ζητούσαν οι γονείς, ενώσαμε τις ακαδημίες και αυτό το πολεμάνε πολλοί.

Για τους νέους παίχτες που φεύγουν
Οι Ντουζίδης και Τάρλας που συνεχίζουν στον Ίκαρο και ο Περσίδης που πήγε στο Ψυχικό, έφυγαν γιατί ήταν προσωπική τους επιθυμία και δεν θέλαμε να βάλουμε εμπόδιο στις φιλοδοξίες και επιλογές τους. Όποιος νεαρός παίχτης θέλει να πάει να παίξει κάπου αλλού, όχι μόνο δεν του ζητάμε χρήματα, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε. Συχνά όταν ένας αθλητής συμπληρώσει τα 18, λόγω σπουδών δεν μπορεί να παίζει μπάσκετ στην πόλη (λόγω απόστασης). Δεν θέλουμε να κόβουμε το μέλλον σε κανέναν. Πολλοί εξ αυτών τελειώνοντας το πανεπιστήμιο επιστρέφουν στο μπάσκετ της Χαλκίδας.

Η επόμενη μέρα
Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν ταλέντα και συνεχίζει η πόλη να βγάζει μπασκετμπολίστες. Βέβαια δεν έχουμε βγάλει παίχτες πολύ υψηλού επιπέδου, μόνο προπονητές. Σε λίγα χρόνια θα ξαναπαίξουμε στις εθνικές κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα βασίζεται κυρίως στα δικά μας παιδιά. Θέλουμε όλες οι ομάδες της πόλης να είναι αγαπημένες, να μην υπάρχει αντιπαλότητα, γιατί όλες εκπροσωπούν το μπάσκετ της πόλης και πρέπει να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ξεκινάμε απ΄ την αρχή και πάλι, θέλουμε να αποβάλλουμε τα κακά στοιχεία απ΄ το χώρο, θέλουμε λίγο χρόνο και στο μέλλον θα έρθουν επιτυχίες. Το μπάσκετ της Χαλκίδας είναι εδώ, υπάρχει επόμενη μέρα και σε αθλητικό και σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.
Εμείς συνεχίζουμε, δεν παρατάμε τίποτα, οι ομάδες της ΑΓΕΧ και της Παναγίτσας υφίστανται και θα παίξουν στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, όπως και όλα τα τμήματα υποδομών, καθώς και τα γυναικεία τμήματα. Κάναμε προσπάθεια για να ξεφύγουμε απ΄ τα δυσβάστακτα χρέη της ΑΓΕΧ και τελικά ιδρύσαμε καινούργια ΑΓΕΧ, που είναι απαλλαγμένη από χρέη. Στόχος είναι του χρόνου να υπάρχει συγχώνευση με την παλιά ΑΓΕΧ. Δεσμευόμαστε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξαναβρεθούμε στις εθνικές κατηγορίες και οι υποδομές μας θα συνεχίσουν να έχουν επιτυχίες. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που λένε πως θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, ας έρθουν ν΄ ασχοληθούν. Εμείς δεν έχουμε κάτι κεκτημένο. Κάποιοι παράγοντες (και παλιοί μπασκετμπολίστες) είπανε πέρσι πως θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια με τον Ίκαρο, με τις ακαδημίες, αλλά δεν το έκαναν, δεν φάνηκαν ποτέ. Ξέρετε πολύ καλά πως στην Χαλκίδα (σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο), υπάρχει πρόβλημα με τους παράγοντες...δεν υπάρχουν παράγοντες. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές και προπονητές (όπως ο Βελισσαράκος που πήγε στον Κόροιβο), υπάρχει αθλητικό ταλέντο, αλλά στους παράγοντες υπάρχει έλλειψη. Και γι΄ αυτό βλέπετε πως και με τον Ηρακλή Ψαχνών, κάθε καλοκαίρι υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Πολλοί γίνονται...νεόκοποι παράγοντες όσο είναι τα παιδιά τους στο χώρο και μετά αποχωρούν, γιατί για να είναι κάποιος παράγοντας πρέπει να "ματώσει" οικονομικά.

Υπήρξαν προτάσεις από ομάδες Α1 
Δεν σας κρύβουμε ότι με το που έληξε το θέμα του Ικάρου, υπήρξαν επαφές και είχαμε προτάσεις από ομάδες Α1, για να επαναληφθεί το εγχείρημα, μεταφοράς της έδρας στην Χαλκίδα. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ονόματα, γιατί τελικά αυτές οι επαφές δεν κατέληξαν πουθενά. Αν μια ομάδα Α1 θέλει να έρθει να κάνει έδρα της, την Χαλκίδα, πρέπει να γίνει συγχώνευση, ν΄ αλλάξει το όνομα, να γίνει ΑΓΕΧ. Όμως αυτό (το ότι υπήρξαν προτάσεις) δείχνει ότι ο κόσμος του επαγγελματικού μπάσκετ (έως τώρα μας ήξερε ο κόσμος μόνο του ερασιτεχνικού) ξέρει την δυναμική της πόλης. Αυτό το πράγμα κάπου θα οδηγήσει, αρκεί να συνδυάσουμε την ιστορία, την εμπειρία, την θέληση, την προοπτική, την υπομονή και τις φιλοδοξίες που έχουμε. Δεν τα παρατάμε...είμαστε εδώ. Δεν θ΄ αφήσουμε τα δικά μας παιδιά (που έχουν θέληση και ταλέντο να παίξουν) να πάνε χαμένα. Και είναι πολλά αυτά τα παιδιά.


Γιατί δεν συμμετείχε ο ΓΣ Χαλκίδας/ΑΓΕΧ στην Γ΄ Εθνική

Ο Γυμναστικός έκανε συγχώνευση με την ΑΓΕΧ (της οποίας τα χρέη έχουν μεταβιβαστεί και είναι πλέον προσωποπαγή) και όταν ήρθε ο Ίκαρος εδώ, ήταν να παίξει στην Γ΄ Εθνική με προπονητή τον κ. Μαρμαρινό, αλλά κάποιος παράγοντας αθέτησε το λόγο του, ότι θα αναλάμβανε τα έξοδα για να μπορέσει η ομάδα να κατέβει στο πρωτάθλημα. Μέχρι και παίχτες είχαμε κλείσει, για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ομάδα. Γι΄ αυτό επειδή η ομάδα τελικά δεν κατέβηκε στην Γ΄ Εθνική, χάσαμε δύο κατηγορίες και φέτος θα ξεκινήσουμε απ΄ το Β΄ τοπικό. Εμείς θέλαμε από πέρσι η ομάδα να κατέβει στο Α΄ τοπικό και να λειτουργήσει ως θυγατρική του Ικάρου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Λαγός (dinataathlitika.gr)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα ΔΥΝΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ και τους δημοσιογράφους Μανώλη Βέττα και Κώστα Λαγό, που μας παραχώρησαν το ρεπορτάζ τους για τη σελίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: